Hodjanernes Blog

28 november 2009

Vore skattekroner i arbejde – (5)

Hodjas Blog får kæmpebevilling fra videnskabsministeriet.

Jeg er ikke klar over hvor mange universiteter vi efterhånden har her i landet. Men så vidt jeg kan se er der ikke noget på den lille ø, hvor jeg lever – endnu. Men da hveranden flække efterhånden har et, kan det kun være et spørgsmål om at ringe til sognefogeden og rekvirere et sådant. Han er sozialkammerat, så ingen problemer her. Men hvad skal der så forskes i ? – Jeg har studeret det ny universitets forbilleder på fastlandet og de lidt større øer og måttet konstatere at alle politisk korrekte – d.v.s. brød- og nytteløse – emner har fået oprettet dertil indrettede fakulteter og institutter. I meget rigt mål.

Nogen variation er der dog. I Aalborg sidder man i rundkreds, kaldet ‘gruppe-studier’ – d.v.s. at en enkelt eller to studenter studerer, mens resten af gruppen kommer hinanden rigitig, rigtig meget ved, lissom. Så kan de samlet bestå eksamen med et pænt gennemsnit.  I Odense med tilliggende syddanske stationsbyer beflitter man sig på at gøre alle kulturer lige gyldige, d.v.s. ligegyldige. I Aarhuus går man skridtet lidt videre og forsker efter  missing links, som aldrig har haft nogen kultur. Finder man nogen, får de – altså the missing links – en hæderspris og en masse penge.

Vi må altså finde på noget nyt. Og her har jeg ladet mig inspirere af Københavns Universitet. Arkæologi er sagen! – Denne gren af humaniora kan defineres som studiet af menneskelige samfund, baseret på deres efterladenskaber. Det gør man så på Københavns Universitet i en grad så Pravda i Pilestræde begejstret kan berette: “De har allerede gravet diskret i ørkensandet i et år. Først nu afslører arkæologer fra Københavns Universitet, at de har indgået en omfattende kontrakt med emiratet Qatar ved Den Persiske Havbugt, skriver Politiken. –  Det er den største kontrakt, universitetet nogensinde har indgået på det humanistiske område, siger lederen af projektet, arkæologen Ingolf Thuesen til avisen.

Tredive arkæologiske forskere fra hele verden – ansat af Københavns Universitet – samt en større styrke af praktiske hjælpere vil de kommende ti år være beskæftiget med at udgrave havnebyen Al Zubara i det nordlige Qatar. Byen blev endelig forladt omkring 1920 og er siden blev helt slugt af ørkenen, men nu skal den graves frem af sandet og gøres til en storslået arkæologisk park for hele Golfen. Målet er, at Al Zubara skal på UNESCO’s liste over verdens vigtigste kulturelle mindesmærker. – Københavns Universitet har de senere år satset hårdt på at udvikle faget islamisk arkæologi. Alt mens sagen om Muhammedtegningerne har præget Danmarks forhold til Mellemøsten, er det lykkedes danske arkæologer at bringe sig i front som forskere i Mellemøstens islamiske historie.

Se, på det punkt kan vort lille ø-universitet slå det store i Københavnstrup af pinden i en håndevending og allerede ugen efter vor oprettelse publicere vore epokegørende resultater i internationale tidsskrifer med peer-review og hele den tyrkiske musik: Vi tager færgen over til fastlandet, medbringende en sort affaldssæk. Så går vi hen i den nærmeste kulturberigede bydel og indsamler efterladenskaber. Katalogiseringen og sammenskrivningen af resultater vil tage en times tid, hvorefter disputatsen er hjemme. Og så glæder vi os til at se Københavns Universitet, når de om en 10-20 år bekræfter vore resultater i afhandlingen: Mellemøstens Islamiske Historie: Uforandret i 1.400 år.

1 kommentar »

  1. Lad os håbe de ikke finder nogen kristne kirker – for så er de på den.

    Like

    Kommentar af Hodja — 29 november 2009 @ 11:26


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: