Hodjanernes Blog

3 marts 2009

Hold tåre op at trille…

“Denn wie man sich bettet, so liegt man” – Bertold Brecht, kommunist.

Når DanMarx Radio og TV-Too jamrer over den kulturberigede bydel, Nørrebro, kan ingen slippe for mikrofonholderen med de evindelige, ulidelige voxpops. Man antaster såkaldt sagesløse mennesker på gaden, spørger dem om det ikke også er rystende, ja chokerende, hvad der sker. Så sorterer man efterfølgende de intelligente svar fra og fylder  udsendelsen op med dem, der svarede: vi er rystede og chokerede!.

Men helt sagesløse er de nu nok ikke helt. Hvis man er retarderet nok til at medvirke i de såkaldte journalisters stunts er der samtidig en ganske høj sandsynlighed for at man for ikke så længe siden også svarede rigtigt på TV, når man fik lagt svaret i munden : jo, det er skræmmende med alt det politi, og al den politibrutalitet! . Her sørgede TV så for, at det fortrinsvis var “Bedstemødre mod Politivold” og “Forældre mod Politivold” der kom på skærmen. Samt – selvfølgelig – “de unge”.

Men ak, sic transit gloria mundi. Nu kan man så Se&Høre de samme sagesløse jamre over skyderier, afbrændinger af skoler, biler, containere og fanden og hans pumpestok. Mord, vold, røverier, voldtægt, hærværk og vandalisme er dagens orden. Og – mirabile dictu – nu er politiet pludselig stuerent, ja dets tilstedeværelse i stort tal ligefrem påkrævet! – Og de ansvarlige for hele miséren, politikerne, med selveste MareRitt og Villy Vendekåbe i spidsen har dannet en lang kø ved håndvasken.

Og så er det, at vi her på Hodjas Blog sagtmodigt spørger: med hvilken begrundelse er det lige, at vi – de egentlige sagesløse – skal dække det ligeledes sagesløse politis merudgifter i anledning af, at man har fået det præcist som man ville? – Ser man lidt nøjere på dette skema:

valg_2007_noerrebrovil det klart fremgå, at beboerne på Nørrebro udgør en næsten fuldstændig homogen gruppe, som næppe kan kaldes sagesløs. Ikke mindre end 77,4% af Nørrebroerne stemte på dhimmi-partierne, og medregner man de totalt bevidstløse partier, De Konservative og Kristendemokraterne, kommer foreningen “Muslimimporten Aps.” op på hele 84,4% af bydelens beboere. Var det så ikke nemmere – og billigere – at evakuere de resterende 15,6% og lade de tilbageværende nyde frugten af deres valg i fred – Dar ul Islam al Nørrebronx?

8 kommentarer »

 1. 5.106! (klamt!)

  Like

  Kommentar af ManInBurka© — 4 marts 2009 @ 09:15

 2. PS. Udtrykket ‘ som man reder, så ligger man’ er betydeligt ældre end Bertold Brecht.
  Det nævnes første gang på tryk i Danmark omkring 1550, men er formodentlig bare en variation af udtrykket ‘som man sår, høster man’, der efter sigende er nævnt i det gamle testamente, og så kan man vist roligt gå ud fra, at der er tale om et citat fra endnu ældre kilder 😕
  Men det er naturligvis stadig særdeles aktuelt 😀

  Like

  Kommentar af Fidibus — 4 marts 2009 @ 09:24

 3. Fidibus, du har naturligvis helt ret. Når jeg imidlertid anvendte Brecht’s formulering var det i et lønligt håb om at en kommunist ville have større gennemslagskraft i dette specielle segment. Specielt hvis man kender hele strofen:

  Denn wie man sich bettet, so liegt man
  Es deckt einen da keiner zu
  Und wenn einer tritt, dann bin ich es
  Und wird einer getreten, dann bist’s du.

  …som jeg synes glimrende illustrerer situationen i det kulturberigede paradis, kaldet Nørrebro. – Men jeg er bange for, at den flok kretinere, der i vore dage går for at være venstreorienterede ikke kan læse tysk, endmindre kender Brecht. Begge dele hører jo til almen dannelse og kultur – hvilket nu om stunder er haram og formentlig også racistisk.

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 4 marts 2009 @ 09:51

 4. Peder Syv har den først på dansk: som man reder, så ligger man, ifølge mine kilder. Og Brecht kan sagtens have gaflet den, mens han boede på Sydfyn.
  Men journalister er sjove mennesker. Først beretter de om, at “nogen” går og spørger folk om, hvad ærinde de har på Nørrebro, hvilket får folk til at føle sig utrygge; så farer de selv ud på Nørrebro, standser folk, stikker kamera og mikrofon op i snotten på dem, så hele Globaliseringen kan følge med:”Hvad laver du herude, og hvad synes du om de andre?”

  Like

  Kommentar af AagePK — 4 marts 2009 @ 10:00

 5. Kære Skjoldunge.
  Du har ganske ret. Dit budskab bliver ikke hørt af ‘segmentet’. De moderne rødfacister er vist så strømlinede, at de finere nuancer hos Brecht preller af på dem…..
  Selv i en god oversættelse 😀

  Kære AagePK.
  Tyskerne har skam også udtrykket, og jeg mener, at Martin Luther bruger det.
  Og herhjemme er den fra før Peder Syv.

  Like

  Kommentar af Fidibus — 4 marts 2009 @ 12:42

 6. Fidibus, a propos oversættelse, så har var det Poul Henningsen som oversatte Brecht’s ‘Mahagonny’ til dansk. Samme PH som i sin tid var en slags ikon for den tids venstrefløj. I dag ville kretinerne udskrige ham som ‘racist’. Tænk blot på hans Danmarksfilm og talrige revy-tekster. Men de kender ham givetvis ikke…

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 4 marts 2009 @ 13:33

 7. […] selvfølge, at Ritt –  antallet spiller ingen rolle -Bjerregaard, Villy Søvndal(der godt ved at SF er det største  parti på Nørrebro)og diverse sociologer er helt på forkant her, hvad angår fremtiden i Danmark. Også til at […]

  Like

  Pingback af Snaphanen » 924 politibetjente i Berlin såres årligt — 4 marts 2009 @ 13:36

 8. Kære Skjoldunge.
  Rødfacisterne er vist ikke særligt velbevandrede med hensyn til tiderne før (bro)steningsalderen…
  Nu er det vel heller ikke dem vi skriver til, men om 😀

  Like

  Kommentar af Fidibus — 4 marts 2009 @ 14:00


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: