Hodjanernes Blog

19 december 2010

Ekstrabladet – dummere end Politiet

1 journalist kan spørge om mere end 10 professorer kan svare på.

Mens oplaget forståeligt nok rasler ned, forsøger bladet der gør hvor andre skider at piske en stemning op mod politiet. Samme politi er jo lidt groggy for tiden og som den lille, bjæffende køter man er følger man i sin herres – Tøgers – fodspor. Tøger har for tiden en vis succés i segmentet, hvor man er rystet – ja chokeret – over at en politimand på forståeligt dansk har ment at når the gentlemen of the press mænger sig med bøller, så kan der også falde lidt knippelsuppe af til dem. Understået: sjovnalister er jo helt, helt neutrale og objektive, så de gør kun deres heltemodige indsats i folkeoplysningens tjeneste. Ak, ja…sådan er der så meget. Faktisk er opfattelsen af pressen som en slags demokratiets vagthund så udbredt, at selv en ellers besindig natur som Lars Hedegaaard er faldet for myten og synes at det er da også for galt. Man hvad, vi kan vel alle have en absence nu og da…

Men vi fortaber os…. Tilbage til Ekstrabladet: Her har man fundet ud af at narkohandelen på Vesterbro florerer åbenlyst (de er kvikke, de sjovnalister). Med påtaget forargelse spørger man så en hårdt prøvet politimand om hvorfor man ikke gør noget? – Ja i artiklens overskrift foreslår man endda at sende pusherne hjem til det sted, hvorfra de kom. Man bringer sågar et video-interview som viser den arme betjent blive udæsket et svar af en lille, fimset sjovnalist. Vor gode politimand magter dog at holde masken. Det ville vi godt nok ikke kunne her på redaktionen…vi havde nok budt sjoveren på en passende afmålt portion varm knippelsuppe. Når man stiller så tåbelige spøgsmål skal man ikke forvente andet. I hvert fald ikke af en hædelig politimand. Og havde vor strømer nu haft en anelse om at sjovnalisten kunne fatte selv de mest elementære, politiske kendsgerninger så havde han måske ulejliget sig med det rigtige svar: “jo ser du lille ven, disse pushere tilhører en beskyttet minoritet, som det er synd for. Hvis vi anholdt dem – for slet ikke at tale om at udvise dem – ville både du og den samlede, danske verdenspresse koge over af hellig forargelse. Forsiderne og programfladerne ville påny kaste sig over politiet og ‘The Stampist Tabernacle Choir’ slå helt over i falset når Tøger fattede taktstokken og slog tonen an. For slet ikke at tale om at en hvilkensomhelst dommer ville afvise vort forslag på stedet. Derfor.” (Tip: Kenneth)

1 kommentar »

  1. Tror ikke jeg har så meget at tilføje. Skjoldungens beskrivelse rammer jo i den grad plet.

    Har selv lidt ambivalente følelser omkring det her. På den ene side er jeg glad for at pressen sætter fokus på et MEGET reelt problem. På den anden side kunne jeg også godt tænke mig at de gjorde det på en professionel objektiv måde.

    Kritisk journalistik er en mangelvare i dagens Danmark.

    Like

    Kommentar af Kenneth — 20 december 2010 @ 03:02


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: