Hodjanernes Blog

13 august 2010

§266b – og hvad der siden fulgte…

Hodjas Blog definerer vor tids ny svøbe: Stampismen.

Det er ikke alle og enhver forundt at få et begreb opkaldt efter sig. Undtagelser herfra er personer som f.eks. Vidkun Quisling og Per Nittengryn. Lidt flere er dog så heldige at de i historisk perspektiv kommer til at lægge navn til en ‘isme’ – f.eks. d’herrer Stalin og Chauvin. Ja selv danskere kan være med, f.eks. lagerforvalter Rindal. Hvor sådanne ‘ismer’ almindeligvis er nogenlunde brugbare betegnelser i en diskussion, er andre det ikke. Tag blot ‘islamisme’ og det deraf afledte ‘islamist’ – hvem har nogensinde hørt om ‘nudistister’ eller ‘sadistister’?… Disse betegnelser bruges da heller ikke på nærværende blog, men som en kompensation herfor vil vi berige verden med en ny – ganske vist dansk, men universelt forståelig – ‘isme’….Stampismen! – Begrundelse følger:

Anledningen er såmænd triviel nok. Nu er Ramadanen skudt i gang og muslimerne endnu mere muslimske end ellers. Den næste måneds tid må det derfor anbefales kvinder, børn, ældre samt ordensmagten at holde sig inden døre for ikke at provokere de sarte følelser hos et forfulgt mindretal. For alle andre er det desuden tilrådeligt at vare sin mund og holde eventuelt tænkte tanker inden for tændernes gærde. Ikke så meget af hensyn til muslimerne som til deres …øh…æh…ja, hvad er i grunden en brugbar, eentydig samlebetegnelse for konglomeratet af Det Radigale Venstre, sosse-tosser, Gutmenschen, DDR-journalister / eksperter, segmentet, halal-hippier, klientellet, Statsadvokaten o.s.v., o.s.v.? Hvilket fælles særkende deles af hele fællesmængden? Svaret er legio: “Stampismen”.

Her kommer to associationer til hjælp når vi definerer stampismen: 1) Vor meget hjemlige tankebetvinger Zenia Stampe og  2) det engelske ord stampede (for en flok fæ som bisser – d.v.s. er gået amok). Den første tillagde sig uvisnelig hæder i de nævnte kredse ved at anmelde en højtstående – men alligevel fornuftig – politimand for racisme. Han havde kaldt en spade for en spade. Uvist om det var den gnist som tændte begge fru Statsadvokatens synapser, så fulgte hun sporenstrengs op med at hvæsse §266b og slæbe et par andre – men knapt så højtstående – kändisser for inkvisitionen.

Dermed røg proppen af flasken – eller rettere ånden ud af tranlampen. Ballet er åbnet og klapjagten givet fri. Hvilket ikke er gået ubemærket hen på Samarbejds-Politiken, som i går kunne fryde, henrykke og begejstre sit klientel med oplysningen om at en Fjæsbog-gruppe havde opstøvet et læserbrev på TV2’s hjemmeside. Hvori en Daniel Carlsen skulle have ytret sig sålunde: “Som det er påvist, så vil negere fra Ekvatorial Guinea, hvor gennemsnits-intelligenskvotienten er 59, ikke få en IQ på 100 ved at flytte til Europa. Derfor vil denne indvandring være direkte landsskadelig“. Om nu et sådant udsagn er sandt eller ej er – som Danmarks eneste statsmand har gjort rede for – aldeles ligegyldigt. Det handler om følelser. Fjæsboglemmerne har derfor sendt en anmeldelse til de retspolitiske ordførere samt til “Institut for Menneskerettigheder”, “Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination” og “SOS Mod Racisme” – samt til lordseglbevareren af §266b – Statsadvokaten.

Denne dydens vogter  M/K får sandt for dyden travlt. Når først en par stykker i en flok fæ begynder at bisse breder galskaben sig til resten af flokken som en steppebrand i Rusland. Vi ved det, for vi bor på landet – det såkaldte Udkantsdanmark. Og da vore lokale fæhøveders flokmentalitet næppe adskiller sig fra storbyens kan vi roligt forudskikke Statsadvokatens kvaler med slidtagen på sin paragraf når nu tankepolitiets Gjalderhorn, (gale)huspostillen på Råddenhuspladsen, har blæst mand af huse til selskabsjagt. Et selskab hvis åndelige ståen i stampe yderligere berettiger til fællesbetegnelsen: Stampisterne.

Etymologien således på plads kan vi gå over til de lysere sider ved Stampismen. Tør vi formode at gadebilledet fremover vil være som støvsuget for stampister – thi mens de higer og søger i gamle bøger og i oplukte høie med spejdende øie kan de vel næppe løbe frit omkring?  Tør vi videre formode, at alt hvad der kan kravle og gå af politisk ukorrekte – og såmænd også korrekte – aviser, tidsskrifter, leksika, runestene, hjemmesider og blogs fra nu af vil få astronomiske besøgstal fra stampister på jagt efter hele, halve og kvarte sandheder som ikke længere må siges?  Vil bibliotekerne blive overfyldte og opleve et hidtil uset boom i udlånet til stampister?

Og til de af os der længe har næret alvorlige bekymringer om stampismen og dens tilhængeres mentalhygiejniske habitus er der dog den trøst, at de trods alt har anammet een gammel sandhed : “Skal demokratiet afkaffes, starter man med det frie ord“. Og da danskerne notorisk har svært ved at holde kæft – (må man sige det?) – har stampisterne et righoldigt jagtrevir at stampe rundt i. Så righoldigt, at den gængse hilsen blandt flertallet af os nu bør være: “Hej, vi ses – i lejrene“.

9 kommentarer »

 1. Genialt

  😀 😀 😀

  😀 😀 😀

  😀 😀 😀

  Like

  Kommentar af Oluf Larsen - Grisehandler — 13 august 2010 @ 21:43

 2. … så lo hun så hjerteligt… 🙂

  Det ser sandelig ud til, at vi har fået vores Stamp Act og stamp.

  Nu spekulerer jeg selvfølgelig på, om der kommer skibe sejlene med beton til lejrene, og om vi får et luksusindkøbscenter?

  Det mindste de gode mennesker kan gøre er at sende os musik, så at vi kan få tiden til at gå med at stå og hoppe i takt med hånden i vejret som dem på videoen

  http://en.wikipedia.org/wiki/Stamp_Act_1765

  Like

  Kommentar af Mette — 13 august 2010 @ 23:34

 3. Pølletiken’s årbøger fra tresserne kan anbefales.
  Der findes både ‘N’ og ‘M’ ord 😀

  Like

  Kommentar af Fidibus — 14 august 2010 @ 00:08

 4. Hehehehe…”Stampisme”…:)
  Der er lige gået en sildemad med bjesk mere ind på kontoen Skjoldunge…..

  Like

  Kommentar af TB — 14 august 2010 @ 09:17

 5. man ville jo gerne stjæle hele posten

  🙂 🙂 🙂

  Like

  Kommentar af Snaphanen — 14 august 2010 @ 16:08

 6. Jeps, Groft Sagt på crack 🙂

  Like

  Kommentar af Kimpo — 14 august 2010 @ 17:29

 7. “Jeps, Groft Sagt på crack”.

  “Groft sagt” når man ikke risikerer at blive fyret, med begrundelser såsom ens fokus.

  Jeg vil sige Skjoldunge, helt på højde med landets dygtigste satirikere.

  Like

  Kommentar af Thomas Bolding Hansen — 14 august 2010 @ 21:30

 8. […] da? – Læser hun ikke Dagens Medicin? – Åbenbart ikke, så hun og hendes stampistkorps med samt deres §266b kan være glade for at Hodjanernes Blog er vakse ved […]

  Like

  Pingback af Stampisterne snorksover: ZZZzzzz(enia) « Hodjanernes Blog — 3 september 2010 @ 13:39


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: