Hodjanernes Blog

21 august 2010

Scyballa-nyt

Filed under: Aviser mm Danske, Bloggere, Danmark, Journalister, Loonies, Tonen, Venstrefløjen — Skjoldungen @ 10:00

Hodjas Blog trænger ind de besynderligste steder: segmentet åbner sig…

Vi har ladet os fortælle at Hodjas Blog i tiltagende grad også læses i Sokkelund Herred med tilstødende nordsjællandske enklaver. Et særkende for disse egne er jo at den uforberedte opdagelsesrejsende kan opleve de sælsomste ting. Af hvilken grund der da også nyligt er udgivet en omfattende overlevelsesmanual for jyder – og formentlig andre dristige vovehalse – som skulle forvilde sig til disse afsides, vildsomme og ugæstfrie territorier. Selv har vi lejlighedsvis – behørigt bevæbnet med sund fornuft – foretaget ekspeditioner til denne eksotiske del af verden for at studere  de indfødtes besynderlige sæder og skikke. Takket være forsynets gunst har vi endda overlevet og kan således delagtiggøre en undrende omverden i nogle af vore chokerende oplevelser – men derom en anden gang. Dog kan vi ikke dy os for at advare eventuelle efterfølgere om  et voldsomt kulturchok som nemt kan overgå selv den mest forhærdede rationalist: i de indfødtes boliger kan man komme ud for at Samarbejds-Politiken ligger frit fremme på glas-sofabordet – synligt for enhver og helt uden nogen konstaterbar blusel hos beboerne!

Men vi fortaber os… Så for at lette de sokkelundske dissidenters overgang til Hodjas Blog uden alvorlige abstinenser vil vi – undtagelsesvis – bringe en klassisk Pølletiken-nyhed. I sagens natur kan vi dog ikke svælge i de mere slibrige detailler – vi er jo ikke faguddannede journalister – men mener dog nok at kunne leve delvist op til kodekset for bemeldte dasblads kerneområde, nemlig legemsåbninger og disses ud- og afsondringer, specielt afføring. Dog behersker vi ikke tilnærmelsesvis dasbladets vokabularium, så bær venligst over med at vi poster på et kultiveret sprog:

Zookeeper Friedrich Riesfeldt (Paderborn , Germany) fed his constipated elephant 22 doses of animal laxative and more than a bushel of berries, figs and prunes before the plugged-up pachyderm finally got relief. Investigators say ill-fated Friedrich, 46, was attempting to give the ailing elephant an olive oil enema when the relieved beast unloaded.  The sheer force of the elephant’s unexpected defecation knocked Mr. Riesfeldt to the ground where he struck his head on a rock as the elephant continued to evacuate 200 pounds of dung on top of him. – It seems to be just one of those freak accidents that proves…. ’shit happens’.

4 kommentarer »

 1. Fred være med den skidende elefant og dens livsfarlige afføring. Men der er vigtigere ting på programmet.

  Fx en slags genfødsel. Phønix har nemlig tænkt sig at følge sin skæbne. Ingen lever evigt. Men først lidt indførelse i denne blogs nye kommende helt.

  Den der interesserer sig for morallærens historie har i søvnige øjeblikke nok opfattet, at det var Niccolo Machiavelli ( 1469 – 1527) og ikke Jesuitterne , der indførte denne magtmoral i det politiske liv. For som Machiavelli skrev i sin berømte politiske håndbog
  “fyrsten”

  ”at hvis en hersker ville frem, så måtte han ikke have nogle skrupler men kynisk forfølge sine mål.

  Fra det øjeblik var der sat mærkat på Machiavelli. Magtpolitiker. Magtfilosof. Menneskehedens største politiske kyniker. Rent affald. Men som det ofte går læser folk hist og her. De læser lidt og hører lidt og så er de eksperter.

  Det er to ting, der kendetegnede renæssancen. Det ene var en kulturel opgangstid, det andet var en tid, der var præget af politisk hensynsløshed. Ikke mindst anført af renæssancetidens fremtrædende regenter som Cesare Borgia og hans far kardinal Rodrigo Borgia, der i 1492 besteg pavestolen.

  Disse to regenter blev berømte for deres mange forbrydelser, og lige så berømte som for den dygtighed, hvormed de udførte dem var

  Disse to regenter var Machiavellis studiemateriale. Det var herud fra Machiavelli beskrev og analyserede deres metoder uden at vurdere dem moralsk. Det var på den baggrund at Machiavelli i “Fyrsten” redegjorde for, at der kun er et kriterium for en hersker handlinger, og der er om de er til fordel for ham eller ej.

  Det var disse råd, der var baseret på et intelligent og illusionsløst studie af livet, som gjorde Machiavelli berømt som en forkynder af hensynsløs kynisme.

  Men man gjorde Machiavelli uret. Machiavelli docerede ikke etik og moral. Han beskrev ene og alene magtudøvelsens teknik og metoder. Han spurgte ikke: Hvilke metoder er moralsk rigtige?, men hvilke metoder der er mest effektive i kampen om magten.

  Han var som botanikeren der studerede blomsterne i naturen, eller som ingeniøren der studerede et skibs teknik uden at interessere sig for om dette skib skulle bruges til erobringer eller indsamle fisk.

  Machiavelli var til gengæld fuldstændig klar over de moralske aspekter af det politiske liv, han beskrev. :

  “Mellem det, der sker i verden og det, som burde ske, er forskellen så stor, at de, der for idealet skyld negligeer virkeligheden, går under, før det lykkedes dem at forbedre skæbnen:

  Det menneske, der kun lader sig lede af det godes love må gå under omgivet af mennesker, som ledes af helt andre love.”

  Derfor tjener det Machiavellis ære, at han ikke underordnede den politiske virkelighed under nogen former for moralske idealer. Tværtimod afslørede han den skinhellige maske som politikerne skjuler sig bagved.

  Machiavellis store fortjeneste var derfor, at han rensede det politiske liv for enhver form for ideologisk og moralsk mystifisering.

  Han var således hverken forbrydelsernes propagandist eller dommer men nærmest kriminolog.

  Derfor påstod Machiavelli aldrig, at forbrydelsen er moralsk rigtigt, hvis målet er det. Og derfor holdt han sin sti ren.

  Kritikken af Machiavelli er derfor forkert. Han hyldede eller fordømte ikke. Han var tværtimod en klinisk betragter af livets politiske virkelighed.

  Tiden er derfor kommet, hvor phønix æreren må afsluttes, og det sker bedst rent symbolsk ved at lade den stolte fugl ende sit liv på det bål, som det var bestemt af skæbnen. Den har gjort sin pligt. Bl.a ved at forudsige dommedag i EU regi.

  Derefter vil jeg tage Machiavellies kappe på og fortsætte med at afsløre den skinhellige maske, som politikerne skjuler sig bagved og rense det politiske liv for dets ideologiske og moralsk mystifisering.

  Snart vil det lyde i de mørke sale og gange: Machiavlli kommer!

  Like

  Kommentar af Machiavelli — 21 august 2010 @ 11:12

 2. Hvis der skulle sidde en eller anden gramatisk snushane, så ved jeg godt, at det hedder:

  ..rense det politiske liv for dets ideologiske og moralske mystifisering.

  Like

  Kommentar af Machiavelli — 21 august 2010 @ 11:19

 3. Vore dages politikere tror, at man kan regere, bygge land, ved kun at tillægge landets borgere gode egenskaber, og helt se bort fra de ellers dominerende mørke sider. Og så i øvrigt opfinde yderligere ikke eksisterede egenskaber hos os.

  Det svarer til, at bygningsingeniøren uden videre tillægger grunden, hvor højhuset skal bygges, klippefaste egenskaber, og derefter bare bygger løs.

  I den del af verden, hvor de rigtige værdier skabes, tillader man sig ikke den slags vanvid. Før man giver sig i kast med et projekt, undersøges alle forudsætninger for projektet i mindste detalje, og ikke før man er helt sikre, går man i gang.

  I folketinget har man helt forkastet den slags. I flokken af kaglende høns kan alt lade sig gøre, og skulle vi menneskers mørke sider kaste skygge, ja så laver man bare lovgivning mod skygger, og iværksætter alverdens opdragende projekter.

  Det går selvsagt helt galt. Vi har skubbet et kæmpe læs af uløste problemer foran os, og snart vil de som bjerge af elefantlort kvæle os alle.

  Så simpelt er det vel egentlig.

  Like

  Kommentar af Børge — 21 august 2010 @ 14:48

 4. Jeg mindes at have mødt den storskidende elefant i en vandre-historiebog eller “En skør skør verden”(www), for flere år siden.
  Ganske relevant.

  Da var det á pro pos i marokko(el. lign.) at historien foregik.

  Like

  Kommentar af Axel — 22 august 2010 @ 23:06


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: