Hodjanernes Blog

28 juli 2009

Forskel på massakrer

I Inf. 14. juli gætter Per Jensen på, at danske medier 14 år efter kristne serberes massakre på muslimer i Srebrenica ikke længere nævner årsdagen herfor (natten mellem den 11. og 12. juli 1995).

Gættet er heldigvis forkert, for ifølge Infomedia er Srebrenica nævnt i 71 danske avisartikler i løbet af de to første uger af juli i år, hvilket er mere end i de samme to uger de foregående tre år (2008: 32, 2007: 29 og 2006: 44). Kun i forbindelse med 10-året for massakren i 2005 var antallet af artikler større (199).

Per Jensen bemærker, at der også blev begået folkemord andre steder end i Srebrenica. I Petrinja i august 1995 blev en anden FN-beskyttet sektor angrebet, hvilket førte til fordrivelsen af 300.000 mennesker og 721 dræbte, heraf 403 kvinder.

Åbningen i 2007 af den første af de tilhørende massegrave, blev kun nævnt i en enkelt dansk avisartikel, for ofrene var serbiske og dermed politisk ukorrekte og uønskede. Desuden er flere andre massegrave med serbiske lig lokaliseret, men åbningen af disse grave »afventer det rigtige politiske klima«, vurderer organisationen Veritas.

Der er begået mange uretfærdigheder i forbindelse med Jugoslaviens opløsning. Medierne bidrager fortsat aktivt hertil – ved konsekvent at fremstille konflikten sort-hvid i serbernes disfavør – selv om der i virkeligheden er ofre, bødler og legitime rettigheder på alle sider.

Michael Sandfort; Information 16.07.2009

1 kommentar »

  1. DEN måde vores medier agerer på finder jeg både frastødende og stærkt bekymrende !

    Det er en ubehagelig erkendelse, at journalisterne her hjemme stort set er med på at forføre den danske befolkning ved hjælp af fortielser og løgn.

    Like

    Kommentar af Vivi Andersen — 28 juli 2009 @ 22:27


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: