Hodjanernes Blog

15 oktober 2010

Ole Sohn hyldede diktatur

Siden sin deltagelse i det tidligere Østtyskland, har Ole Sohn taget afstand til DDR, som var berygtet for sine politiske fængslinger og overvågninger af det østtyske folk.

I dag kan B.T. dog dokumentere, at Ole Sohn i forbindelse med jubilæet sendte et brev til Erich Honecker. Brevet er en hyldestskrivelse til DDR om fortræffelighederne i landet.

Køb B.T. i dag og læs hvad Ole Sohn skrev til Erich Honecker.

Mon ikke brevet inden længe er på nettet? Han afviser brevet som vrøvl. Men var der nogen, der tvang ham til at skrive det?

Også Jyllands-Posten sætter spørgsmålstegn ved Sohns senere udmeldinger.

Avisen fortæller således, at Sohn seks dage efter Murens fald forsikrede DDR-regimet om, at “DKP står fuldt og helt bag” regimets beslutninger og vil modarbejde alle planer om en genforening.

DADK skriver:

Faktisk bestred han formandsposten for Danmarks Kommunistiske Parti 1987-1991. Altså indtil hele to år efter Berlinmurens fald. Vi taler med andre ord ikke om en vildfaren golddigger, men om en oprigtig troende som selv flere år efter kommunismens totale sammenbrud holdt stædigt stand som hyrde for en mindre og mindre flok får.

[….]

For hvad nu, hvis Ole Sohn havde været nazist? Hvis nu han havde været formand for et DNSP, også efter et naziregimes fald – hvis han få uger før regimets fald havde skrevet personlige breve som hyldede nazisterne og deres ideologi, og som slog fast, at han altid ville stå ved førerens side? Ville han så kunne springe fra formand for DNSP til f.eks de Konservative? Ville folk blot slå det hen som “sådan var det jo dengang” – ville han her under 20 år efter kunne fejre 12 års jubilæum i Folketinget, og blive omtalt som “måske kommende finansminister”?

Photo Gallery: East Germany’s Transformation

4 kommentarer »

 1. Filmen tager fejl et sted. Villy Løgn er ikke ligeglad. Han ønsker brændende, at omdanne Danmark til et socialistisk diktatur af ddr-type, men han ved, at vejen til målet går over løgn og undertrykkelse af sandheden.

  Like

  Kommentar af Børge — 15 oktober 2010 @ 12:34

 2. Nej, jeg vil ikke forsvare Sohn, men til eventuelle teenagere vil jeg sige, at det var andre tider dengang. Jeg lærte i alt fald i skolen, at de socialistiske lande var de eneste, der var i stand til at sikre alle mennesker de fundamentale menneskerettigheder såsom bolig, arbejde, gratis lægehjælp osv, mens de kapitalistiske lande udviste enorme sociale uretfærdigheder med mennesker, der levede i vanvittig overflod, mens andre måtte leve i slum og i “Guds eget land” (altid sagt med sarkastisk fråde om munden) USA masser af mennesker døde af sult på gaden. Mao:Socialismen var god, kapitalismen ond. Sohn var entydigt på de godes side.

  Like

  Kommentar af holger — 15 oktober 2010 @ 15:32

  • Jeg har arbejdet sammen med russiske (læs sovjetiske) læger. Mage til menneskesyn skulle man lede længe efter i det kapitalistiske system.

   Like

   Kommentar af Hodja — 16 oktober 2010 @ 00:26

   • Sådan blev vi jo nu engang opdraget i skolerne herhjemme.

    Like

    Kommentar af holger — 16 oktober 2010 @ 01:01


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: