Hodjanernes Blog

21 november 2009

Den nøgne sandhed.

I finkulturelle kredse er SM-billeder Halal-kunst. Billeder af virkeligheden er Haram.

I går omtalte vi hvordan rektor Finn Bønsdorf på Frederiksberg HF-Kursus bortcensurerede et billede af frygt for at falde i unåde hos kulturberigerne. Uwe Max Jensen – som skrev den originale artikel i Sappho – har sendt os nedenstående billede med vedlagt kommentar af kunstneren selv (tør vi formode, at damen på billedet er en vantro?):


Efter at have postet dette indlæg må jeg erkende at have brugt ordet “finkultur” helt misvisende. De kredse, som denne rektor utvivlsomt tilhører – Politiken-segmentet – er netop alt andet end finkulturelle i h.t. definitionen i “Den Store Danske”:

 

Finkultur, også kaldet “det snævre kulturbegreb”, kultur opfattet som dannelse. Begrebet omfatter kunstarter, hvis tilegnelse kræver forkundskaber, tid og evne til fordybelse, fx klassisk musik, teater, opera, ballet, billedkunst, litteratur og filosofi. Modsætningen er “det brede kulturbegreb”, hvorunder kultur anskues som noget, man er en del af og tilegner sig gennem “det levede liv” i et givet samfund.

At associere “segmentet” med dannelse, kundskaber og fordybelse er nok så horribelt som tænkes kan (havde der så stået fornedrelse, var sagen dog lidt bedre…). Den anden halvdel af definitionen passer unægteligt bedre. Navnlig tilegnelsen af “det leflende liv” i et gildet samfund er lige i øjet. Jeg bøjer mig beskæmmet i støvet og beklager denne utilgivelige fejl.


1 kommentar »

  1. Wearing the traditional Islamic dress, the iconic doll is going undercover for a charity auction in connection with Sotheby’s for Save The Children:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1229760/Its-Barbie-burka-World-famous-doll-gets-makeover-hammer-50th-anniversary.html

    Akke ja, akke ja… Mattel will sell them the rope with which we will hang!

    Like

    Kommentar af Egtvedpigen — 21 november 2009 @ 21:48


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: