Hodjanernes Blog

21 december 2010

Klods-Hasse?

Ovre i vort asiatiske naboland – Det islamiske Folkematriarkat Absurdistan – vil man kønskvotere LEGO-dukker.

Aftonbladet: “Julafton närmar sig och på tusentals önskelistor runt om i Sverige står en skramlig papperslåda med färgglada plastklossar överst. I alla fall på killarnas lista – för i Legoland är det nästan bara gubbar i lådan. Gubbar som sedan länge erövrat himmel och hav medan gummorna tycks kämpa för att över huvud taget ta sig hemifrån. De kvinnliga minifigurerna får nöja sig med att vattna blommor, kliva av bussen och mata grisar. Grisbonden är för övrigt den enda kvinnan vi hittar, under fliken ”Legocity” på Legos påkostade hemsida, som utför något slags arbete. Är den lilla hästsvansprydda plastkvinnan kanske undantaget som bekräftar regeln? Eller är hon fröet till förändring i Legoland där annars allt grovgöra från vägarbete till komplicerad flygplatsruljans sköts av manliga legogubbar med strävsamma små miner?

[…] Det är helt enkelt dags att skaka om i legolådan. Kanske är det rent av dags att ta till hotet om kvotering precis som när det gäller de enkönade börsstyrelserna. För om det i varenda legobyggsatslåda rasslade runt lika många pojkfigurer som tjejfigurer är vi övertygade om att massor av fantasifulla småtjejer entusiastiskt skulle ta sig an, den bevisat väldigt utvecklande, uppgiften att bygga och konstruera saker av små plastklossar.

Legoland har som sagt intagit rymden. Nu är det dags att bli ett riktigt modernt land och ta klivet in det nya årtusendet. En värld där kvinnor sedan länge är ingenjörer, jobbar på bygge och reser i rymden. Och en värld där även män vattnar blommor och sköter hem och barn. Ska Lego leva upp till sin ambition ”att ha en positiv inverkan inom områden som mänskliga rättigheter” är det helt enkelt på tiden att kavla upp ärmarna och börja bygga en helt ny värld – kloss för kloss. För till de mänskliga rättigheterna hör att varje människa har rätt att bli behandlad på ett rättvist och jämställt sätt oavsett kön. På den punkten sviker Lego varje dag och varje minut varenda liten julklappslängtande unge anser vi.”

5 kommentarer »

 1. OT

  (TV4 ttv s. 111)

  “Migrationsminister Tobias Billström vill öka takten i utvisningarna av asylsökande som fått avslag. Skälet är att de kostar samhället 110 miljoner i månaden. “

  “Men TV4Nyheternas Jonas Berg berättar att den svenska asylprocessen har problem, gränspolisen har släppt 17 efterlysta de senaste två veckorna eftersom migrationsverkets förvar är fullt.”

  h ttp://www.nyhetskanalen.se/1.1955956/2010/12/21/migrationsministern_vill_oka_utvisningstakt

  Like

  Kommentar af anno — 21 december 2010 @ 22:59

 2. […] forsøger de at starte en kønskrig, som ingen udenfor den intellektuelle klasse gider kæmpe. Se på Hodja. 4 kommentarer » Spring til […]

  Like

  Pingback af DR fastansætter Jakob Illeborg « Snaphanen — 21 december 2010 @ 23:55

 3. For at vise respekt for muslimske følelser burde rigsdagen indføre en lov der tvinger LEGO til at iføre sin kvindelige figurer et tørklæde.

  Like

  Kommentar af Kenneth — 22 december 2010 @ 01:30

 4. Figurerne (som vist ovenfor) er alle sammen kønsneutrale. De har ingen primære eller sekundære kønskarakterer. Kun hovederne gør en forskel – med eller uden skægstubbe på nogle af ansigterne. Og håret kan byttes rundt. Mænd er da forresten også jævnligt langhårede, både her og i sverige, så det finder børnene nok selv ud af at bytte rundt som det passer dem.

  Like

  Kommentar af Ulla Lauridsen — 22 december 2010 @ 12:19

 5. !?!? Det næste blir’ vel LEGO klodser MED BURKA??????? 😦
  🙂

  Like

  Kommentar af Hende — 22 december 2010 @ 14:14


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: