Hodjanernes Blog

12 marts 2010

Ny bog: Mig og Muhammed af Mikael Jalving

Filed under: Bøger, Danmark, Hodja, Islam — Tags: , — Hodja @ 12:37

Jihad på lagnet

“Skal man sige det kortfattet – og det er vel på sin plads på dette fremskredne tidspunkt efter disse mange citater, så er det manden, der har bukserne på, og kvinden, der er mandens seksuelle privilegium, længere er den egentlig ikke, hvilket for mange mænd den dag i dag må fremstå som en våd pornofilm come true og for de mest faste i troen, mændene, de mest stålsatte, som jihad på lagnet. Så kan de – og vi andre, naturligvis – lære det.”

Fra “Mig og Muhamed”

For den unge intellektuelle Mikael Jalving fremstod 90’erne og 00’erne som en gylden tid. Den Kolde Krig var lykkeligt overstået, verden var lys og fyldt med uanede muligheder. Hvad var der egentlig at bekymre sig om for en fremstormende akademiker?

Ikke så lidt, skulle det vise sig, efterhånden som mødet med islam og dens profet Muhammed bragte forfatteren på sporet af en ganske anden og dyster virkelighed. En virkelighed, som Jalving egentlig ikke havde lyst til at beskæftige sig med, men som det blev en borgerpligt at forholde sig til.

Når Muhammed tydeligvis havde et anliggende med Jalving, måtte Jalving også have et udestående med Muhammed.

Bogen beretter indtrængende og detaljeret om udfaldet af dette møde og om det komplet forandrede verdenssyn, det resulterede i.

Mikael Jalving (f. 1968) er ph.d. i historie, forfatter og kommentator ved Jyllands-Posten.

Hardback, 156 s. ISBN 978-87-92417-12-1. Forsalgspris 149,00 kr. (efter 31. marts 199,00 kr.) Udkommer 4. maj 2010.

SPAR 50 kr i perioden 11.-31. marts! Indbetal 149,00 kr. på konto 3574-10295947 i Danske Bank. Husk navn og adresse. Pris er inkl. forsendelse.

4 kommentarer »

 1. Jeg har megen respekt for Jalving og læser ham altid med glæde, og er da også stærkt fristet til at købe hans nye bog. Det irriterer mig altså bare grænseløst at netop han er faldet for tidens mode med at skrive pattebørnsprog.
  Det hedder altså ikke “Mig og Muhammed” men derimod “Muhammed og jeg” på korrekt dansk. Muhammed og jeg er grundled i den tænkte sætning, der følger efter, og der hedder det altså ikke “mig er”, men “jeg er”. Det kan enhver vel høre. Dertil kommer, at det er uhøfligt at nævne sig selv først.

  Like

  Kommentar af andreas — 12 marts 2010 @ 17:11

 2. Samme irritation her.

  Like

  Kommentar af Mette — 12 marts 2010 @ 21:10

 3. Undskyld, men det er altså ikke korrekt. Man faktisk kan sige begge dele i denne sammenhæng, netop fordi det bare er en overskrift og således IKKE udgør en egentlig sætning med grundled & genstandsled etc.

  Til gengæld er der enormt mange danskere, der er begyndt at sige “M. og jeg” og lignende, selv når det faktisk hedder “M. og mig”, hvis disse to personer netop ikke er grundled (subjekt) men derimod enten genstandsled (objekt) eller hensynsled (passivt
  objekt) i en egentlig sætning.

  Altså fx.
  “M. og jeg har skrevet en bog”
  “Peter kender M. og mig”
  “Peter har skrevet en bog for M. og mig” !

  Det findes ligefrem et fint ord
  for den slags fejlagtige sproglige
  justeringer – nemlig
  “hyperkompensation” 😀
  Nogle har åbenbart fået at vide så ofte, at man ikke må sige “M. og mig” – som grundled! -, så de nu helt undgår det, OGSÅ på de steder hvor det faktisk er helt korrekt.

  Dette fænomen er meget udbredt på “amerikansk”, og er vist også ved at blive det på engelsk, så måske er der også tale om en afsmitning derfra?
  Det er i hvert fald ret sørgeligt, når man skal rette selv veluddannede engelsktalende personer, når de nu selv vedbliver at insistere på, at det er korrekt, hvad de siger 🙂
  Det sjove er så, at hvis man beder dem om erstatte navnene med “vi” (nominativ) eller “os (akkusativ / dativ) i dne aktuelle sætning. så er de aldrig i tvivl om, hvad der er korrekt.

  I øvrigt har Jalving nok valgt denne titel pga. bogstavrimet – og parallellen til andre tilsvarnede titler, fx, “Mig & Bogart” eller måske snarere “Mig & Mafiaen” 😀

  Like

  Kommentar af Bjovulf — 13 marts 2010 @ 23:26

 4. Stakkels dig, Mikael. Jeg håber, at andre læsere går dybere.

  Like

  Kommentar af caro — 7 april 2010 @ 14:49


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: