Hodjanernes Blog

7 november 2010

NØDRÅB FRA KRISTNE I LIBANON: LANDET ER I ALVORLIG FARE

Angsten for et politisk sammenbrud og en ny blodig borgerkrig stiger i disse uger i Libanon. Bekymringen er særlig stor i dele af landets kristne mindretal.

Fredags mødtes en gruppe kristne politikere fra premierminister Saad Hariri’s provestlige bagland for at vurdere den aktuelle situation i Libanon, hvor Hizbollah har optrappet modstanden mod den FN-domstol, der undersøger attentatet på tidligere premierminister Rafik Hariri i februar 2005. Mange kilder fortæller, at domstolen er tæt på at have opklaret mordet og snart vil sigte fremtrædende Hizbollah-folk for at stå bag attentatet, der ud over Hariri dræbte 22 personer.

Rygterne om en mulig anklage mod Hizbollah-folk har vakt voldsom vrede i Hizbollah, der har indledt en omfattende kampagne for at få Libanons regering til at afbryde ethvert samarbejde med FN-domstolen.

De kristne politikere udsendte en alvorligt formuleret erklæring efter mødet fredag. Erklæringen blev oplæst af Libanons tidligere præsident Amin Gemayel.

»Vi erklærer hermed, at Libanons enhed, demokratiske system og åbenhed over for omverdenen i dag er i alvorlig fare,« lyder det i nødråbet fra de kristne politikere.

Erklæringen siger, at Hizbollah har presset Libanon ud i et farligt og umuligt valg mellem retfærdighed – nemlig retsforfølgelse af de forbrydere, der gennemførte det blodige attentat i 2005 – og opretholdelsen af fred mellem landets borgere.

De kristne politikere opfordrer Libanons præsident til at arbejde for afvæbning af Hizbollah, så opgaven med at forsvare Libanon fremover udelukkende kommer til at ligge hos landets hær og ikke hos det selvbestaltede Hizbollah.

Erklæringen udtrykker bekymring over det kristne mindretals fremtid i Libanon, hvor det ekstremt shia-muslimske Hizbollah får større og større magt. Angsten er, at de voldelige angreb på kristne i Irak skal brede sig til Libanon.

Den alvorlige situation i Libanon i disse måneder har vakt overraskende lidt opsigt i Vesten. Forhåbentlig kan nødråbet fra de kristne politikere i Libanon hjælpe med at påpege faren for et sammenbrud i landet.

8 kommentarer »

 1. Vi burde vise de få sekulære libanesere sympati, ved at smide alle muslimerne ud af Danmark.
  Og så har svenskerne fanget lasermanden. 😦

  Like

  Kommentar af Nielsen — 7 november 2010 @ 12:12

 2. Hizbollah ZZ kunne ikke drømme om at lade sig afvæbne, de vil heller end gerne have lidt skyderi i gaderne.

  Islam er verdens-pesten på denne mishandlede klode. Men om så politikerne får 1000 advarsler så hjælper det ikke, før krigen raser.

  Europa og verden er fortabt, civilisationernes krig er begyndt.

  Og når man så hører de danske politikere vrøvle om indvandrerkontrol og tolerance i verden er jeg ved at grine min røv i laser.

  Der er kun ET svar: Total indvandrerstop fra de muslimske lande. Men det sker “aldrig” i hvert før ikke før det er for sent.

  Like

  Kommentar af Machiavelli — 7 november 2010 @ 12:59

 3. Er “lasermanden” hvid, så vil pressen triumfere. Er han indvandrer så bliver det nedtonet.
  Men jeg tror, han er hvid.

  Like

  Kommentar af Machiavelli — 7 november 2010 @ 13:01

 4. Angående “lasermanden”, så havde politikerne vel ikke regnet med at kunne stjæle folks fædrelande, uden at folk ville protestere på den ene eller anden måde. Vilde uciviliserede skyderier er den første del af den tilstundende borgerkrig.

  Nå – manden får sig sikkert en diagnose, som andre før ham, men det stopper intet.

  Like

  Kommentar af Børge — 7 november 2010 @ 13:09

 5. Nej! det er kun begyndelsen.

  Like

  Kommentar af Machiavelli — 7 november 2010 @ 14:45

 6. ot/tip

  Over på Vittighedsbladet har de også en artikel om emnet: http://www.information.dk/249962

  En kommentator, Tom Paamand, er dog ikke i tvivl om grunden til forfølgelserne; Tilhængerne af Fredens Religion(tm) kan simpelthen ikke handler anderledes, da de jo er ofre….for vestlige kristne….

  Like

  Kommentar af annonym — 7 november 2010 @ 20:00

 7. Og i disse økonomiske krisetider er her en måde at tjene penge på.

  En gammel dame gik ind i Amagerbanken en dag, medbringende en pose penge.

  Hun insisterede på, at hun skulle tale med Direktøren for banken for at åbne en opsparingskonto, fordi “der er en masse penge!”

  Efter megen snakken frem og tilbage, blev hun endelig inviteret ind i direktørens kontor.

  Bankens direktør spurgte hende hvor meget hun gerne vil deponere. Hun svarede: ” 165,000kr.” og dumpede pengene ud af hendes taske på hans skrivebord.

  Direktøren var naturligvis, spændt på, hvordan hun kom til alle disse kontanter, så han spurgte hende: “Frue, jeg overrasket over du bærer rundt på så mange penge, hvor har du fået de penge fra?”

  Den gamle dame svarede: “Jeg laver væddemål”.

  Direktøren spurgte, “væddemål? Hvilken slags spil?” Den gamle kvinde sagde: “Nå, for eksempel, vil jeg vædde 25.000 kr. på at dine nosser er firkantede.”

  “Ha!” lo Direktøren, “Det er en dum satsning. Du kan aldrig vinde den slags væddemål!” Den gamle dame siger, “Så, vil du gerne tage mit væddemål?” “Selvfølgelig,” sagde Direktøren, “jeg vil vædde 25.000 kr. på at mine nosser ikke er firkantede!”

  Den lille gamle dame sagde: “Okay, men da der er en masse penge involveret, kan jeg medbringe min advokat med mig i morgen kl 10:00 som vidne?”
  “Fint!” svarede Direktøren.

  Den nat ,var Direktøren meget nervøs omkring væddemålet og brugte lang tid foran et spejl for at kontrollere at hans nosser ikke var firkantede, og at han derfor ville vinde væddemålet.

  Den næste morgen, præcis Klokken 10 dukkede den gamle dame op med sin advokat på Direktørens kontor. Hun introducerede advokaten til Direktøren og gentog væddemålet: ” 25,000kr., på at Direktørens nosser er firkantede!”

  Direktøren aftalte indsatsen igen og den gamle dame bad ham om at smide bukserne så de alle kunne se. Direktøren smed bukserne. Den gamle dame kiggede nærmere på hans nosser og spurgte derefter om hun måtte føle på dem.

  “Nå, okay,” sagde Direktøren, ” 25,000 er en masse penge, så jeg vil at du skal være helt sikker.”

  Netop da bemærkede han, at advokaten stille stod og bankede sit hoved mod muren. Direktøren spurgte den gamle dame: “Hvad fanden er der galt med din advokat?”

  Hun svarede: “Ingenting, bortset fra at jeg væddede 50.000 kr. med ham om, at jeg kl. 10 i dag, ville jeg have Direktøren for Amagerbankens nosser i min hånd.”

  Like

  Kommentar af Machiavelli — 8 november 2010 @ 09:00

  • Du læser også Euroinvestor?

   Like

   Kommentar af Hodja — 8 november 2010 @ 22:02


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: