Hodjanernes Blog

22 maj 2010

Politikens Tarek Omar har igen begået et journalistisk mesterværk

Tarek Omar, Politikens uofficielle islamojournalist, har fundet tre homoseksuelle fra henholdsvis den kristne, muslimske og jødiske tro. Fælles for dem alle er, at de er uhyrligt urepræsentative. Nedenfor citeres der bl.a. fra Tarek Omars artikel:

De tre interviewede stilles samme spørgsmål: “Hvordan kan du tro på en religion, der tager så kraftigt afstand fra din seksualitet? ”

Traditionen tro er man gået en bue uden om standardprotestanten og har i stedet valgt en dansker, opvokset i et dybt religiøst vestjysk samfund.
Citat fra denne: “Når jeg læser passagerne i Bibelen, der påpeger, at jeg skal stenes til døde på grund af min seksualitet, så ærgrer jeg mig.”
Her må man gå ud fra, at den kristne taler om tredje mosebog, der hører under det gamle testamente og IKKE det nye testamente, som den danske protestantisme læner sig op ad. Denne vigtige pointe bliver ikke kommenteret.

Så kommer turen til den udvalgte muslim, Anis Ahmed, der fortæller, at de passager i koranen, som refererer til homoseksualitet, ikke er klare, og at koranen er åben for fortolkninger. Ifølge Anis har højreorienterede politikere i Danmark og de radikale muslimer terroriseret hans religion med deres fortolkning af Koranen.

Hans familie tog det angiveligt pænt, da han i 2002 sprang ud som homoseksuel, og Anis tilføjer: “De eneste mennesker, der ikke ved, at jeg er homoseksuel, og at jeg bor med min danske kæreste, er mine danske venner på min arbejdsplads. De er håndværkertyperne, som ikke er særlig tolerante over for homoseksuelle. Derfor vil jeg gerne forblive anonym.”

Her vil den opmærksomme læser måske undre sig lidt. Er Anis Ahmed overhovedet mandens navn? Og kan det være rigtigt, at Anis ønsker at forblive anomyn pga. danskerne?
Afsnittet om den muslimske bøsse afsluttes desuden med en kryptisk bemærkning om, at det ikke var let at finde homoseksuelle muslimer, som ønskede at stå frem, hvilket  journalisten af uransaglige årsager ikke reflekterer videre over.

Jøden, Anne Fogel, vælger derimod at acceptere, at hendes religion tager afstand fra homoseksualitet, for som hun siger: “Det er simpelt. For hvordan kan jeg tro på den danske lovgivning, der er dybt intolerant over for nydanskere? Jeg accepterer loven, selvom jeg er uenig i den.”
Anne kan desuden fortælle, at hendes seksualitet står i vejen for hendes jødiske tro, og at hun føler sig ekskluderet fra sit eget religiøse fællesskab.

1 kommentar »

  1. I want to pursue a major in creative writing, and eventually become a fiction writer, but my question is, besides teaching english (which I NEVER picture myself doing), what is there for someone with a creative writing degree to do before they have written any books. My mom says a degree in creative writing is like signing up to work at Starbuck’s until i get published, is this the case?.

    Like

    Kommentar af best shampoo for curly hair dogs — 25 juli 2014 @ 22:03


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: