Hodjanernes Blog

22 november 2010

Danmarks Frie Fagforening

Filed under: Danmark, EUSSR, Nazislam, Pampere, Politik, SF, Socialdemokratiet, Ytringsfrihed — Tags: , — egtvedpigen @ 22:20

Træt af at støtte Socialdemokratiets valgkampe via din fagforening? Overvej et skift til Danmarks Frie Fagforening!

Fra ddf.net – DFF’s historie

Efter ti års kamp gennem de danske retsinstanser får Danmarks Frie Fagforening endelig 11. januar 2006 medhold hos Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i, at det er ulovligt at tvinge et menneske til at være medlem af en bestemt fagforening for at kunne arbejde på en bestemt arbejdsplads. Eksklusivaftalerne er med et slag uacceptable og Folketinget sørger hurtigt for, at den danske lovgivning bliver i overensstemmelse med dette.

Det er nu tilladt for alle lønmodtagere i Danmark frit at vælge fagforening og a-kasse.
Læs mere om Danmarks Frie Fagforening her!

2 kommentarer »

 1. Det var et lidt nostalgisk gensyn med DFF’s medlemsblade, som jeg har siddet og sat op her på min computer. I jubilæumsnummeret (10 år) genså jeg den sang, jeg digtede til lejligheden. “Sorgløst kan vi ej synge dit navn, Danmark” under mit latinske pseudonym, Montanus. Dengang kunne man ikke lave pdf’er, så man har åbenbart skannet siderne her senere, hvilket viser en lidt forringet kvalitet. Men foreningen er skam god nok, og dens start var en dramatisk hændelse i lille Danmark. At tænke sig, at nogen turde udfordre diktaturstaternes venner i SiD. Det var ikke alle, der meldte sig ind i DFF, der slap uden skrammer på arbejdspladserne, hvorfor man kun kan hylde dem for det udviste mod.
  Hvis man i foreningen somme tider føler savnet af et håndgribeligt medlemsblad, så man ikke kun skal sidde og kigge på en hjemmeside, jamen så er jeg her stadig i fuld vigør.
  Hilsen Poul.

  Like

  Kommentar af Poul Berg — 29 oktober 2014 @ 00:07

 2. Det har, som Winston Churchill engang sagde, kostet Blod sved og tårer at opnå fagforeningsfrihed i Danmark. Jeg har personligt været med hele vejen fra 1983 og ved bedre end nogen anden hvor god og rådden den politiske verden, på samme tid, er. Hvordan medier man anser for troværdige pludselig optræder som det modsatte. Kampen har vært ulidelig hård, ikke mindst for de mere en 100 lønmodtagere der blev ofret i denne kamp. En kamp hvor vores midler var små og hvor vi ikke som andre havde den økonomisk støttepædagog, a-kassen,i ryggen. Netop derfor var det en kæmpe skuffelse for os da der endelig, ved Fogh-regeringens tiltrædelse i 2001, blev åbnet op for at andre kunne få a-kasser, at vi politisk fik den store øv fingeren af Claus Hjort Frederiksen (V). Han afviste total at mødes med os for en nærmere drøftelse af dette. Jeg blev derfor både vred og ked af det på min organisations vegne. heri lå jo en politisk beslutning om at vi skulle forblive en lille organisation. Denne afvisning betød samtidig at jeg meldte mig ud af Venstre.
  Vi syntes ikke vi har fortjent at blive behandle på denne måde efter alt det vi havde gjort med meget få personlige resurser. Vort 10 års jubilæumsnummer er blot en lille udpluk af hvad vi har gjort. Bladet kan læses her. http://dff.net/upload/file/fa10.pdf

  Like

  Kommentar af Jørgen Mikkelsen — 20 november 2014 @ 13:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: