Hodjanernes Blog

14 oktober 2010

Zenia: »Det handler om at give sin mening til kende«

Fra Zenias blog – Folket til politikerne: Nej tak til fri racisme

“Min mening har altid været, at det er en menneskeret at være fri for hetz på baggrund af eksempelvis tro, hudfarve og seksuel orientering. Det er en ret på linje med ytringsfriheden, og de to rettigheder udelukker ikke hinanden. Tværtimod kan hadefulde ytringer bruges til at hetze andre til tavshed – og dermed knægte minoriteters muligheder for at deltage i den demokratiske samtale. Beskyttelse af minoriteter er en forudsætning for reel ytringsfrihed. Ligesom respekt for det enkelte menneskes værd er en forudsætning for demokratiet.

Men selvom facebookgruppen Bevar racismeparagraffen er vokset støt, har det været en temmelig ensom kamp. FN er enig, men det mærker man jo ikke meget til i dagligdagen. Mange har advaret mig om, at det “ikke ligefrem tiltrækker vælgere at være en markant modstander af racistiske ytringer”. Men det er et absurd argument. At være aktiv i samfundsdebatten handler ikke om at tiltrække vælgere! Det handler om at give sin mening til kende og bidrage til samfundets fortsatte udvikling.

5 kommentarer »

 1. Afskaffelserne af straffelovens paragraffer 140 og 266B. Er et helt essentielt tiltag, for bevarelsen af vores frihed til at sige hvad vi vil, og til at skrive hvad vi vil. Det må og skal være den personlige frihed, som kommer i første række.

  Like

  Kommentar af Nielsen — 14 oktober 2010 @ 12:04

 2. Må jeg stille og roligt spørge, hvorfor man her på kanalen er interesseret i, hvad den komplet hysteriske kælling “mener”?

  Like

  Kommentar af holger — 14 oktober 2010 @ 12:29

  • Her på bloggen har vi altid haft et skarpt blik for de absurde sider af tilværelsen. Når den slags rablende gale individer går lyslevende rundt iblandt os er det med til at understrege vort tolerante verdensbillede. I enhver anden verden ville vorez allezammenz Zenia været spærret inde i en gummicelle eller – i det mindste – være i spændetrøje. Personligt er jeg en stor fan af hende, idet hun er mere effektiv end en skibsladning lykkepiller: når tilværelsen synes mørk og alt synes håbløst kan man ved at tænke på Zenia altid trøste sig med at dagligdagens vanvid trods alt ikke har nået sådanne dimensioner…og så kan man få sig en sund og vederkvægende latter.

   Like

   Kommentar af Skjoldungen — 14 oktober 2010 @ 12:50

   • OK, det håber jeg også, jeg har et forholdsvis skarpt blik for. Meeen ligefrem at læse en politiken-blok… Jeg kan godt lide “FN er enig…”. I øvrigt tager jeg skarpt afstand fra de fordumsfulde danskere, der bliver utrygge, når en scooter med to somaliere eller arabere nærmer sig.

    Like

    Kommentar af holger — 14 oktober 2010 @ 16:20

 3. Mon ikke hun mener: “samfundets forsatte afvikling?”

  Like

  Kommentar af Hodja — 14 oktober 2010 @ 12:35


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: