Hodjanernes Blog

24 juni 2009

Klimaforandringer som et lægeligt skabt problem

Debatindlæg i Ugeskrift for Læger om klimaforandringerne som et lægeligt skabt problem i form at befolkningstivæksten.

Vi har helbredt for mange på globalt plan. Det begynder nu at pege i retning af fiasko som efterfølger for de succeser, som læger generelt har skabt. Det hjemlige Brumleby var et markant resultat af, at den gennemsnitlige folkesundhed vitterligt blev øget og kom i fokus til bekæmpelse af globale sygdomme som kopper, polio og mæslinger. Vi kan fjerne nogle årsager til tidlig død, men den konsekvens, som dette har nu, har skabt fiaskoen, nemlig at nu fås små nuttede menneskebørn i bundter a en million, som alle overlever, som alle skal have mad, og som underligt nok også alle sammen vil have det godt. Dette er allerede nu ved at skabe fødevareknaphed i mange lande og naturligt nok værst for de dårligst stillede. Skal denne udvikling bremses, skal man op mod særdeles magtfulde faktorer som religion, tradition mv. Religionen hylder jo mangfoldigheden, men selvfølgelig kun af de rettroende, dem med samme psykiatriske vrangforestilling, som man selv bekender sig til. Ud fra et darwinistisk synspunkt må man forholde sig til multiplikationen af befolkningen globalt.

I mange af de samfund, hvor det sekulære livssyn enten er forbudt eller er en minoritet, mangler man jo tilsvarende den samfundsstruktur, som peger i retningen af social sikkerhed ved sygdom og specielt alderdom. I mange af disse samfund er tilsvarende en stor børneflok, gerne med flere koner, tegn på social status og mandighed. Tillige sanktioneres det af diverse religiøse systemer, der imødegår enhver form for svangerskabsforebyggelse med uhæmmet befolkningstilvækst til følge.

[….]

Skal vi forsøge at gøre noget på rodniveau, eller skal menneskeheden have nogle saftige krige, lassa- eller marburgfeber som en pandemi for at reducere den mest udtalte forureningskilde, befolkningstilvæksten? Det kan jo lade sig gøre uden at være alt for rabiat, Kina har sparet verden for ca. 600 millioner mennesker qua sin etbarnspolitik. Det må være et eksempel til efterlevelse, som vil slå alt andet i forureningsbekæmpelsen.

7 kommentarer »

 1. Der er et problem – men det tages jo bevidst ikke op ved klimakonferencen i København, selv om det er det vigtigste punkt med klimaforandringerne.

  Like

  Kommentar af Morten Dreyer — 24 juni 2009 @ 11:11

 2. Denne kommentar i UfL skærer ind til benet, kort, klart og præcist. Blot skade, at emnet er belagt med totalt taboo. Al ros til UfL for ikke at have censureret!

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 24 juni 2009 @ 11:20

  • Enig, virkelig godt skrevet.
   Skal verden blive bedre at leve i eller overleve i, jamen, så kræver det vi går op imod enfoldig tilbagestræberist religiøs undertrykkelse og misinformation og gammelt overtro og traditioner.
   Oplysning og frigørelse for religionsvanvid, er løsningen.
   Enkelt! men alligevel så overvældende vanskeligt, fordi rodfæstet religiøst fordummelse ikke er let at overvinde, desværre.

   Like

   Kommentar af li — 24 juni 2009 @ 12:23

 3. Helt nye toner fra Ufl.
  Selv om det burde være logik – selv for perlehøns.
  Imidlertid er overskriften forkert. Der er da intet i vejen for at redde de liv der er skabt – der skal blot skabes færre… Alt andet er etisk og moralsk forkasteligt!

  Jo længe vi piner os selv for at udsætte pinen, des større bliver pinen. Klimakonferencen i Kbh er een stor hovedpinepille, mens verden forsat banker hovedet ind i muren igen og igen.

  Like

  Kommentar af ManInBurka© — 24 juni 2009 @ 11:44

  • Vi kan så være glade! for der er lægemangel, ellers er jeg dersværre bange for at Hans Eregaard ellers ville blive fyret, for så åbenlys og rigtig kommentar.
   Sandheden har desværre konsekvenser, vi kender alle das berufsverbot kødgigant Frau Knudsen og hendes udrensnings (tøger) politik(en) eller (D)DR’s parti politiske uskrevne reglers ansættelses vilkår eller Københavns socialistiske Kommunes afskaffelse af politiske “urene” ukorrekte medarbejdere, snart kommer også fagforeningerne efter DIG hvis du er politisk ukorrekt, så forfølger de dig, med aktiverings opdragende projekter, når du ER blevet fyret for ikke at have underkastet dig de nye arbejdsforhold med særregler for muslimer. Ja, DU har ikke opdaget det endnu, men det kommer!
   De røde står sammen om særbeskyttelsen af deres importerede stemme kvæg! du arbejder ‘frivilligt’ for dem!
   Tak, for en enkeltstående kommentar, som i fremtiden ikke lader sig se mere, hvis brødet på bordet skal bevares!

   Like

   Kommentar af li — 24 juni 2009 @ 12:58

 4. Frygt ikke. Også her har Obamassias en løsning med en “No Natural Growth” politik.

  Nå, nej, det er kun jøder der ifølge Obama bl.a. ikke må få børn…

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/06/04/AR2009060403811.html

  Like

  Kommentar af Peter — 24 juni 2009 @ 23:08

 5. Da jeg gik i skole fortalte geografilæreren, at nede i de varme lande var de mange børn forældrenes sikring af alderdommen.
  Der er ingen liderbukke der nede i varmen, nej, nej da.
  Og så var der negeren, der sagde til konen: “Det er ikke fordi jeg gider, men vi må tænke på vores pension.”

  Like

  Kommentar af Menig 442 — 25 juni 2009 @ 21:28


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: