Hodjanernes Blog

3 november 2008

Skraldefolket

Filed under: Afrika, Ægypten, Islam, Kristne, Muslim World — Tags: , — Hodja @ 20:23

DAGLEJEREN ER ikke som hyrden.

Hyrden vogter sine får med sit eget liv. Daglejeren er ligeglad med fårene, når det kommer til stykket. Er der problemer, fordufter han hellere og redder sit eget skind. Den gode hyrde kender sine får, og de kender ham. Og ingen skal rive dem ud af hans hånd. Sådan kan vi høre det ovre i kirken i dag.

Se, hvis jeg fortalte Dem, kære læser, at der fandtes mennesker, der levede deres liv som veritable skarnbasser, ådselbiller – ja, hele livet på en losseplads, ville De med garanti sige, at jeg var fuld af løgn. Ikke desto mindre måtte jeg forbløffe Dem ved at fremture: Det er ganske vist.

Skraldefolket findes! eller Zabaleen, som det hedder på arabisk. Det er mennesker, der bogstavelig talt, dag ud og dag ind, borer sig gennem tonsvis af skrald, som borebillen gennem sin bark. Og ikke nok med det. Disse skraldemennesker henter hver dag selv alt dette skrald ude fra storbyen hjem til deres eget kvarter. Ja, de tager skraldet med ind i deres huse og op i deres lejligheder. Så sidder de altså der i skidtet og sorterer affald med alle deres børn og endnu flere rotter omkring sig hele den udstrakte dag og aften med.

Det hele foregår i den egyptiske hovedstad, Cairo. Og det er den pure sandhed. Omkring 50.000 kristne – for det er kristne mennesker, vi taler om – lever i skraldebjergene som et helt folk af lazaroner. Ja men, det er da for galt. Det skulle man synes. Men hvis jeg nu betroede Dem endnu en ting, så ville De vistnok tro, jeg ikke blot var gal, men uhelbredelig. Tænk Dem, dette skraldefolk vil det tilsyneladende slet ikke anderledes.

Den fine præsident i storkens land har forsøgt alt for at få den beskidte trafik stoppet. Forsøgt at få stablet et moderne og mere tidssvarende renovationssystem på benene. Men det hjælper ikke. Ingen kan nemlig få muslimer til at gøre den slags arbejde. Det er et urent arbejde efter deres love og regler. Og heri har de naturligvis ret.

Spørger man nu skraldefolket, hvorfor de dog ikke vil holde op med deres skarnbasse-tilværelse, så får man svaret (hvis man lover ikke at sige det alt for højt eller nævne noget om, hvorfra man har disse oplysninger), at de trods stank, uhygiejne, sygdomme og tidlig død langt foretrækker borebilletilværelsen frem for at leve ude i det omgivende muslimsk dominerede samfund.

Hvorfor nu det? Jo, det skal jeg sige Dem: I skraldet er de trods alt i forholdsvis sikkerhed. De kan gå i kvarteret uden at blive overfaldet. Deres piger bliver ikke bortført og voldtaget. De kan holde gudstjeneste i deres skraldekirke eller store hulekirke under jorden uden at blive afbrudt af tilråb, stenkast og ildspåsættelse. Ja, så trygt er der i skraldebyen, at også kristne fra andre egne af Egypten kommer dertil, når de skal have et barn døbt eller et par viet. For som de siger: Hvem skal beskytte os ude i det omkringliggende samfund? Hvilke søstre og brødre går i Hyrdens fodspor og hjælper os? Godt spørgsmål. Så er vi da alle daglejere for vor Herre.

Ole Buchardt Olesen, sognepræst

9 kommentarer »

 1. http://raapil.dk/?p=4596

  Mvh.

  Like

  Kommentar af raapil — 3 november 2008 @ 21:47

 2. Kan man regne med, at dette er en sag, som Amnesty International tager op, eller har de for travlt med den påståede peber-spray-massakre?

  Like

  Kommentar af Aida — 4 november 2008 @ 12:28

 3. Kan man regne med, at man på Hodjas nævner denne sag, som er væsentligt mere grusom for kristne, end den måde kopterne behandles i Egypten?

  Eller skal tavsheden tages som udtryk for, at det slet ikke er de kristne trosfællers ve og vel, der motiverer Hodja-skribenterne?

  Like

  Kommentar af raapil — 21 december 2008 @ 23:17

 4. –> # #: Raapil:
  Hvilken sag? – Hvilke kristne? – Hvilken tavshed? – Hvilke trosfæller har Hodja-skribenter?

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 21 december 2008 @ 23:39

 5. –> # 5 Raapil:

  Ja, det er bestemt lige så afskyeligt som alt det andet vi omtaler. Forskellen er blot, at den slags uhyrligheder omtales i den politisk korrekte presse – som dit link jo netop illustrerer…

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 22 december 2008 @ 00:14

 6. @Skjoldunge –

  Skal det forstås sådan, at JydePesten – hvor jeres prædiken først blev trykt – repræsenter den ukorrekte del af pressen, mens en obskur kristen blog står for den kulturradikale mainstream?

  Bullshit – der må være en bedre forklaring på, hvorfor Hodjas Blog vælger at omtale nogle etniske mishandlinger, men ikke andre.

  Like

  Kommentar af raapil — 22 december 2008 @ 01:44

 7. Nyheden er nævnt af BBC, omend tallene er lidt mindre…
  Men det er vel heller ikke en ‘mainstream’ pollitisk korrekt presse 😀

  Like

  Kommentar af Fidibus — 23 december 2008 @ 00:56

 8. Raapil – dit eget link viser jo at det er rødfascister – maoister – der er gerningsmænd 🙂

  Like

  Kommentar af Hodja — 23 december 2008 @ 01:21


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: