Hodjanernes Blog

30 juli 2010

For mange akademikere?

Folketinget drukner i akademikere, skrev Extrabladet (26/7) i et interview med MF Leif Lahn Jensen (S).

Han efterlyste flere folketingsmedlemmer med arbejderbaggrund, idet han mener, at afstanden mellem den brede vælgerbefolkning og  folketingsmedlemmerne er blevet for stor, da sidstnævnte hovedsagelig er rekrutteret fra akademikerkredse.

Rent umiddelbart skulle det synes et gode, at de, der styrer, har en solid uddannelse, men naturligvis kan det give skævhed, selv hvor befolkningen – som hos os – er rimelig vel uddannet. Man kan jo med den nærkontakt vi har fået til Mellemøsten se, hvor håbløst det står til med en uuddannet, for ikke at sige en analfabetisk befolkning. Et lands kulturniveau afhænger nok mere af den brede befolknings kulturelle stade end af nogle relativt få veluddannede akademikere i toppen. Og netop en vid adgang til undervisning og uddannelse kendetegner Nordens lande. Se bare på sådan noget som vort biblioteksvæsen (trods dets skrantende alsidighedsbegreb!). Det er langtfra givet alle europæere – selv i de veludviklede lande – at have noget tilsvarende, så det kan vi med rette være stolte over.
 
Er medlemmerne af Folketinget blevet en flok storsnudede akademikere uden mindste indsigt i den almindelige danskers hverdag? spørger Ekstrabladet. Nu er en gensidig nedvurdering mellem akademikere og ikke-akademikere jo ikke ukendt, selvom den ”i gamle dage” var meget værre.
 
Men mange gange undrer man sig over, at akademikere trods deres belæsthed (eller måske netop derfor, lukket inde i elfenbenstårnet?) kan være så naive. Læs f.eks. Bent Jensens bog om ”Stalinismens Fascination”, hvordan veluddannede danskere lod sig besnære af Sovjets Potemkinkulisser for på hjemmeplan at propagandere for kommunismens vidunderligheder.
 
Nu er det ikke Stalin, Mao eller Kim Il Sung. Nu er det islam!
 
Hvorfor er der så mange akademikere, der er begejstrede for diktatur-regimer? Måske fordi de ser sig selv som den herskende klasse, for hvem alle andre skal bøje sig i støvet.

4 kommentarer »

 1. Blandt de gamle bønder, der er mine naboer, har jeg oplevet langt mere forstand, fornuft og anstændighed end jeg nogensinde har oplevet hos folk med fine hum/sam-titler. Hertil kommer også, at de gennem deres liv har gjort Danmark langt større nytte end de værdiløse fjolser med deres opstyltede uddannelser.

  Like

  Kommentar af Børge — 30 juli 2010 @ 13:24

 2. Problemet er blot, at fik vi flere arbejderstemmer i Folketinget, så vil de selvstændige erhvervsdrivende stadig mangle.
  De har ikke tid, kræfter og råd til at forsømme deres forretning for at passe Folketinget.
  En forretning kan ikke undvære sin ejer ret længe ad gangen.
  Men vi mangler dem og har hårdt brug for dem.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 30 juli 2010 @ 13:57

 3. Hvad er det man sige, hvis 50 DJØF ér drukner på åbent hav ?

  Det er da altid en begyndelse.

  Like

  Kommentar af Morten Dreyer — 30 juli 2010 @ 14:18

 4. Things i have generally told persons is that when looking for a good online electronics retail store, there are a few aspects that you have to take into account. First and foremost, you would like to make sure to get a reputable plus reliable retail store that has got great opinions and classification from other customers and industry analysts. This will make sure that you are getting along with a well-known store that provides good assistance and assistance to their patrons. Thank you for sharing your notions on this blog site.

  Like

  Kommentar af Vibram Sprint Womens — 24 juni 2011 @ 13:40


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: