Hodjanernes Blog

7 december 2009

Peter Skaarup stærkt utilfreds med forbud mod juletræer ved klimatopmøde

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, er fortørnet over nyheden om, at deltagerne ved klimatopmødet i Bella Centret skal skånes for synet af juletræer, fordi disse bliver betragtet som stødende og ikke politisk neutrale.

Han har nu bedt udenrigsminister, Per Stig Møller, komme i spørgetiden på onsdag i Folketinget for at svare på, om denne deler FNs syn på danske juletræer.

Det er jo helt grotesk, at man takker nej til at få sponsoreret en skov af danske Nordmannsgraner, som kunne stilles op ved Bella Centret, og blive et smukt symbol på danskheden og det land, som trods alt lægger hus til klimatopmødet. Med et forbud mod juletræer virker det lidt som om FN har lejet sig ind i Danmark, som var det et bedre forsamlingshus, hvor man ser stort på hvem værten er, siger Peter Skaarup.

Efter forlydenderne ville de grønne træer kunne opfattes som en provokation for de muslimske deltagere ved klimatopmødet, og FN lægger vægt på at skabe et ’neutralt indtryk’ ved klimatopmødet. Peter Skaarup har svært ved at se på hvilken måde juletræer skulle kunne støde muslimske gæster.

Han peger også på, at Nordmannsgraner er en af de træsorter, som har været bedst til at tackle klimaforandringer. Træet binder en del mere CO2, end de fleste andre træer. Det ville så være en anden oplagt grund til at lade den lille skov af juletræer få adgang til Bella Centret under klimatopmødet, mener Peter Skaarup.

Hvis jeg var til topmøde i Cairo under ramadanen, eller en anden muslimsk højtid, ville jeg da også forvente, at jeg ville kunne se det på byen. Tage det som en mulighed for at opleve den kultur og det land, som jeg var gæst i. I hvert fald ville jeg ikke forvente, at man undlod at faste, kalde til bøn fra minareterne, eller bad kvinderne tage burkaen af i nærheden af mødecentret, blot fordi der var kristne mødedeltagere i landet. Jeg tvivler i høj grad også på, at den muslimske verden ville acceptere det, siger Peter Skaarup, som ser frem til udenrigsministerens svar.

Pressemeddelelse fra DF

7 kommentarer »

 1. “Efter forlydenderne ville de grønne træer kunne opfattes som en provokation for de muslimske deltagere ved klimatopmødet”

  Den eneste der har forlydt noget om muslimer, det var sponsoren bag træerne. De danske arrangører siger selv, at det er almindelig FN-praksis at man har en neutral udsmykning. Intet om muslimer.

  Like

  Kommentar af raapil — 7 december 2009 @ 23:15

 2. Som jeres gode venner og nationale socialtilfælde fra balder blog pointerer i et andet lndlæg er det nok mere sandsynligt at det er jøder der har klaget:

  http://blog.balder.org/?p=853

  Like

  Kommentar af allan — 9 december 2009 @ 16:51

  • http://da.wikipedia.org/wiki/Godwins_lov

   Like

   Kommentar af Hodja — 9 december 2009 @ 19:47

   • Du har vist ikke helt forstået begrebet. Hvis vi f.eks. talte om blomkålsrationering i Mogadishu og diskussionen skulle gå hen og blive ophedet og jeg så udbrød “Du er ligesom Hitler!” så kunne du sige “Godwins lov”, for de to ting har intet med sagen at gøre.

    Men den duer altså ikke når vi vitterligt taler om vaskeægte nazister som de venner I holder jer ovre på balders blog jo er. Hvordan skal jeg ellers tolke deres jødehad og billeder af Jonni Hansen på forsiden + diverse heilende soldater.

    Men det der med regler og love det ser du vist ret stort på ikke?

    Og hvad med din integritet? Jeg troede du holdt på ytringsfriheden, specielt når det kom til tegninger. Men nu har du da vist stukket halen mellem benene, har du ikke fjernet et indlæg, oh du store ytringsfrihedens vogter?

    Like

    Kommentar af allan — 9 december 2009 @ 20:17

   • Vi blev truet af copyrightindehaveren 🙂
    Og det er kommentarer, vi ikke fjerner.

    Like

    Kommentar af Hodja — 9 december 2009 @ 21:18

 3. Lad os tage Zchweiz først,de vil
  nok blive svinet til,eller presset
  om man vil,-men landet har som der
  skrives. sagt nej til EU fem gange,
  så mon ikke det går op for dé
  der tilsyneladende ikke kan fatte
  dette,landet er selvbestemmende.
  Det er FN der står for udsmyk-
  ningen, denne mærkværdige
  undskyldning og noget sarkastiske
  svar får Peter Skaarup af PSM.

  Like

  Kommentar af erik pedersen — 9 december 2009 @ 20:41

 4. Nå, så det vil sige at I bevidst bryder ophavsloven? Eller I ved måske ikke at den findes?

  Like

  Kommentar af allan — 9 december 2009 @ 21:32


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: