Hodjanernes Blog

24 marts 2009

Et spareforslag til regeringen.

Filed under: Censur, Danmark, Jura, Totalitære — Skjoldungen @ 16:23

Da alle retssager foregår for lukkede døre kan man lige så godt bygge domhusene uden.

doorIfølge en grundlovsparagraf, som endnu ikke – officielt – er sat ud af kraft, er der offentlig retspleje her til lands. Men hvem kan erindre en retssag, hvor dørene ikke er blevet lukket – evt. dobbeltlukket (hvordan man så end gør det?)

Blot det seneste eksempel fra Samarbejds-Politiken:

En fireårig dreng i Odense har med et slag mistet både sin mor og sin far.

Moren blev i går fundet kvalt i sin lejlighed på Carl Blochs Vej, og i dag blev faren varetægtsfængslet i fire uger for drabet. Fængslingen blev resultatet af et grundlovsforhør for lukkede døre, så derfor kan politiet ikke oplyse, hvordan manden stiller sig til sigtelsen for drabet. Men han kærede ikke fængslingen til landsretten. Den kvalte kvinde blev kort før kl. otte i går morges fundet i lejligheden af en pårørende, der straks alarmerede politiet. Ifølge teknikerne havde hun højst været død i otte timer.

Ved dagens grundlovsforhør sad den lille, mørkhårede, drabssigtede mand stille og stirrede ned i gulvet, indtil dørene blev lukket for offentligheden.


Med vort noksombekendte træske sind – stammende fra de efterhånden talrige eksempler på, at domstolene tilraner sig politisk magt og blæser grund- og retsplejeloven en hatfuld – kan vi her på bloggen ikke sige os fri for en skummel tanke: En lukket dør i forbindelse med en straffesag er et usvigeligt tegn på, at den anklagede tilhører en ganske bestemt, særdeles fredelig og beskyttet religion.


2 kommentarer »

 1. Du har uret. Klippet fra Fyens.dk

  “Efter et næsten halvandet time langt grundlovsforhør, hvor en vietnamesisk tolk oversatte, blev den 27-årige varetægtsfængslet i fire uger.”

  Like

  Kommentar af Ulla Lauridsen — 24 marts 2009 @ 19:48

 2. Det er så i sandhed et af de noksom bekendte “enkeltstående tilfælde”. Min skumle mistanke var altså uberettiget – i dette tilfælde. Tak!

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 24 marts 2009 @ 21:20


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: