Hodjanernes Blog

31 juli 2010

Det ser sort ud.

Filed under: Afrika, Evidens — Tags: — spydpigen @ 14:41

90 % af Sydafrikas sorte farme er ikke produktive (16.07.10) 

Ca.  90 % af de farme, der tidligere ejedes af hvide, men som blev fordelt til Sydafrikas sorte befolkning, er ikke længere produktive. Det rapporterer den sydafrikanske regering, skriver BBC News.

Totalt drejer det sig om 60 tusind kvadratkilometer, som fordeltes til den sorte befolkning efter afskaffelsen af apartheid.

Ifølge ministeren for landreform Gugile Nkwinti var gårdene tidligere rentable og bidrog økonomisk til staten, men siden de blev overdraget til de sorte, er over 90 % af gårdene ikke længere produktive. Derfor taber staten indtægter. Vi har ikke råd at fortsætte sådan. Intet land har råd til den slags, siger Nkwinti.

Regeringen havde tidligere sat som mål, at omdistribuere en tredjedel af al landbrugsjord ejet af hvide til den sorte befolkning inden 2014, men Nkwinti mener at deadlinen ikke kan holdes. I stedet vil han satse på at få gjort de sort-kontrollerede farme produktive.
Hvis de sorte fortsat mislykkes, kan det blive aktuelt at tilbagegive markerne til de tidligere hvide ejere. En sådan beslutning skulle dog være enormt kontroversiel.
I nabolandet Zimbabwe har lignende konfiskeringer af de hvides jord – som regel ved hjælp af vold – ført til at landet fra at være en fremgangsrig nation og ’Afrikas kornkammer’, er blevet et fattigt sultende land, som må overleve ved hjælp af udenlandsk bistand.

Kilde: BBC News via Nationell I dag og Altermedia 16.7.2010.

9 kommentarer »

 1. Oprindelig var Sydafrika et hvidt land. Og langt det mest velstående og civiliserede i Afrika. Det sørgede de hvide for.

  Den hvide velstand i Sydafrika var en torn i øjnene på vestens socialister. De hader, at det går nogen godt. Så de hvide skulle ud. Og det kom de så, med de resultater vi nu ser. Verdens største kriminalitet (50 myrdede om dagen). Sult, nød total lovløshed. Og fra venstrefløjen hører vi intet mere – ud over at Danmarks bønder er skyld i elendigheden dernede. Landbrugsstøtten.

  Forleden så jeg en udsendelse på en af DRs genudsendelseskanaler. Nogle skotske entusiaster ville hente et skotsk fabrikeret damplokomotiv fra Sydafrika tilbage til Skotland. Indirekte fossede negrenes ligegyldighed og uduelighed ud af udsendelsen. Det har vi oplevet i andre udsendelser, hvor hvide er i Afrika. Allerede Albert Schweitzer skrev om, at man ikke skulle betragte afrikanerne som mennesker – i hvert fald ikke som hvide. De var nærmest som dyr, der krævede beskyttelse.

  Det var jo længe før menneskerettigheder og al den slags. I dag var AS blevet hængt ud som racist af værste slags, selvom han gav sit liv til de sorte.

  Socialismen er treenigheden af misundelse, ondskab og idioti. Apartheid udøvet af hvide er ondskab. Udøvet af arabere mod hvide er det den højeste retfærdighed.

  Like

  Kommentar af Børge — 31 juli 2010 @ 16:26

 2. BBC glemmer dog lige, at nævne M-ordet. Noget som falder en del medier svært……

  M for marxisme

  Like

  Kommentar af Limewoody — 31 juli 2010 @ 17:10

 3. Når vi nu taler om kulturberigelse, så er de sørme også i stand at berige hinanden.

  Like

  Kommentar af Fritz — 31 juli 2010 @ 17:19

 4. I think it was Harold Macmillan a British Prime Minister in the 50s and 60s when asked what was to be done with Africa suggested that they should build a wall around the place and take a brick out ever hundred so you can look in to see how they are getting on.

  Like

  Kommentar af Yorkshire Miner — 31 juli 2010 @ 19:41

 5. Der er vel ingen der er overrasket? Det er bare endnu et resultat af venstrefløjens ondskabsfuldhed og selvdestruktive tanker.

  Der er ingen grænser for hvor mange rettigheder sorte afrikanere og muhamedanere fra hele kloden skal have af rettigheder i vesten. Det er jo så synd for børnene…

  Men de hvide har ingen ret, lige meget hvor mange generationer de har været på et sted og hvor meget historisk tilknytning de har. Det er lige meget om det drejer sig om hvide afrikanere i Sydafrika og Rhodesia, eller børnene i Gush Katif og Gush Etzion.

  Like

  Kommentar af Peter — 1 august 2010 @ 00:21

 6. Da Jeg boede i Zimbabwe, da besøgte jeg nogen venners tobaksfarm. På denne farm havde de ansatte deres egen skole til børnene, gratis medicin, gratis
  boliger og kost, og naturligvis løn. Manden, der ejede farmen, 3.generations englænder, var ikke alene i at drive sin farm på denne måde. Alle andre farmere i regionen
  kørte deres landbrug på denne måde. Ingen af de ansatte manglede noget.

  Men, noget var underligt. På trods af at de fleste af de ansatte ligeledes havde været på landbrugene igennem generationer, kunne de ikke drive det uden opsyn. Da så den gode Mugabe begyndte at miste sin magtbasis
  lovede han at de gamle krigsveteraner skulle have jorden i stedet.

  Så eksploderede volden og de fleste af farmerne blev tvunget væk. Mange af disse farme gik i stedet til Mugabes støttere. Enden på det hele : Landbrugene stoppede med at producere fødevarer. Og landet, der før var rigt, gik til i et inflationshelvede…

  En min herboende venner (sort) fra Zimbabwe, hører fra sin familie
  at alt er kaos dernede. Alt sammen sket på kun ti femten år. Så hurtigt kan det gå.

  Like

  Kommentar af Lightmann — 1 august 2010 @ 07:43

 7. Men vi er nervøse for også at tale om intelligens. Men – det hører også med til historien-alt skal ikke tilbageføres til kulturen.

  Like

  Kommentar af Phønix — 1 august 2010 @ 10:10

 8. Måske skal det føres tilbage til kulturen.

  Like

  Kommentar af Phønix — 1 august 2010 @ 10:38

 9. Åh ja, men dette her er alminde hvide med en smule viden om Afrika ganske klare over.

  Det samme gælder angående araber/muslimer.

  Afskær forbindelsen med dem og brug f.eks. de mange, mange penge vi hvert eneste år, gennem gud ved hvor mange år, har og stadig øser i disse bundløse huller på andre !

  Det er ved at være helt til grin at Vesten fortsætter med at agere “Mother Theresa´ere” overfor folk som ikke kan, ikke vil forstå noget som helst.

  Selv brug af, i overført betydning, en gave a la fiskestang fatter de ikke hvad skal anvendes til – men de ved hvordan man betler!

  Og VI – ja vi fortsætter med at gøre os til grin som de håbløse naivister vi lader til at være!

  Like

  Kommentar af Vivi Andersen — 1 august 2010 @ 19:15


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: