Hodjanernes Blog

27 marts 2010

Ang. SIAD demonstrationen lørdag d. 27. marts kl. 14.00 ude foran moskeen på Vibevej i København:

Politiet har forbudt os at demonstrere ude foran moskeen på Vibevej, men påbudt os at demonstrere på Christiansborg Slotsplads en lørdag hvor der ingen politikere er på borgen.

Totalt meningsløst. Så der er ingen demonstration imorgen, men vi sætter hurtigst muligt en ny dato og klager til justitsministeren indtil vores Grundlov bliver overholdt.

Vi har talt med politiet, de siger vi bliver arresteret hvis vi dukker op. Det må da kaldes undtagelsestilstand. Hvis almindelige borgere ikke må stå ude foran en moske, så er vores retssikkerhed fuldstændig væk. 

Vi laver en klage til justitsministeren idag. Vi vil opfordre alle til at kopiere vores brev og sende den til justitsministeren med eget navn under, da det er mere virkningsfuldt at få den fra flere tusind borgere end fra en enkelt.

Vi har nu forfattet en klage til justitsministeren ang. Grundlovsbruddet mod vores demonstration, der skulle afholdes foran den kommende stor-moske på Vibevej. 

For at klagen skal få maksimal effekt, beder vi alle, der er imod en stor-moske på Vibevej, om at sætte sit eget navn under klagen og sende en mail til justitsministeren med klagen. Det vil også være virkningsfuldt at sende den som rigigt brev direkte til ministeren, men det vil vi lade være op til den enkelte. Det vigtigste er at der kommer rigtig mange klager. 

Her er justitsministerens mail: jm@jm.dk husk at skrive “att: Lars Barfoed” i emnefeltet og her er justitsministerens postadresse: 

Justitsministeriet 

att: Lars Barfoed 

Slotsholmsgade 10 

1216 København K 

Til justitsminister Lars Barfoed  
 

Klage over demonstrationsforbud 
 

Jeg klager over politiets afgørelse om at folk ikke kan demonstrere d. 27. marts 2010 mod opførsel af en stor-moske ude foran stedet hvor den skal bygges. 
 
Politiet synes at have glemt at de har fået voldsmonopolet i dette land for at opretholde ro og orden og at landets love kan overholdes deriblandt den danske Grundlov. 
 
Politiet benytter sig af §79 til at påstå at de kan nægte demonstrationen på Vibevej. Dette lyder meget mærkeligt, da vi har fået fastslået af din tidl. justitsminsiterkollega Lene Espersen, at denne ikke kan bruges overfor fredelige demonstranter, men kun kan bruges overfor udefrakommende voldelige moddemonstranter. 
 
Her er daværende justitsminister Lene Espersens ord: 
 
“Som det fremgår af bestemmelsens 3. pkt., kan der nedlægges forbud mod forsamlinger under åben himmel, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred. 

Det er – med henvisning til ordlyden af grundlovens § 79, 3. pkt. – almindeligt antaget i den forfatningsretlige litteratur, at det er en forudsætning for at nedlægge forbud af hensyn til den offentlige fred, at faren herfor udgår fra forsamlingen selv. 

Hvis faren udgår fra udenforstående, kan der således ikke nedlægges forbud efter grundlovens § 79, 3. pkt., jf. bl.a. Poul Andersen, Dansk Statsforfatningsret (1954), side 709, Peter Germer, Statsforfatningsret (3. udgave, 2001), side 310, og Henrik Zahle, Dansk Forfatningsret 3, Menneskerettigheder (3. udgave, 2003), side 130 f.” 
 
Så jeg kan ikke acceptere politimesterens afgørelse, da det er direkte imod Grundlovens §79, der siger, at man ikke kan forbyde demonstrationer under åben himmel, når der ingen fare udgår fra dem. Dette gælder alle steder i Danmark hvor dansk lov gælder – også udeforan moskeen på Vibevej. 
 
Desuden henviser jeg til Grundlovens §77: 
 
“Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.” 
 
Det er netop forebyggende forholdsregler politimesteren sætter i spil her. At påbyde os at flytte demonstrationen til Slotspladsen er en forebyggende forholdsregel og dermed overtræder Politimesteren den danske Grundlov. 
 
Anders Gravers fra SIOE og foreningen SIAD som var medarrangør af demonstrationen ringede politiet op og spurgte hvad der ville ske, hvis vi dukkede op foran moskeen alligevel. Svaret var, at vi ville blive arresteret. Dermed faldt det til jorden, at politiet påbyder os at demonstrere på Christiansborg Slotsplads. 
 
At politimesteren frygter ballade fra voldelige moddemonstranter – altså den iranske revolutionsgardes danske og muslimske støtter – må politimesteren jo bare håndtere. For vi er i vores Grundlovssikrede ret til at ytre os. 
 
M.h.t. at politiet forudser betydelige forstyrrelser af trafikken er det besynderligt at Hizb-ut tahrir tidl. uhindret har kunnet demonstrere hvor der marcheres rundt omkring i København, uden at det giver trafikale forstyrrelser for politiet. Hvad er forskellen rent trafikalt på en Hizb-ut tahrir demo og vores – bortset fra at Hizb-ut tahrir ikke løber ind i voldelige danskere? 
 
Der bliver nu hurtigst muligt fastsat en ny dato for demonstrationen mod stor-moskeen på Vibevej, hvor det forventes at justitsministeren sørger for til den tid at Grundloven bliver overholdt. 
 
Her er politimesterens mail om afslag: 

http://www.siad.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1453:politiets-nej-til-demonstration-pa-vibevej&catid=49:politik&Itemid=93 
 

Venlig hilsen 
 
INDSÆT DIT EGET NAVN HER

3 kommentarer »

 1. Tak for Deres henvendelse.

  Vi skal hermed meddele, at Deres klage vedrørende af Politiet nedlagt forbud mod demonstration mod opførelse af en terroristhøjskole på Vibevej afvises, da Grundloven ikke gælder inden for det pågældende område, og således ikke kan påberåbes.

  Klagevejledning: Eventuel klage over denne afgørelse skal rettes til gadens parlament Gaden, Nørrebro, som administrerer demonstrationsretten i den pågældende bydel.

  Med venlig hilsen

  Lars Barrøv, Justitsmedister

  Like

  Kommentar af Nils — 27 marts 2010 @ 21:14

 2. Vi har politikere, men de er ikke danske nationale politikere.

  Vi bør smide hele rasket ud.
  De tjener hverken folk eller land.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 27 marts 2010 @ 23:20


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: