Hodjanernes Blog

22 marts 2009

Ret skal være ret.

Filed under: Aviser mm Danske, Danmark, Indvandring, Islam, Jihad, Journalister — Tags: — Skjoldungen @ 00:35

Det hænder – mest i weekenden – at Samarbejds-Politiken løfter blikket fra egen navle:

dommerNår dommerne på de danske fodboldbaner bliver truet eller overfaldet, er bagmanden i over hvert andet tilfælde en fodboldspiller med anden etnisk baggrund end dansk.

En ny statistik fra Sjællands Boldspil-Union (SBU) viser, at der i 2008 var i alt 65 volds- og trusselssager mod fodbolddommere. – 33 af dem, der stod bag den voldsomme opførsel, havde anden etnisk baggrund end dansk. Det er første gang i den fireårige periode, statistikken er lavet, at nydanskere tegner sig for så stort et antal. –  SBU har opgjort tallene ved at udtrække de sager, der kan opgøres som deciderede trussels- eller voldssager, og herefter sammentalt de navne, der med sikkerhed ikke er danske.

DBU: Stort problem

Bestyrelsesmedlem i SBU og formand for Dansk Boldspil-Unions (DBU) integrationspulje Jørn Hedengran anerkender, at der er tale om et stort problem. – »Vi har en helvedes opgave, vi skal have løst«, siger han. – »Jeg tror ikke, der er nogen, der har fundet de vises sten endnu, men det vigtigste er hele tiden at udvikle nogle redskaber til forebyggende arbejde. Jeg tror dog aldrig, man kan fjerne problemet helt. Til det er kulturforskellene simpelt hen for omfattende«. – Jørn Hedengran understreger samtidig, at han ikke har tænkt sig at give op.

Grove sager

Af et dokument, Politiken har fået indsigt i, fremgår det, at voldssagernes karakter ikke blot er lette puf og skub. I to sager er der eksempelvis blevet taget kvælertag på dommeren. I en anden sag er dommeren blevet både slået og spyttet på. Og i en tredje er dommeren blevet slået adskillige gange. Det fremgår også, at der er tale om trusler, der typisk går ud på at love dommeren tæsk og optræde groft usportsligt. – Alle de nævnte sager er fra 2008 og er alle begået af nydanske spillere.

Løbet løbsk

Lars Kruse, medarbejder for Danmarks Idræts-Forbund, arbejder med at integrere nydanskere i det danske foreningsliv. Han mener, situationen er løbet løbsk. »De mange indvandrerklubber, hvor der er tale om hold bestående af nydanske spillere, udgør et problem. Her må vi erkende, at vi stadig oplever kraftige kultursammenstød. Så længe holdene vinder, fungerer det meget godt, men når de møder modstand og taber kampe, går det galt. Nogle af de her konflikter skyldes en anderledes kulturel baggrund, som gør, at voldssagerne bliver ret voldsomme. De her tal er jo helt utilstedelige«, siger han og tilføjer, at problemerne typisk opstår hos de såkaldt lukkede indvandrerklubber, som kun har ét seniorhold tilknyttet.


Og så – suk – mangler vi bare at få en lidt mere præcis definition af begreberne “indvandrere” og “nydanskere”. Men OK, når først man linder på låget er der ikke langt til at kigge ned i tønden…


UPDATE: Der er et eller andet riv-rav-ruskende galt hos Samarbejds-Politiken. Som opfølgning på denne artikel bringer man en ny, politisk højst ukorrekt artikel som i detailler beskriver en fodbolddommers oplevelser udi multi-kulti-fodbold. Artiklen er ikke en gang forsøgt af-etnificeret. Har Tøger meldt sig indisponibel eller er der en journalist, der har fået nok og trygler om en fyreseddel?


3 kommentarer »

 1. Man kan vel dele fodboldspillerne op i dem, der har pligt til jihad og dem, der ikke har.

  Enhver muslim har pligt til jihad, da det er én af islams fem søjler.

  Like

  Kommentar af Elefanten — 22 marts 2009 @ 10:51

 2. Har lige hørt hvor dejligt det går på sjælland, der sker da aldrig overfald på dommerne mere, lyver pølletikken eller DDR????

  Like

  Kommentar af Broholm (ordblind) — 22 marts 2009 @ 15:30

 3. Igen kunne vi godt have brugt en mere positiv vinkel på sagen.

  “Kun halvdelen af overfald på fodbolddommere sker af nydanskere”

  Like

  Kommentar af spunken — 23 marts 2009 @ 06:27


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: