Hodjanernes Blog

27 oktober 2010

Hønsestriksfakulteterne

For påny at citere salig Poul Henningsen: “Den som i dag vil have kultur må tage til Reperbahn i Hamborg.”

Panik på Parnasset: De kaglende klasser klager over suset fra Kalveboderne. Deres huspostil, dasbladet Samarbejds-Politiken jamrer: “Alene Københavns Universitet vil nedlægge omkring 20 selvstændige sproguddannelser til fordel for mere generelle kultur- og sprogstudier, hvilket har fået en lang række professorer og museumsfolk til at protestere voldsomt, men faktisk er omlægningerne slet ikke radikale nok, mener tænketanken DEA, som nu advarer om, at fremtidens arbejdsmarked ikke har synderlig brug for kandidater med uudtømmelig fremmedsproglig viden. […] Men det er bekymrende, at hele humanioras eksistensberettigelse skal måles med erhvervslivets målestok, påpeger Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening:  »En reduktion af sprogfagene er et frygteligt tab af viden om andre kulturer og vores egen historie«, siger magisterformanden, som efterlyser videnskabsministerens stemme i den aktuelle debat: »Det ville være rigtig rart, hvis Charlotte Sahl Madsen tydeligt ville gå ud og sige, at Danmark ikke kan leve med, at der bliver skåret hårdt i de humanistiske fag. Vi står ikke bare over for en risiko for erhvervslivet. Vi står over for både et kulturtab og et tab af livskvalitet«.


Jaså…? – Medmindre vi lever på en anden planet så har de humanistiske fakulteter ikke bestilt andet de sidste 30-40 år end at afskaffe de sidste rester af kultur og livskvalitet. Den danske kulturarv – og den europæiske med – er fy-fy, politisk ukorrekt og skal snarest erstattes af islamisk barbari. Enhver noksagt kan i dag blive cand.flatus.rotundum ved blot at lære en halv snes floskler udenad, så er livskvaliteten sikret med livslang ansættelse i fordummelsesindustrien, herunder pressen, folkeskolen og universiteterne. Er det nødvendigt at tilføje, at vi ikke har særlig ondt af dem…?

2 kommentarer »

 1. OT
  Lisbeth Knudsen har sammen med socialdemokratbøssen (husker ikke lige navnet) travlt med at kritisere Kenneth Plummer. Som om de ikke selv er LANGT værre end han. Der skal ikke meget til for at de lede venstreorienterede griber chancen for at smæde meningsfæller.
  Hvad faldt mig i hu, da jeg så klippet (TV-avisen 18:30) er hvor eklatant ulækre de begge er. De ikke alene er ulækre, men de fremtoner, når de viser sig som nok de mennesker i hele verden, som man vil gøre alt for ikke at være i nærheden af. De er faktisk lige akkurat så ulækre so de svin vi for nyligt blev præsenteret for i programmet “kontant” på dr. Nu falder det mig ind, at levebrødspolitikeren hedder mogens jensen. Der er i al fald fryd, at plummer har fået skægget i blenderen hæ hæ hæ

  Like

  Kommentar af Nielsen — 27 oktober 2010 @ 18:44

 2. m

  Like

  Kommentar af Nielsen — 27 oktober 2010 @ 18:45


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: