Hodjanernes Blog

23 februar 2009

Misforstået særbehandling

Pensioneret overlæge Erik Magids (EM) bemærkning om, hvorvidt præsterne skal jages ud af hospitalerne, er den sædvanlige forplumring af en debat, når den drejer sig om forsvar for den islamiske hijab.

På samme måde, som når hijaben forsvares med, at nogle oldemødre har gået med tørklæde, og at også vi engang havde tvangsægteskaber. Måske skulle vi komme tilbage til det 21. århundrede.

Også muslimkortet trækkes. Er man imod hijab, er man pr. definition imod muslimer. Men EM tager fejl. Langt de fleste af os byder alle velkommen uanset nationalitet, religion og hudfarve. Disse kriterier er totalt ligegyldige. Det vigtige er, at integration ikke er et spørgsmål om særrettigheder for nogle til at promovere religionspolitiske synspunkter, men om at deltage i samfundet på modtagelandets betingelser.

Man skal være ualmindeligt uvidende om det islamiske tørklædes symbolværdi for at kunne sammenligne det med den hovedbeklædning, som anvendes i visse job af hygiejniske grunde. Den ubehagelige sandhed er, at hijaben bl.a. er banneret for en totalitær politisk bevægelse, nemlig politisk islam. Hvor end i verden islamister får magt, er deres første skridt at påtvinge kvindetilsløring for at markere deres sejr og dominans (se Azar Majedi i Information den 6. juni 2008).

Hijab er også en massiv markør for kønsapartheid. Hijaben sætter skel mellem »rene« og »urene«. Kun kvinder er påbudt at tilsløre sig for ikke at vække mandens lyster. Hvorfor skulle man dog tilstræbe at sætte skel mellem sygehusansatte via religiøs og politisk symbolik på uniformen? Danske sygehuse skal hverken acceptere eller stille disse symboler til rådighed, da de står i skærende kontrast til vestlige grundværdier om ligestilling og ligeværd mellem kønnene.

Indførelse af hijab til de neutrale uniformer er et udtryk for misforstået religiøs særbehandling. Hijab islamiserer sygehusene. Sygehusansatte skal fremstå neutrale, eftersom de er repræsentanter for verdslige samfundsinstitutioner. Det er ikke de danske sygehuse, som skal integreres i islam, men de muslimske kvinder, som skal integreres i moderne, verdslige institutioner. Derfor skal de islamiske tørklæder blive liggende i omklædningsrummet under udøvelse af den professionelle funktion. Insisterer en muslimsk kvinde på at promovere sit religionspolitiske tilhørsforhold, signalerer hun, at hun sætter dette over det arbejde, hun er sat til at udføre.

Det må medgives EM, at det var at foregribe begivenhedernes gang at omtale »tørklædeloven« som allerede vedtaget. Men med politisk flertal for loven er det formentlig kun et spørgsmål om tid.

Mag.scient. Britta Mogensen, Frederiksberg, Sygeplejerske Rachel Adelberg Johansen, Odense

Ugeskrift for Læger

9 kommentarer »

 1. Det da kedeligt, at den pensionerede uoplyste læge Erik Magids ikke forstår, at præster ikke indgår som plejepersonale og derfor frit kan fravælges af Ateister f.eks
  Syndt for den uoplyste pensionist Erik Magids, at han ikke følger med tiden, og sit lægeløfte om behandling af alle patienter, for patienterne kan ikke fravælge missionerende jihad’uniformeret plejepersonale, uden at risikere straffe hjemsendelse UDEN behandling, ifølge direktionen på Odense Universitets hospital.
  Sørgeligt at jihad uniformerede har forrang fremfor patienterne.
  Dette er umenneskeligt, at samfundsomstyrtende jihad uniformeret krigere, nu inddrager hospitalsvæsnet i deres krig! med patienterne som usle urene gidsler!
  Føj, for propaganda i arbejdstiden og tilsvining af urene! hjælpeløse patienter.

  Like

  Kommentar af li — 23 februar 2009 @ 14:17

 2. Vi skal være Å så tolerante. Hvad med en reservelæge, der har et stort hagekors tatoveret på håndryggen. Nå nej. Men så hammer og sejl da. Nå nej, heller ikke. Så der er altså grænser for tolerancen, blot ikke når det er en voldelig ideologi forklædt som religion.

  Like

  Kommentar af Cykelsmeden — 23 februar 2009 @ 15:06

 3. li,
  Du skriver:
  “patienterne kan ikke fravælge missionerende jihad’uniformeret plejepersonale, uden at risikere straffe hjemsendelse UDEN behandling, ifølge direktionen på Odense Universitets hospital.”
  Er det sandt, at direktionen har bestemt det?
  Gælder det for alle faggrupper, rengørings-, pleje- og behandlerpersonale?
  Har direktionen loven på sin side?

  Like

  Kommentar af Gerd — 23 februar 2009 @ 18:02

 4. @3 Gerd
  “”Hvis du som patient på Odense Universitetshospital ikke samtykker til behandling af islamtørklædebærende personale, vil behandling ikke blive foretaget”” citat fra Finn Thaarup’s svars skrivelse til en, der gerne vil frabede sig behandling af missionerende jihad uniformeret personale.
  Desuden truer samme Finn Thaarup med en alvorlig samtale! med patienter der udtrykker mishag ved de jihad udklædtes propaganda virksomhed.
  Thaarup er vist jurist, så jeg må formode han har loven på sin side, med den ensidig propaganda fra islamisterne.

  Like

  Kommentar af li — 23 februar 2009 @ 18:22

 5. li
  Tak for svar. I dette læserbrev http://jp.dk/arkiv/?id=1363336&eceExpr=læger%20%20%20tørklæde“%20/>”%20/>”%20/>&eceArchive=o drejer det sig godt nok kun om læger, men der ser da ud til at være uoverensstemmelse mellem deres ”Den enkelte patient, hvor urimelig han end måtte være, er derfor altid sikret undersøgelse og behandling ved akut behov” og så Finn Thaarup’s ord

  Like

  Kommentar af Gerd — 23 februar 2009 @ 18:55

 6. Det muslimske tørklæde fortæller om dets bærer, at hun opfatter sig selv som ren og kvinder uden tørklæde som urene. Og det må da siges at være noget af en beskidt tankegang. Så derfor kan man også sige om tørklædet, at det fortæller, at bæreren har en noget luset tankegang. Ganske underligt at hun ovenikøbet går rundt og flager med det. Men det er måske en helt speciel form for masochisme.

  Til sammenligning, nonnens tørklæde, nærmest det modsatte. Det fortæller at bæreren anser sig for et syndigt menneske, og at hun vil bruge sit liv til at tjene medmennesket og til at bede.

  Like

  Kommentar af Gerd — 23 februar 2009 @ 19:11

 7. @5 Gerd
  Ja, det var da nogle uoplyste politiske korrekte læger, du er linker til.
  Læg mærke til, at de taler om akut behov for hjælp, men de goooodheds tosser glemmer at tage stilling til, at direktionen afviser behandling af patienter, hvis disse ikke indordner sig islamisk tyrani propaganda på hospitalets ansatte.
  Derfor er det nødvendigt med en lov, der forbyder det islamiske jihad symbol hovedaffaldssækken, på hospitaler og andre offentlige arbejdspladser, for der er for mange bange dhimmier på de enkelte steder, der ikke tør starte “krigen” med at befrie os fra jihadkrigerne propaganda mission.

  Like

  Kommentar af li — 23 februar 2009 @ 19:54

 8. Underligt nok, så er overlægen pensioneret. Man skulle tro, at han har et ben at gnave, hvor det politisk korrekte er en fordring.

  Like

  Kommentar af Menig 442 — 23 februar 2009 @ 20:47

 9. Sammen med Bonnichen vil de udgøre et uovervindeligt par!

  Like

  Kommentar af Slyrgraff — 24 februar 2009 @ 07:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: