Hodjanernes Blog

16 marts 2010

Nogen kan godt trykke Muhammedkarikaturer – andre må ikke

Den internasjonale muslimske organisasjonen OIC trykker en kontroversiell Muhammed-karikatur i sitt nyhetsbrev.

Tegningen er plassert under overskriften «negative hendelser», der det gjøres rede for at profeten har vært avbildet som en gris i Dagbladet.

Det var ikke dette billede.

At en muslimsk publikasjon har satt en Muhammed-karikatur på trykk vil neppe opprøre muslimer, sier Abid Raja og Mohammed Usman Rana. Det fremgår tydelig at OIC peker på at dette var en negativ hendelse i Europa og har plassert tegningen under rubrikken islamofobi. Det gjør jo at de i denne konteksten fordømmer tegningen, men at de likevel bruker den som illustrasjon til en nyhet, sier Usman Rana.

6 kommentarer »

 1. Ang. Norge og grislinger kom jeg til at tænke på noget, der ikke kommer sagen ved. To norske børnefamilier bad os for længe siden om at hjælpe dem med at få arrangeret en billig ferie i Danmark. Vi valgte en bondegårdsferie og ankom med et læs børn til en idyllisk gård på Fyn en dejlig sommereftermiddag.

  Mens de voksne flyttede ind, redte senge osv. tog jeg ungerne med ud i grisestalden, hvor en større fødsel til alles fryd netop tog sin begyndelse. Grisling efter grisling så dagens lys, mens vi stod og talte dem og morede os herligt. Husker ikke antallet, men det var kolossalt mange. Enkle landlige glæder og et af feriens absolutte højdepunkter.

  Ang. offentliggørelsen af tegningen er den virkelig underlig, og jeg aner et modsætningsforhold i arabiske kredse, der kan have noget at gøre med Yamani familiens bebudede retssag, der efter min mening har dårlige juridiske udsigter. For jeg kan ikke se andet, end at der spændes ben for den, og det i sådan en grad, at den alene af den grund falder på jorden, førend den er kommet i gang.

  Det har hele tiden undret mig, at Yamani’erne turde varsle en sådan sag, for det sætter jo spot på Muhammeds familieforhold og kan hurtigt komme til at omfatte både forskning og dna-analyser, der får mere end et korthus til at ramle, og i øvrigt aldrig vil kunne bevise noget endeligt. De vil vel ikke til at grave forfædrene op, og kan nok heller ikke finde dem ret langt tilbage. Alt er sagn og myter, og med alle de koner, som Muhammed havde, anser jeg det for mest sandsynligt at han slet ikke kunne få børn, siden det kun blev til en enkelt datter.

  Like

  Kommentar af Mette — 16 marts 2010 @ 13:27

 2. Så vidt jeg husker, er der også stillet spørgsmål ved, om Muhammed overhovedet har eksisteret.

  Like

  Kommentar af Hodja — 16 marts 2010 @ 14:08

 3. Apropos karikaturer …

  “Big Tøger is watching you” 😀

  http://en.tackfilm.se/?id=1268747453658RA72

  Like

  Kommentar af Bjovulf — 16 marts 2010 @ 14:56

 4. Myten kan føles mere sand end sandheden, mente Platon – og også jeg i al beskedenhed.

  Nu er tegningen forsvundet fra OIC’s hjemmeside, men det gør hverken fra eller til. Den har været der, og der er kopier af siden i omløb.”Muhammed som gris med de foreste ben på Koranen”. Bedre sent end aldrig, Norge.

  Jeg kommer til at synes bedre og bedre om Lars Vilks. Selv om det er primitivt, er der format over det, når han udtaler, at han har en økse parat. Det er formentlig sådan, de skal ha’ det.

  Så alle tre skandinaviske lande har nu dødsensalvorlige men idiotiske tegningssager kørende, og det er ikke spor tilfældigt.

  Kommer til at tænke på Saxo’s Gesta Dannorum, hvor et stort fællesskab mellem danskere, nordmænd og svenskere omtales. Blodbrødre kalder en senere historiker os, men lad os inderligt håbe, at dette ikke får en ny betydning.

  Like

  Kommentar af Mette — 16 marts 2010 @ 16:06

  • Primitivt, JA, Hele Islamfobiske effekter er primitive af alle der ikke kender til hvilke historier og hvad der i essensen fordømt. Vi skal være klar over, hvem vi angriber, og hvorfor? Er disse sande fakta vi har imod dem? Lad os stille spørgsmålet, om præcis nyheder spredes af medierne er sande, eller er det islamofobi der kommer fra dem der i princippet bredere det på grund af deres interesse for at overtage kontrollen af ​​et andet land? Er det demokrati overhovedet? Hvad prøver vi at sige til det andre? Hvorfor støtte det? Fremprovokere en verdensreligion, og derefter fremprovokere had og lidelse i verden og være stolt af det. Det er primitiv. Ovenstående billede svarer til det primitive menneske.Spørgesmål om Muhammed overhovedet har eksisteret er også primitiv tankegang. Har du studeret verdens religioner og læst tons af bøger så du kan bare stille denne spørgesmål eller er det bare primitivt angreb men kan bare grine af eller sammenline med at en ignorant stiller spørgesmål om Vikingerne ekisteret for han var ikke født i den tid og det var hans farfar heller ikke. Men jeg stiller dig en spørgesmål kære Mette, hvem har så spredet Islam over hele verden og hvorfor Romerriget kunne huske Muhammed i deres historie? Faktisk det husker ham som en stor mand med era, stor lære og krigsleder. Ja primitivisme kommer fra dem der føler sig truet af noget det selv ikke keder noget til ud fra det det høre og ser fra media som alle ved er 95% propaganda og Amerikanerne har også indset deres problematik af Fox News og Cnn.

   Like

   Kommentar af Eddy — 11 august 2012 @ 05:52


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: