Hodjanernes Blog

27 april 2010

Den nye svenske nationaldragt.

Filed under: Dhimmier, Imamer, Indvandring, Islam, Jihad, Loonies, Politisk korrekte, Shariah, Sverige, Tørklæde — Skjoldungen @ 20:24

Anstalten hinsidan indfører ny uniform til de indfødte indlagte alumner.

Folkdräkten lever ett undanskymt liv för många och den speglar inte dagens Sverige, men det tänker Svenska Turistföreningen (STF) ändra på. Folkdräkt 2.0 är en tävling där 25 elever från Sveriges främsta designskolor har fått i uppdrag att ta fram nya folkdräkter, en för varje landskap. Under 2009 lanserades den Nya Sverigedräkten, se bild. Nu är det dags att lansera de nya landskapsdräkterna. Mångkulturen har även skapat våldtäktstrosan och burkini.

Om Folkdräkt 2.0

Vårt land är fullt av kultur och influenser från både igår och imorgon. Kläder speglar tillhörighet och är ett ställningstagande. Kostym eller baggy visar vem just du är. Ett av de mest spännande plaggen genom tiderna är folkdräkten, men idag syns den nästan bara vid midsommarstången, i Dalarna eller kanske på ett museum. Folkdräkten lever ett undanskymt liv för många och den speglar inte dagens Sverige, men det tänker vi ändra på.

– I år fyller STF 125 år, det vill vi fira med nya folkdräkter som visar upp hela Sverige. Vi vill lyfta ämnet folkdräkt och sammankoppla dess historia med platser i Sverige i ett turistiskt perspektiv, säger Jenny Engström på STF. Måndagen den 26 april gick det stora starskottet för tävlingen. Alla designers har fått välja varsitt landskap och de har fått en egen blogg på www.folkdrakt20.seNya Sverigedräkten Deltagarna kommer att åka ut i Sverige för att söka inspiration om sitt landskap och uppleva Sverige på plats. Det är besökarna på siten som bestämmer finalisterna. En jury ledd av Cay Bond kommer sen att utse det den slutliga vinnaren den 27 maj. Det vinnande bidraget ges till kronprinsessan eller hennes Daniel som bröllopsgåva. Deltagarna kommer bland annat från Konstfack, HDK, Stenebyskolan, Beckmans och HV-skolan. Du kan följa alla designer och rösta på din favoritdräkt på hemsidan. Under 2009 lanserades den , Fria Nyheter har inga uppgifter på om dräkten är godkänd av väktarrådet och talibanerna.    (Tip: Fria Nyheter)

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: