Hodjanernes Blog

16 april 2009

Præcis betegnelse

INTEGRATION.

Under udsendelsen »Debatten« (DR2 26/3) udtalte formand for foreningen Kritiske Muslimer, Sherin Khankan, at betegnelsen »indvandrere« står i vejen for en løsning af integrationsproblemerne, fordi det »fastholder de fremmede som fremmede,« og hun spurgte videre, »hvor mange generationer skal der gå?« Khankan har en pointe, for integrationsproblemerne handler i stigende grad om mennesker, der er født i Danmark og har dansk statsborgerskab.

Derfor skal Khankan være velkommen til at foreslå en mere præcis betegnelse for den danske befolkningsgruppe som broderparten af landets integrationsproblemer drejer sig om.

Michael Sandfort; Frederiksborg Amts Avis 15.04.2009

22 kommentarer »

 1. Det vil sikkert ikke være politisk korrekt at tale om muslim-problemer i stedet for indvandrer-problemer.

  Like

  Kommentar af Frihed — 16 april 2009 @ 17:12

 2. nå, men så lad os da kalde det et muhammedaner problem.

  Like

  Kommentar af li — 16 april 2009 @ 18:11

 3. Perler?

  Like

  Kommentar af rettentilselvforsvar — 16 april 2009 @ 18:17

 4. Hun har da fuldstændig ret, lad os endelig kalde tingene ved deres rette navn.

  Sig islam, så er problemet korrekt benævnt.

  Like

  Kommentar af Santor — 16 april 2009 @ 19:39

 5. Flertallet af de fremmede(de fleste af dem er muhamedanske bekvemmelighedsflygtninge eller pårørende til disse) bør ikke integreres. Istedet må myndighederne stimulere de omkostningskrævende fremmede til at rejse ud af Danmark.

  Like

  Kommentar af Jørgen — 16 april 2009 @ 19:49

 6. LI HVAD MED AT VI KALDER FOK SOM DIG, PSHYGISK HÆMMEDE. undskyld min fremtoning men jeg kan ikke længere bare lade det gå. jeg er selv dansker men muslim , kan det være rigtigt at et menneske skal under vuderes fordi det tror på noget andet. er man så buddhianere nårman tror på buddha. tænk li over det i skriver. an kunne kalde os etniske danskere, eller bare danskere. tak

  Like

  Kommentar af The muslim — 16 april 2009 @ 21:25

 7. der skulle stå folk ved det 7. ord. undskyld min fejl

  Like

  Kommentar af The muslim — 16 april 2009 @ 21:26

 8. Jeg kan ikke lige huske, hvor jeg har det fra, men jeg mener at have hørt, at nogen kalder dem for “perler”.

  Like

  Kommentar af Menig 442 — 16 april 2009 @ 21:29

 9. sjovt: men en ting er sikkert, hvis i bliver ved på denne måde er vi en hel del mere værd end racister. bare kald os perler.

  Like

  Kommentar af The muslim — 16 april 2009 @ 21:33

 10. “The muslim” har en pointe, når han fremhæver, at tilhængere af Buddha jo ikke kaldes buddhianere, mens tilhængere af Muhammed kaldes muhammedanere. Klart en forskelsbehandlende bogstavering.

  Som en inkluderende gestus bør vi buddhister og andre danskere derfor fremover kalde muslimer for muhammedister. Det manglede da bare.

  Like

  Kommentar af Nils — 16 april 2009 @ 22:20

 11. Til the muslim, jeg er bare så træt af muslimers særkrav og andre mere eller mindre sindsyge forslag/krav, og ikke mindst alle de mord, voldtægter, overfald, røverier m.m som de udsætter danskerne for, og ikke at forglemme de ca.100 mia. vi giver jer ud af vores surt optjente løn(og de kunne bruges meget bedre), så er du utilfreds så skrid.

  Like

  Kommentar af Fritz — 16 april 2009 @ 22:35

 12. Det rigtige ord at bruge, at assimilation. For det er hvad der skal til. De mennesker der er kommet hertil, skal lade sig assimilere, ligesom eksempelvis Farshad Kholghi og Naser Khader i vid udstrækning har ladet sig gøre.

  Integration er et tomt ord, som folk lægger forskellige og sine egne forestillinger ind i. Man hører muslimer gå ind for integration – f.eks. at danskerne skal integrere sig med muslimske vaner og krav såsom halalmad i skolerne. Man høre danskere gå ind for integration – men de mener assimilation. Når et ord er så blottet for værdi er det rigtig nok ufarligt og politisk korrekt at bruge – men det er samtidig komplet meningsløst.

  Man kan så vælge to fremgangsmåder. At ændre indholdet et ordet integration til at betyde assimilation. Eller man kan bruge det rette ord og opsætte det korrekte mål; assimilation. Jeg mener det sidste, for multikulturalister og islamister vil også kæmpe for at dreje betydningen at integration i retning af deres interesser. Og så vedbliver ordet at være indholdsløst. Derfor – assimilation er målet og forventningen. Ellers er man velkommen til at finde et andet land at bosætte sig i – der er masser af lande der er meget mere islamiske end dette lille og gamle land, hvor folk med islamiske tendenser burde føle sig meget mere tilpas – og ikke lægge os andre til last via det sociale system og kriminalstatistikken.

  Like

  Kommentar af Frihed — 17 april 2009 @ 04:40

 13. @The muslim
  Man er ikke syg fordi man kritisere iSLAM, det er kun i de koran-dyrkende lande man bliver dømt til døden for at kritisere iSLAM, med iSLAM’s lovsystem sharialoven.
  Nu mener jeg ikke iSLAM er en race, men hvis du mener iSLAM er en genisk medfødt defekt! så ok da, så jeg glad for jeg ikke har denne geniske defekt! så hellere være normal tænkende kritisk “racist”, ordet er forøvrigt efterhånden så misbrugt, at det alligevel har mistet sin betydning, så en udråbelse som racist kan højest fremkalde et overbærende smil, til den der bruger det.
  Du må nok spørge din psykiske behandler om det er rigtigt at undervurdere nogen der tror på noget andet, personlig vil jeg ikke undervurdere en muhammemedister der står med et bombebælte på!
  (de kan sikkert godt finde ud af udløser mekanismen!)

  Like

  Kommentar af li — 17 april 2009 @ 07:20

 14. Farshad Kholghis beskrivelse af integration (metroxpress 18-3-09). Integration bør kun tage én dag, for det består i at acceptere realiteterne, indse der ingen smutvej gives og at det danske samfund intet skylder dig, stå tidligt op, arbejd, tjen dine egne penge, lær sproget, lær om demokratiet.

  Like

  Kommentar af Gerd — 17 april 2009 @ 10:28

 15. @10 Niels

  muhammedister

  Smukt ord. Det kan også bruges som slogan for halal-pølser: “Køb Deres Muham-medister her! – garanteret uden svinekød!”

  Like

  Kommentar af Mikael — 17 april 2009 @ 10:33

 16. Tja!!
  Eller muhammedpølser eller muhammedlort!

  Like

  Kommentar af li — 17 april 2009 @ 10:38

 17. eller!
  muskinkemedister eller musvinmedister eller mudister med perler eller MOegoister eller MOskèsadister eller MoHAMmedsvinepølse

  Like

  Kommentar af li — 17 april 2009 @ 11:19

 18. Integration betyder efterhånden blot underkastelse.

  Like

  Kommentar af Aida — 17 april 2009 @ 12:40

 19. Danskerne har altid været svære grænsende til det umulige at integrere. Selv kristendommen, der har haft 1000 år, og ikke skyet nogen midler, har tabt. Grundlaget for det danske folk, fornemmelsen for retfærdighed og samhørighed, er forblevet intakt.
  Og selv julen, som en fest for lyset og nisserne lever i bedste velgående.

  Like

  Kommentar af Fidibus — 17 april 2009 @ 13:03

 20. Jeg så godt det program med Sherin men noget som fru. Khankan udelader, er at mange indvandrere/nydanskere/2.gen.indvandrere osv. ikke selv betegner sig som danske. Men de har det selv med at skære folk over i Dem og Os. F.eks. henviser de til andre i samfundet som danskere, og så er det jeg må spørge, når man også selv bor i det samfund, hvorfor ser man sig ikke som dansker? Noget andet er, at mange viser deres forskelligheder ved at skelne mellem ting som dem danskere gør og så dem man selv gør. Det er velkendt med udtrykket. Hvorfor? Er man så i princippet ikke selv med til at fastholde en forskel og opdeling? Eller kan man vitterlig klappe med en hånd og blæse med mel i munden?

  Sherin går samme ærinde som mange andre (men ikke alle) ved at konstant spille offerrollen. Jeg forstår hende ikke.

  Integration er der også mange som ikke har tiltro til. Hvor er man så henne? De er for mange særkrav og det vil være utopi, hvis f.eks. ikke-muslimske danskere tog til Saudi Arabien og fastholdt selvsamme krav. Er det virkelig slemt at også lade sig farve af det land man bor i? Ingen siger man skal sætte sig topløs på en strand, med en bajer i hånden og flæskesvær i munden. Men det handler lidt om også at give såvel som tage. Ellers bliver der parallelsamfund som allerede nu findes og visse kulturelle/religiøse aspekter som er uforenlige med danske traditioner og love fastholdes.

  Like

  Kommentar af j.doe — 17 april 2009 @ 13:18

 21. li bliv voksen. som i dog kan finde klørne frem når der en der har en anden mening. jeg vil godt minde jer om medierne synes det sjovere at hive den ene etnisk danske frem som begår kriminalitet end at hive de 5 danskere frem.
  og det ikke alle der nægter integration, det kan ikke være rigtigt at lade det gå ud over alle. jeg forstår dig fritz, jah det er syge nogle af dem. men husk det ikke alle der kræver dem

  Like

  Kommentar af The muslim — 17 april 2009 @ 13:50

 22. The muslim.

  Så længe der er muslimer her i landet der mener, at Koranens Suraere er Allah´s egne ord, uforanderligr og gyldige til enhver tid, vil vi have problemer med at skulle eksisterer sammen.

  For Allah opdeler denne verdens mennesker i Rene, 1.klasses mennesker og Urene, 2. klasses mennesker.

  De religiøse tekster i Islam er dualistiske, segregerende, apartheid-dannende.

  Ud af dette kommer intet positivt.

  Desuden er den politiske del af Islam usædvanlig krigerisk, når det drejer sig om vantro lande, områder og befolkninger.

  Der står den på Jihad indtil den hele verden er underlagt Allah.

  For ikke at tale om den sociale del, som medvirker til opdelingen i Rene og Urene bl.a. ved at muslimer kun må have det allermest nødvendige at gøre med Vantro, idet muslimer kan blive besmittet af de Urene vantro.

  Det ER artige sager der er at læse i Koranen.

  Og den supremacistiske selvopfattelse som Muhammed ansporer muslimer til at have overfor vantro er ikke behagelig at igagttage i praksis.

  Den dag muslimer får sat gang i en revision af de islamiske tekster samt de får bestemt sig for at den religiøse del af islam er en sag mellem den enkelte og Allah – at holde deres tro for dem selv, den dag vil forholdene mellem Islam og den Ikke-islamiske del af verden begynde at bedres ligesom forholdet mellem den enkelte vantro og muslim også vil blive bedre.

  Men før ?

  Nej.

  Like

  Kommentar af Vivi Andersen — 17 april 2009 @ 20:05


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: