Hodjanernes Blog

14 december 2008

Eid Al Adha

Hodjas Blog besvarer teologisk spørgsmål fra svenske muslimer.

haram_22Mosképlatsen vid Ramberget i Göteborg har skändats igen. Någon har slängt flera delar av grishuvuden på tomten. Mohammad El-Alti, styrelseledamot i stiftelsen för moskébygget, tror att detta bara är början.
–Vad kommer att hända när moskén är färdig, undrar han.

Det var 23-årige Emil Janitzek som upptäckte grisdelarna på tomten när han var på väg till skolan. –Jag gick förbi platsen vid halv tio på morgonen och såg att det var delade grishuvuden som var utspridda över hela tomten. Jag tror att det var fyra eller fem stycken, säger han till SvD.se. Emil Janitzek säger att det även låg en hög med grisdelar på området. – Det såg ut att vara fötter bland annat, säger han. – Mohammad El-Alti tycker att det som hänt är fruktansvärt. Han berättar att muslimer idag firar Eid Al Adha, som är en offerhelg.

–Att detta händer samtidigt som vår högtid, jag tycker att det är hemskt, säger han. Mohammad El-Alti berättar att det är andra gången som mosképlatsen skändas. Enligt Göteborgs-Posten hade någon slängt två avhuggna grishuvuden på tomten i februari i år. –Då fick vi mycket stöd från folk som bor i området, berättar Mohammad El-Alti. Han säger att den här typen av händelser visar att det finns en stor okunskap om islam, samtidigt är han bekymrad över det som hänt.

–Jag tror att detta bara är början. Vad kommer att hända när moskén är färdig? undrar han.

Da nu Mohammed El-Alti stiller spørgsmålet til offentligheden i stedet for til den stedlige imam skal vi her på bloggen ikke undlade at komme ham til hjælp med dette svære, teologiske spørgsmål. Men da billeder som bekendt siger mere end to tusind ord, kan vi heldigvis anvende sådanne til at besvare hans spørgsmål:

halal_22 halal_23
Hat tip: Snaphanen

5 kommentarer »

  1. Hvis det ikke var fordi det ville være at skænde vores fineste dyr grisen, så burde man bombadere selvmordsklanen med fedtegrever og flæskesværd indtil de fortrak fra europa.

    Like

    Kommentar af Fritz — 14 december 2008 @ 12:46

  2. Skatteborgerne i EU betaler eksportstøtte, således at levende kvæg under forfærdelige forhold kan blive sejlet til Libanon.
    Formålet med denne trafik er, at kvæget skal have halsen skåret over under udøvelsen af et muslimsk ritual.

    De eneste, der har været konstruktive, har været det israelske militær. De har formået at standse sejladsen i kortere perioder.

    Like

    Kommentar af Elefanten — 14 december 2008 @ 13:07

  3. Gjorde man ret, så kørte man med en gyllespreder, fyldt med en blanding af gylle og svineblod rundt på grunden og gennemvædede den.
    Muslimerne har gjort så meget for at skænde vore værdier, at det vil være et fattigt gengæld.

    falkeøje

    Like

    Kommentar af falkeøje — 14 december 2008 @ 16:25

  4. Er der sket noget, jeg syntes det er længe siden vi har hørt fra Oluf Larsen (Grisehandler)

    Like

    Kommentar af Fritz — 14 december 2008 @ 17:25

  5. Bare han ikke er blevet bortført af satansyngel.

    Like

    Kommentar af Fritz — 14 december 2008 @ 17:28


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar