Hodjanernes Blog

2 oktober 2010

Om røde lejesvende og Occams Ragehøvl

Selv om vi er statsautoriserede landsbytosser kan vi godt rundbarbere en lokkedue.

Nu er jeg færdig med at knibe mig armen og kan følgelig atter bruge tastaturet. Min knibskhed skyldes at medierne – og sågar blogosfæren(!) – er ved at falde på halen over en DDR-udsendelse ved navn “Jagten på De Røde Lejesvende” – som angiveligt skulle afsløre at nogle fossile skærm- og mikrofontrolde  også for 40 år siden var ræverøde. Det kan vel næppe forbløffe nogen. Det forbløffende er imidlertid, at DDR selv bringer en sådan ikke-nyhed til torvs. – Iøvrigt er betegnelsen “lejesvende” misvisende. En lejesvend er netop til leje for et hvilketsomhelst synspunkt, og ikke – som her – missionerende for sit eget. Takket være Uriasposten – som af hensyn til alle os der forlængst er holdt op med at se fjernsyn har transskriberet udsendelsen  – kan man få et indtryk af hvad det handler om. Og umiddelbart ser det da også ud som om DDR er gået fra snøvsen og har lavet en kritisk udsendelse om sig selv. Hvilket kunne tyde på at miraklernes tid ikke er forbi.

Men kan det nu passe? –  I så fald måtte  følgende betingelser være opfyldt: 1. Den pågældende journalist (en Jacob Rosenkrands) skulle være mere naïv end selv den galeste radigale og følgelig være 100% uvidende om at han er færdig som gårdsanger i den danske mediebranche. –  2. Hans udsendelse er gået igennem censuren i DDR ubeset. Begge dele er utænkelige. Altså må DanMarx Radio have sadlet om, ikke?

Der er to mulighder : Enten har man omsider indset at den konstante, utilslørede, åbenbare og  helt skamløst venstrevredne linie man har fulgt de sidste mindst 40 år er blevet for meget og nutildags virker imod hensigten. Det ville f.eks indebære at man i nyhedsformidlingen skulle begynde at tilstræbe objektivitet og neutralitet, at man også inddrog andre synspunkter end de politisk korrekte, at man betjente sig af folk der vidste hvad de talte om i de såkaldte debatprogrammer, at man oprustede på kultursiden – og f.eks. ikke nedlagde P2 til fordel for de evindelige, bevidstløse støj- og larmeprogrammer – at man også ansatte journalister som kunne tale og skrive dansk, at man, at man, at, at…….
Kort sagt, en gennemgribende omkalfatring af hele den gargantuanske institution. – Eller man er lige så røgede som vi andre er spegede. Altså kaster man en luns ud til ulvene. Og ulvene er hele det tvangslicensbetalende Danmark som er ved at få nok af venstrevridningen,  ensidigheden og den fraværende kvalitet. Kort sagt: der kan I selv se, usle kritikere, vi er skam alsidige og selvkritiske!  (når det drejer sig om ting der ligger 40 år tilbage). Tag så og stik piben ind, tak! (og kan vi så få fred til at fortsætte vor hidtige indoktrinerings- og islamiseringspolitik i fred, tak.)

Lad os nu anvende gode, gamle William of Ockham’s princip på de to nævnte alternativer:  (ting bør ikke gøres mere indviklet  end nødvendigt – den enkleste forklaring er som regel den rette) – entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem. Hvoraf man kan slutte, at den røde lejesvend i dette tilfælde er: Jacob Rosenkrands

6 kommentarer »

 1. Der er ikke tale om andet end at sætte lidt blus på glorien. Herregud, de ofrer nogle senile 68’ere, og fortsætter så iøvrigt med deres ensidige behandling af alle emner. Luk lortet.

  Like

  Kommentar af Børge — 3 oktober 2010 @ 00:49

 2. Rigtigt set.
  Der bliver smidt et pund råt kød, og straks er store dele af blogosfæren på halen af beundring.
  Det vi ser her er kun toppen af toppen af isbjerget.
  I læste rigtigt….toppen af toppen.

  Mvh. Vigilius Hafniensis

  Like

  Kommentar af Vigilius Hafniensis — 3 oktober 2010 @ 09:25

 3. DR vil for eftertiden sige noget i retning af når beskyldningerne om venstreorientering lyder: “Det har vi haft fokus på. Det er en forældet diskussion. Kan vi ikke snart komme videre”.

  Og så kører den skjulte dagsorden videre….

  Like

  Kommentar af Limewoody — 3 oktober 2010 @ 13:57

  • Præcis. Hvorfor går man 35 år tilbage, når der er nok af aktuelle ting at tage sig af?

   Like

   Kommentar af Hodja — 4 oktober 2010 @ 00:29

   • Nu har jeg undtagelsesvist set 3. afsnit ved hjælp af computeren. Mit indtryk – som ovenfor forudsagt – er blevet bekræftet. Man hev nogel fossiler ind og foreholdt dem deres fjerne fortids gerninger uden at røre deres mere aktuelle. Det hele virkede som lidt flueknepperi og hårkøveri om fritstående bemærkninger og episoder – som med dagens øjne skulle se mindre – for ikke at sige latterlige – ud. Bagateller.

    Den sidste trediedel af udsendelsen fik så vendt det hele til at den stakkels DDR var udsat for massiv pression fra de fæle og onde politikere i DF og så den notoriske klovn Jens Rohde. Hvorved al sympatien stille og roligt blev gelejdet tilbage til de forfulgte ‘lejesvende’ som nok kunne lade en finke ryge af panden i ny og næ – bevares – men i det store og hele var brave og hædelige journalister.
    Sådan! – ganske snedigt…

    Like

    Kommentar af Skjoldungen — 4 oktober 2010 @ 00:40

 4. Efter at have set sidste (3.) afsnit af jagten på de røde lejesvende; synes jeg Jacob Rosenkrands har gjort et ærligt stykke journalistik. Som tidligere sagt, håber jeg han får lov til at følge op på sagen. Jeg vil på nuværende tidspunkt tage hatten af for JR. Han gør det godt.

  Like

  Kommentar af Nielsen — 3 oktober 2010 @ 22:35


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: