Hodjanernes Blog

13 august 2010

Hvid slavehandel

Filed under: Afrika, Danmark, Europa, Evidens, Historie, Islam, Jihad, Muslim World, Slave — Tags: — spydpigen @ 20:22

Spydpigens blog – www.spydet.blogspot.com – fortalte 31. maj 2008 om de grusomme begivenheder, da Byzans blev erobret og ødelagt 1453 af de barbariske tyrkere.

Det var en oversættelse fra Oriana Fallacis bog ”La forza della ragione” (”Fornuftens Kraft”) 1. kapitel, side 43. Hendes kilde var skriveren Phrantzes efterladte beretning.

Uriasposten bragte i går en artikel om arabernes slavehandel, ”Det tilslørede folkemord” (http://www.uriasposten.net/?p=16908#comments) og nu i dag 13/8 bringer Weekendavisen en artikel om den slavehandel der foregik med ca. 1 million tilfangetagne europæere i perioden 1500- 1830, mens DR2 sender dokumentarserie om “Hvide slaver, muslimske pirater” på følgende søndage: 15-22 og 29 august kl. 21.50. Vil de fortælle sandheden?

Her er, hvad Oriana Fallaci fortalte om tiden efter erobringen af Byzans:

”Det som skete det følgende århundrede gav ikke mindre kuldegysninger. For i 1512 besteg Selim den Blodige det ottomanske riges trone – stadig i kraft af loven om brodermord – ved at skære halsen over på to brødre samt 5 børnebørn og forskellige kaliffer foruden et ukendt antal visirer. Fra dette individ nedstammer den, som ville skabe Europas Islamiske Stat: Soliman den Storslåede. Så snart kroningen var overstået, udrustede han virkelig en hær på næsten firehundredetusinde mand, tredivetusinde kameler samt fyrretusinde heste og trehundrede kanoner. Fra det nu næsten islamiserede Rumænien gik det videre til det katolske Ungarn og trods forsvarernes heltemod knuste hæren dem på mindre end 48 timer. Så nåede de til Buda, nuværende Budapest. De overgav byen til flammerne, fuldendte besættelsen, og gæt, hvormange ungarer (mænd, kvinder og børn) som omgående endte på det slavemarked, som var Istambuls særkende. Hundredtusind. Gæt, hvormange som det følgende år endte på de andre markeder, som kappedes med Istambul, nemlig i bazarerne i Damascus, Bagdad, Cairo og Algier. Tre millioner. Men heller ikke dette var nok for ham. For at realisere Europas Islamiske Stat udrustede Soliman faktisk yderligere en hær med firehundred kanoner og tog sig fra Ungarn ind i Østrig i 1529. Det ultrakatolske Østrig, som nu ansås for kristendommens sikre bastion. Det lykkedes ham ikke at erobre det, vist så. Efter fem ugers forgæves angreb, foretrak han at trække sig tilbage. Men ved tilbagetoget massakrerede han tredivetusinde bønder, som det ikke lønnede sig at sælge i Istambul eller Damascus eller Bagdad eller Cairo eller Algier, for prisen på slaver var sunket for meget på grund af de tre millioner og hundredtusinde ungarer, og så snart han var vendt tilbage betroede han den berømte pirat Khayr al-Din, kaldet Barbarossa at nyskabe flåden. Denne nyskabelsen tillod ham at gøre Middelhavet til et feudalt islamisk hav, således at han – efter at have kvalt en paladssammensværgelse ved at lade sine to ældste sønner og deres sex børn, strangulere, – i 1565 kunne kaste sig over den kristne klippefæstning på Malta.”

5 kommentarer »

 1. Skønt at læse lidt historie for en gangs skyld. Vi danere ved jo ikke en skid. Efter at Ritt Bjerregård sagde, at “dét alle ikke kan lære, skal ingen lære”, ved vi jo allesammen kun dét, de allerdummeste ved.

  Like

  Kommentar af Peter Hvidtved Larsen — 14 august 2010 @ 00:38

 2. Ja, uden historiebaggrund gentager man fortidens fejltagelser. Du godeste, hvor undervisning i vor historie og kultur trænger til at blive opgraderet, for hvor vore politikere ikke tager hensyn til historiske kendsgerninger.

  Den første krigserklæring det unge Amerika udstedte var netop mod Barbarernes pirateri i Middelhavet. Nu lefler Obama for islam senest ved sin udtalelse ved indledningen til Ramadan.

  “Ramadan er en fejring af en tro der er kendt for stor rummelighed og racelighed. Og her i USA er Ramadan en påmindelse om at Islam altid har været en del af Amerika, og at amerikanske muslimer er kommet med ekstraordinære bidrag til vort land.”
  Læs evt. mere her:
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/08/obama-islam-har-alitd-vret-en-del-af.html

  Like

  Kommentar af synopsis-olsen — 14 august 2010 @ 10:56

 3. DRs udsendelse var en omgang utilgiveligt skønmaleri af den muslimske slavehandel. Flere gange i udsendelsen blev det fremhævet, at de muslimske slaver blev behandlet bedre end muslimske fanger i Europa. Og selve historien fulgte to slaver, der var en del af overklassen blandt slaver, og som derfor blev behandlet rimeligt godt. En manipulerende løgn, der ikke forholdt sig til den reelle virkelighed!

  Like

  Kommentar af Spinoza — 15 august 2010 @ 23:33

 4. sikke noget fis

  Like

  Kommentar af Zumba — 6 december 2016 @ 16:08

 5. Kan du uddybe din bevingede kommentar?

  Like

  Kommentar af Hodja — 6 december 2016 @ 21:44


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: