Hodjanernes Blog

6 oktober 2008

Dårligt nyt for Julemanden.

Muslimsk helligdag afløser Kristi himmelfart.

Kristeligt Dagblad forkynder: Alle FN-organisationer i Danmark har afskaffet Kristi himmelfart, og alle medarbejdere har i stedet fri på den muslimske helligdag eid.

Muslimer over hele verden fejrede i denne uge afslutningen på ramadanen, men i Danmark kan det være svært at fejre årets mest hellige dag for muslimerne, hvis den ligger midt i en arbejdsuge. Det har alle FN-organisationer, heriblandt Unicef, nu rådet bod på ved at give alle medarbejdere fri på den muslimske helligdag eid. Til gengæld skal alle arbejde på Kristi himmelfartsdag, da Unicef Danmark har afskaffet den som fridag for medarbejderne. Hos Unicef har tiltaget ikke mødt protester blandt medarbejderne: – Vi er del af en international organisation, som er multikulturel, og jeg tror generelt, at den type af organisationer tiltrækker personer, som er åbne over for alternative synsvinkler. Så generelt set er folk åbne for idéen, siger Thomas Sørensen, der er kommunikationschef på Unicef’s internationale kontor i København. Unicef, der er FN’s hjælpeorganisation for verdens børn, får besked fra hovedkontoret i New York om, hvilke helligdage der gælder for alle. Det er bestemt, at alle FN-kontorer i verden skal holde fri på de to muslimske helligdage eid-al-fitr, som blev fejret i denne uge, og eid-ul-adha, som fejres i december. Det betyder, at man må fravælge kristne helligdage hvert år, og i år er det så blevet Kristi himmelfartsdag, som man i Unicef Danmark har ladet udgå af feriekalenderen. Unicef kan ikke udtale sig om, hvor mange muslimer, der reelt er i organisationen, men det er ikke afgørende for, hvorvidt man fejrer muslimske helligdage.

Beslutningen får blandede reaktioner, men biskop over Århus Stift, Kjeld Holm, mener ikke, at man kan undgå den slags tiltag i vores samfund i dag: – Der er jo vilkårene i et multireligiøst samfund, at man må gøre sig sådan nogle overvejelser, siger han. Kristen Skriver Frandsen, der er leder af Folkekirkens Mission og har beskæftiget sig med kristendommen i en multikulturel sammenhæng, kan godt forstå, at det kan være nødvendigt at tilpasse feriekalenderen: – Jeg synes altid, at det er dumt at afskaffe helligdage. Men i internationale organisationer, der er sammensat af folk fra forskellige religioner, kan det være et udtryk for agt og respekt for hinandens religioner, at det ikke kun er de kristnes helligdage, der holdes fri på, siger han. Han mener, at man skal gøre plads for muslimske helligdage, uden at det går ud over de kristne helligdage. – Det er vigtigt, at man respekterer og agter hinandens religioner og åbner mulighed for, at man kan holde fri på religiøse helligdage, siger han. Sognepræst og indvandrerpræst i Nathaniels Kirke i København Ellen Gylling er positiv over for, at man giver plads til muslimske helligdage, men hun frygter, at det kan føre til en forringelse af kristendommens stilling i Danmark: – Det er et stort spørgsmål, fordi vi lever i sekulariseret land. For mig som kristen præst handler det om, at den kristne kirke er synlig i gadebilledet og i vores liv. Jeg bliver meget ked af det, hvis kristne helligdage forsvinder ud af vores bevidsthed. Kristendommen ligger ved roden af vores kultur, og det er jeg bange for, at man kan glemme, hvis man skærer flere og flere af helligdagene væk fra vores kalender, siger hun.


Hermed er det så slut med at støtte UNICEF. Det pilrådne FN kan tage deres pakkenelliker – inclusive diverse, folkekirkelige biskopper, prælater og hele den tyrkiske musik og forføje sig hen hvor peberet gror. Farvel og tobak.


Hat tip: M.

13 kommentarer »

 1. Vildt… men nu bliver det da nemmer at gå forbi de forhutlede UNICEF slægere der plager folk overalt.

  Jeg og hende den langhårede har af grunde som ovenfor besluttet at forlade folkekirken og med 800000+ i samlet årsinkomst, så er der en del at tjene der.

  Like

  Kommentar af martin — 6 oktober 2008 @ 12:13

 2. Unicef? Det er jo dem jeg har betalt til hver måned i et beskedent håb om, at nogle fattige børn i Afrika kan få lidt mad på bordet. Hvor naiv har man lov at være?
  De får en opsigelse i dag.

  Er der nogen måde hvorpå man kan hjælpe fattige børn uden at støtte islamister og andet krapyl?

  Like

  Kommentar af rettentilselvforsvar — 6 oktober 2008 @ 12:13

 3. –> # 2 Rettentilselvforsvar:

  Dit spørgsmål er virkelig godt. Folkekirkens Nødhjælp er udelukket, da pengene her går til paleofilipensernes indkøb af våben, så de kan slå jødiske børn ihjel.

  Red Barnet er vist ikke bedre. Jeg erindrer noget om korruption, og Mimi Jacobsen er jo boss der.

  Røde Kors var også hos mig i week-enden, men blev afvist med henvisning til, at et evt. bidrag går til Hizbollah i Libanon – foruden til Jørgen Poulsens pensionsfond.

  Mellemfolkeligt Samvirke er en ren dækorganisation for Enfoldighedslisten, Waffen-SF og lignende subversive elementer. Udelukket.

  I det hele taget synes det at være et fælles træk, at godgørende organisationer er enten korrupte eller direkte støtter terrorister. Måske fordi de ledes af overordentlig gode, men dybt naïve mennesker?

  Måske Læger uden Grænser, men de er jo ikke lige indrettet på at hjælpe børn?

  Uden at være sikker, tro jeg man kan støtte noget der hedder SOS Børnebyerne eller evt. “adoptere” et navngivent barn, med hvem man så kan korrespondere og sikre sig, at pengene når frem.

  Så også jeg vil være taknemmelig for et godt råd fra mere kyndige læsere.

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 6 oktober 2008 @ 12:59

 4. Det er vist meget sigende, at FN ikke har den mindste respekt for skik og brug i de lande, man opererer i……

  Like

  Kommentar af Fidibus — 6 oktober 2008 @ 14:52

 5. Så er der “Mission Øst”, der forøvrigt er den organitation der bruger færrest penge på administration.Jeg har ikke på fornemmelsen, at det er et opsamlingssted for håbløse venstrefløjser.

  Like

  Kommentar af Slyrgraff — 6 oktober 2008 @ 15:45

 6. Så må vi gå ud fra, at FN kontorer har fridage på kristne helligdage i lande som Saudi Arabien, Syrien og Pakistan. Eller går respekten kun den ene vej? Selvfølgelig gør den det. Hold da kæft hvor er vi dumme. Det er ubegribeligt at man bliver ved med at tage den organisation alvorligt.

  Like

  Kommentar af Peter — 6 oktober 2008 @ 16:55

 7. I kunne jo begynde at støtte nogle af de ofre for de 2-benede, bl.a. for Islams rettroende, som alt for mange ikke regner for andet end noget man kan bruge og smide væk, når de ikke passer een mere.

  De mennesker og organisationer, der arbejder for at forbedre forholdene for eller redde eller afhjælpe lidelser hos dyrene hører vi jo ikke så meget om, som om diverse humanitære hjælpeorganisastioner.

  http://WSPA.dk/

  Hvem af Jer hørte f.eks. om “Dyrlæger Uden Grænser”, der tog ind i Iraq for at afhjælpe de lidelser, som dyr af alle kategorier bliver påførte bl.a. i forbindelse med krige ?

  Hvor mange af Jer vidste at “Dyrlæger Uden Gænser” ekisterer ?

  Like

  Kommentar af Vivi Andersen — 6 oktober 2008 @ 20:18

 8. Sorry to say.

  U-landsbistand er blålys, Det eneste det hjælper på er at holde liv i korrupte mastodonter der kun producere end flere nødlidende.

  Ligegyldigt hvor mange penge vi poster i disse mastodonter vil vi have flere nødlidende til næste år og næste år og næste år.

  Like

  Kommentar af Santor — 6 oktober 2008 @ 21:09

 9. Vil man være helt sikker på ikke at blive taget ved næsen, så lad være med at give noget til noget som operer i udlandet. Giv til organisationer som opererer på dansk grund for danskere. Der er mere end nok af dem, som er værdigt trængende.

  Like

  Kommentar af Menig 442 — 6 oktober 2008 @ 23:17

 10. Opråb til de Danske mænd og kvinder.

  Meld jer under SIADs faner, de har brug for hver en mand og kvinde.

  Det er denne tids modstandsbevægelse, så gør noget støt op om SIAD/SIOE både i ord handling men også økonomisk.

  Der er brug for dem mere end nogensinde.

  http://www.siad.dk

  Håber Hodja tilgiver dette lille reklame fremstød 😉

  Like

  Kommentar af whodares (Islamofob) — 7 oktober 2008 @ 00:00

 11. Nej, lad os nedlaegge det racistiske Danmark, og give muslimerne det der er rimeligt: vores land og vores fremtid.
  Koebenhavsn raadhus skal vaere stormoske.

  Like

  Kommentar af Dansker i TN — 7 oktober 2008 @ 00:24

 12. S vil gøre Store Bededag muslimsk:

  http://jp.dk/indland/indland_politik/article1478585.ece

  Like

  Kommentar af Oluf Larsen (Grisehandler) — 7 oktober 2008 @ 07:19

 13. “Vi er del af en international organisation, som er multikulturel…”

  ..HOV STOP STANDS, vent lige lidt! “Multikulturel”? At afskaffe EEN religiøs hellig dag med en anden er IKKE MULTIKULTURELT. Det er en konvertering! Hvis vores samfund var multikulturelt, ville vi skulle indføre samtlige religiøse helligdage!

  Like

  Kommentar af hwils — 10 oktober 2008 @ 15:40


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: