Hodjanernes Blog

8 december 2009

“Segmentet” i oprør.

Ny karrikatur-krise: En journalist ved Samarbejds-Politiken optræder nøgen i en tegning!

Forargelsen vil ingen ende tage. Dettte er altså langt, langt over stregen! – Latte-krusene dirrer, løsbladene falder ud af dasbladet og man må hen til Børge Mogensen-reolen efter den røde ordbog for at kunne finde dækkende gloser. Læs blot om uhyrlighederne fra kilden selv:

Med fotomanipulation har kunstneren Kristian Hornsleth lavet et billede, hvor Politikens kulturjournalist Camilla Stockmann bliver taget bagfra af en unavngiven mand, mens to andre mænd og ikke mindst deres lem stritter i baggrunden. – Kunstneren selv siger, at han på den måde vil udstille, at Camilla Stockmann aldrig selv mener noget i sine artikler, men kun skriver, hvad andre siger. – »Jeg forestiller mig, at hun bliver en del af det, hun skriver om, så hun kan se sig selv«, siger han. – Lektor i moderne kultur på Københavns Universitet, Mette Sandbye, synes, at det er en plat fotomontage, der ligger i forlængelse af, hvad Kristian Hornsleth ellers har lavet – dekorativt, provokerende og enormt kalkulerende. – »Der er sådan noget fuck alle kulturjournalister og kunstkritikere over det. Det er lummert, uinteressant og ureflekteret. Det har ikke stor kunstnerisk værdi. Det er ikke engang sjovt. Og han gentager som altid gamle virkemidler. Der er ikke noget nyt i hans kunst, men det sælger enormt godt«, siger hun.

Og så kører forargelsen ellers derud af. – Her på Hodjas Blog kender vi hverken den følsomme og så groft ydmygede journalist eller bemeldte kunstner, og nok blærer vi os ikke af vor kunstforstand, men vi har dog lejlighedsvis smuglæst lidt i Pølletiken – Organet for den..o.s.v., I ved nok… Og her har vi så kunnet erfare, hvad netop dette dasblad forstår ved anstændig kunst. Eksempler kan beskues HER og HER.

5 kommentarer »

 1. Det er da både multikulturelt og ydmygende på den rigtige hvide måde.

  Et kunstværk hvor multikulturen hærsker og som gnider diversitetden rund i ansigtet og op i røven på de engang så dominerede højresnoet hvide .

  Hvad er det lektor i moderne kultur Mette Sandbye ikke forstår ?

  Like

  Kommentar af Mosemanden — 8 december 2009 @ 21:19

 2. Stor kunst… det billede siger mig virkelig noget, og hvem skal i øvrigt betemme hvad “rigtig kunst” er? (Pia K. skulle i hvert fald ikke, kunne man forstå. Måske mener godtfolket på Politiken, at de er de eneste, der kan varetage en så alvorlig opgave?). Jeg troede egentlig, at politiken ønskede, at kunsten skulle provokere? Ja, at kunst frem for alt skulle virke provokerende (så længe den altså ikke provokerer islamister – men måske er de flotte og berigende multikulturelle mandslemmer omskårne? Måske er der, ligesom med jægerbogen, en god grund til, at Politiken farer i flint?)

  Like

  Kommentar af Egtvedpigen — 9 december 2009 @ 11:06

 3. […] Als, hvor Pia Kjærsgaard er fremstillet i forskellige nedladende situationer, red.).”   https://hodja.wordpress.com/2009/12/08/segmentet-i-opr%c3%b8r/#comments   Posteringen på Hodjas Blog har udløst en kommentar fra signaturen “Mosemanden”, […]

  Like

  Pingback af Kunstavisen » Blog Archive » Kristian von Hornsleth versus Camilla Stockmann — 9 december 2009 @ 12:05

 4. Fryd fryd fryd……. 😉

  Jeg har desværre arbejdet sammen med forStockmann for mange år siden, og hun er en åndsvag usympatisk dukke.

  Like

  Kommentar af Mea Culpa — 9 december 2009 @ 15:26

 5. Jeg kender hende bedst som talentløs samt uoriginal klummeskribent for Eurowoman. Tænk at hun er avanceret til Politiken! Akkeja, akkeja…

  Like

  Kommentar af Egtvedpigen — 9 december 2009 @ 18:45


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: