Hodjanernes Blog

27 marts 2010

Landet, hvor kvinder er mandfolk.

Filed under: Afghanistan, Bøger, Buy Danish/daenisch kaufen, Danmark, Imamer, Islam, Jihad, Shariah — Skjoldungen @ 16:33

I morgen udkommer en kvindelig soldats bog om de afghanske kvinders kamp mod Taleban og undertrykkelse.

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Tak til Danmarks kvinder. – “I Afghanistan er en kvinde ikke meget værd, og slet ikke hvis hun er så modig, at hun tør at starte sin egen forretning eller stille op som kandidat til distriktsrådet. Det giver bøvl på hjemmefronten, og manden mister anseelse, hvis han ikke har styr på sin kvinde. – Anne-Cathrine Riebnitzsky oplevede den manglende respekt for kvinder på særligt tæt hold, da den højgravide Nargiss, som hun havde startet et samarbejde med i en af de små landsbyer, blev skudt på åben gade. Ikke af Taleban, men af nogle af hendes mandlige familiemedlemmer.  –  Hvorfor? –  Fordi hun var en løvinde, der turde starte en produktion af smykker, så kvinderne kunne forsørge sig selv og ikke skulle være afhængige af, om mændene ville give dem nogle penge, siger Anne-Cathrine Riebnitzsky.

Anne-Cathrine Riebnitzsky var så heldig at komme med de danske soldater på en del patruljer og ofte til landsbyer, hvor der ikke havde været kvindelige soldater før. – De danske kvindelige soldater har nøglen til de afghanske kvinder. Som jeg sagde til de danske soldater, når de syntes, at det blev til lige lovlig meget snak om kvinder og kvinders rettigheder, så er det blandt de afghanske kvinder, at vi har flest allierede i kampen mod Taleban, siger Anne-Cathrine og sender en venlig tanke til de soldater, der har stået vagt på gadehjørner og i compounds, så hun kunne snakke trygt med kvinderne imens. Hendes mening med bogen er udover at give danskerne et indblik i hverdagen som afghansk kvinde også, at nogle af alle de soldater, der sørgede for at hun kunne besøge kvinderne og starte CIMIC-projekter op, forstår, hvor stor en indsats de har været med til. Hvis de altså læser bogen. – Om ikke andet kan de kvinder, der er pårørende til de udsendte soldater måske få det lidt nemmere med at sende deres kære af sted, når de ser, hvor meget der er brug for soldaterne til at sikre og dermed i sidste ende forbedre andre kvinders kår, siger Anne-Cathrine Riebnitzsky, som godt ved, at de, der må vente i uvished derhjemme, betaler en meget høj pris”.     – (Tip: TB)

1 kommentar »

  1. Med al respekt for hendes indsats: Hvis de kvinder, der stikker snuden frem, bliver skudt af deres egne mandlige familiemedlemmer – far? Brødre? Onkler? – så er der intet, vi kan stille op. Vi kan måske bekæmpe Taleban (selvom det også er tvivlsomt, men vi kan jo trods alt ikke slå hver eneste mand i Afghanistan ihjel med den begrundelse, at de er idioter).

    Like

    Kommentar af Ulla Lauridsen — 27 marts 2010 @ 20:13


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: