Hodjanernes Blog

5 marts 2010

Hvide Rose

“Den som ikke lærer af historien er tvunget til at gentage den”

Susanne Zeller-Hirzel er den sidste overlevende fra den tyske modstandsgruppe “Hvide Rose”. Under Det Tredie Riges nazistiske og totalitære ideologi gik hun til modstand – en modstand hun har bevaret usvækket til idag. Som medlem af “Borgerbevægelsen Pax Europa” advarer hun indtrængende mod islam, hvis ideologi er mindst lige så farlig og modbydelig som den nationalsocialistiske under sidste verdenskrig. Dengang som nu lever kritikere heraf i fare.

Den scheiziske modstand findes blandt andet i gruppen “Politisch Incorrect”. Denne gruppe har produceret en række videoer som illustrerer sammenhængen med fortiden og opfordrer til at forsvare demokratiet og de vestlige værdier ved  at forstærke kampen mod islam og venstrefascismen. For også i Tyskland og Schweiz er demokratiet under stigende pres fra disse grupper og den som ikke sætter sig til modværge vil om få år skulle svare på spørgsmålet “hvorfor gjorde du ikke noget?”

Tilmed er det i dag langt lettere at protestere. Dengang måtte Susanne Zeller-Hirzel, Sophie Scholl og alle andre modstandfolk leve i konstant livsfare. Gestapo- og Spitzelagenter fandtes overalt. Modstandsgruppen “Weisse Rose” blev Tysklands helte. Gruppen mener, at der endnu er tid til at afvende en ny katastrofe, thi historien gentager sig kun hvis ingen har lært noget af den. Den schweiziske PI-gruppe opfordrer med denne serie video’er til at man melder sig ind i Borgerbevægelsen Pax Europa. (Skjoldungens oversættelse fra PI.)

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: