Hodjanernes Blog

20 oktober 2010

Mindst een VCUA-medarbejder kendte til Ammar Dooshs synspunkter

Efter Hodjanerne i samarbejde med Uriasposten har kunnet afsløre den prisvindende og universitetsuddannede rollemodel Ammar Doosh som varm tilhænger af jihad, har integrationsprojektet VCUA forsøgt at vaske ham af sine hænder, formentligt fordi man godt er klar over, at både statsstøtte og kommunalstøtte nu er i fare.

Ammar, der var at finde blandt fire ansatte på VCUAs medarbejderside, er nu blevet slettet, og hans ansættelse som »konsulent« er på magisk vis blevet forvandlet til et fire ugers praktikophold, der på ingen måde matcher den arbejdsbyrde, Ammar ifølge VCUAs medarbejderside skulle løfte:

“Ammar Doosh, 23 år, er for nylig færdiguddannet markedsføringsøkonom i 2009 i Niels Brock Universitet. Ammar har tidligere været IT-ansvarlig for Comeback og har undervist mænd i kropssprog og selvtillid, og på nuværende tidspunkt underviser Ammar unge i at styrke deres rolle som aktive borgere i samfundet. I sin fritid har han opfundet diverse markedsføringskoncepter, bl.a. betaling af elever for aflevering af veludførte opgaver. Ammar’s arbejdsopgaver i VCUA vil hovedsageligt være at stå for planlægning og gennemførelse af projektet “Bidrag til inklusion”, herunder afholdelse af Unge-aftener samt arrangere en ungekonference. Derudover vil Ammar beskæftige sig med markedsføring for VCUA, med udgangspunkt i sociale medier, samt hjemmeside opdatering og korrigering af hjemmesidens indhold. . Til sidst er Ammar blevet pålagt ansvaret for det opsøgende arbejde overfor VCUA’s målgruppe, heri afholdelse af foredrag om selverkendelse og dermed styrkelse af deres selvtillid.

Stilling: Konsulent“

VCUA fortæller også på hjemmesiden, at Ammar bl.a. »har undervist mænd i kropssprog og selvtillid, og på nuværende tidspunkt underviser unge i at styrke deres rolle som aktive borgere i samfundet«. VCUA vil imidlertid ikke oplyse Århusportalens journalist om, hvad denne undervisning af unge mænd gik\går ud på:

“I skriver også »på nuværende tidspunkt underviser Ammar unge i at styrke deres rolle som aktive borgere i samfundet.«
»Det skal forstås sådan, at det var inden, at han kom til os. Han har ikke holdt oplæg eller undervist unge i vores regi. Aldrig,« siger Ahmad El-Ahmad.
Hvor gjorde han det så henne?
»Det var privat. Hjemme hos sig selv eller andre steder.«”

Reshma Umar, en af de unge rollemodeller, som Ammar Doosh arbejdede sammen med på ”Be Smart-projektet, udtaler til aarhusportalen.dk:

“»Han valgte selv at stoppe. Vi kom ikke rigtig i gang, før han var væk igen. Han var med på Rollemodel Camp, hvor han var i gruppe med os og kom op med nogle ideer, men han var ikke med efterfølgende,« forklarer Reshma Umar, der er en af tovholderne på ”Be Smart-projektet”. Efter at hun for nylig er flyttet til København, beskæftiger hun sig dog mest med det administrative arbejde.

Reshma Umar oplyser dog, at Ammar Doosh var tiltænkt en større rolle i projektet.
»Han skulle have haft en central rolle, men fordi han ikke så ud til at gå meget op i det, tog vi en snak med ham, og han sagde bare, at så gik han ud af det,« forklarer Reshma Umar, der undrer sig, når hun hører om indholdet af videoerne.

»Det lyder mærkeligt at tale imod integration, når han skal være en rollemodel, der taler for. Men jeg har godt lagt mærke til, at han skulle have radikale ideer. Jeg kender ham ikke så godt, for vi arbejdede kun sammen i kort tid. Men på Facebook kunne jeg se, at han lagde ting ind, som kunne få én til at tro, at han var medlem af Hizb ut-Tahrir, og jeg mener også, at han deltog i en Hizb ut-Tahrir-konference,« siger Reshma Umar, der er uddannet revisor og tager afstand fra synspunkterne.”

Altså var mindst een rollemodel udmærket klar over, at Doosh havde forbindelser til Hizb ut-Tahrir. Alligevel gjorde man intet.

Det ville være naivt at tro, at Doosh er et enkeltstående tilfælde hos VCUA. Billeder fra VCUAs hjemmeside har svært ved at skjule, at man har med en dybt religiøs gruppe at gøre.
Flere arrangementer viser klassisk kønssegregering. Blandt andet under et foredrag med en inviteret »forsker og specialist i pædagogik fra Østrig ved navn Al Desoki Al Sharbini«. En hurtig internetsøgning på  Al Desoki Al Sharbini gav intet resultat. Kender nogle af vore kære læsere noget til denne ekspert?

Læs mere om sagen hos aarhusportalen.dk og jp.dk.

9 kommentarer »

 1. De har ikke slettet alt om ham endnu.

  Med viden om mandens sympatier for radikale grupper, så løber det nærmest koldt ned af ryggen, når man læser flg:

  ‘Be Smart’ gruppens idé bestod af at etablere et korps af guides, der skulle følge elever som har faglig og social besvær i skolen. “Altså vi blev enige om at der i forvejen eksisterer lektiehjælp og andre former for støtte til elever med besvær i 8. – og op til 10. Klasse. Det, vi derimod mente manglede, var at finde nogle, der kunne guide de unge til den lokale hjælp, der er nær dem, og at guide eleverne til andre sociale fællesskaber end de er vandt til og rollemodelguide knyttets til den enkelte elev. Man kan sige, at guidernes arbejde er at hjælpe elever med at få reel hjælp.”, fortæller Ammar Doosh , der sammen med Reshma Umar, Hanan El-Jachi og Gamze Basel udgør ‘Be Smart’-gruppen.

  Say what !!!?
  “Guide til andre sociale fællesskaber”
  “få reel hjælp”

  Like

  Kommentar af Martin T — 20 oktober 2010 @ 13:51

  • “Ammar Doosh var tiltænkt en større rolle i projektet”…

   Like

   Kommentar af Egtvedpigen — 20 oktober 2010 @ 14:03

 2. Minder mig om historien om fængsels- og Righospitals- imamen Naveed Baig: https://hodja.wordpress.com/?s=Naveed+Baig+

  Like

  Kommentar af Hodja — 20 oktober 2010 @ 15:35

 3. Lad være snakke om ting I ikke ved noget om. Tingene er taget ud af konteksten, det er jo bare typisk. De sociale fællesskaber var NETOP DANSKE i stedet for de, der eksisterer i ghettoerne, men det ved man jo ikke fordi man ikke får hele historien med. Det løber MIG koldt ned ad ryggen at man kan dømme på uvidenhed. Den REELLE hjælp er hjælp fra kompetente mennesker, stedet for forældre der måske ikke snakker dansk. Bare til jeres information. Hav lige den info med når I dømmer næste gang, tak.

  Like

  Kommentar af Reshma — 20 oktober 2010 @ 22:46

  • DU har fortalt Aarhusportalen, at DU kendte til Ammars holdninger.
   Du var ikke den eneste, der kendte til Ammars Hiz-but-Tahrir-tendenser. Ammar var jo overordentlig åben omkring sine holdninger. Hvorfor gjorde VCUA ikke selv noget ved problemet?
   I bedste fald dækkede du, Revisor Reshma Umar, over en jihad-tilhænger. I værste fald sympatiserer du med ham.

   Og Reshma, nu hvor vi har dig i tale, hvad i alverden lavede en »erhvervspraktikant« så i rollemodellernes camp 2010-projekt kun syv dage inde i sit praktikophold. Var Ammar rollemodel, eller var han ikke?

   Og ved du for øvrigt, hvem Al Desoki Al Sharbini er?

   Like

   Kommentar af Egtvedpigen — 20 oktober 2010 @ 23:31

  • Typisk muslimsk argumentation: “Tingene er taget ud af konteksten”.

   Like

   Kommentar af Hodja — 21 oktober 2010 @ 00:01

  • Du skulle hjælpes hjem til Arabien eller hvor helvede du kom fra.
   Eller bedre, du skulle hjælpes op i himlen til din naragtige alla

   Like

   Kommentar af Nielsen — 21 oktober 2010 @ 03:55

  • -> Reshma,

   Tak for din kommentar.

   Det kan godt være du synes det er taget udenfor kontekst, men fra min side satte jeg netop Ammar Doosh ind i en kontekst.

   Jeg har 2 spg. jeg håber du vil besvare.

   1. Var det Ammar Doosh ( og i andre) mente med kommentaren (mit indlæg ovenfor) at eksisterende tilbud ikke var reelle/gode nok fordi de var danske?

   2. Mit næste spg. er om du ville være tryg ved at Hizb Ut Tahrir sympatiserende personer på en organiseret måde kommer til at vejlede unge mennnesker, der har problemer?

   Like

   Kommentar af Martin T — 21 oktober 2010 @ 09:28

  • Reshma, hvordan er Ammar Doosh kompetent til at hjælpe unge mennesker, udover at tage dem i hånden og følge dem til møde i hisb ut tahrir?

   Like

   Kommentar af Scarlet P — 21 oktober 2010 @ 09:41


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: