Hodjanernes Blog

13 juni 2008

ET DELT FOLK. Dansk udlændingepolitik 1983-2008

Det er en farlig illusionspolitik at bilde vælgerne ind, at antallet af udlændinge i Danmark er noget, der alene reguleres af politikere og journalister på Christiansborg.«
Ritt Bjerregaard, 2002

Fra bogen »Et delt folk. Dansk udlændingepolitik 1983-2008« af Morten Uhrskov Jensen.

Hvordan kunne det gå til, at et lille, ensartet folk i løbet af få årtier modtog op imod en halv million udlændinge, mange med en helt anden religion og kulturbaggrund? Historikeren Morten Uhrskov Jensen fortæller i denne bog hvordan og hvorfor.

»Spændende som en roman«
Arne Hardis, Weekendavisen

»Særdeles indholdsrig og interessant«
Klaus Rothstein, Weekendavisen

Udkom 5. juni 2008. Hardback, 612 s, 248,00 kr. ISBN 978-87-989198-5-8

Bogen kan købes her …

Det er historien om et land på vej ud i selvopgivelse. Nøgternt, sagligt og kultiveret afdækker Morten Uhrskov Jensen, hvordan det gik for sig, og hvad der blev sagt i de år, der var så afgørende for Danmarks fremtid.

Han lader kilderne tale deres eget sprog. Fra folketingsdebatterne til slagsmålene i pressen. De er her alle sammen. Præsterne, biskopperne, ministrene, folketingsmedlemmerne, kommunalpolitikerne, forfatterne, kunstnerne, journalisterne, chefredaktørerne, professorerne, lektorerne, fagforeningsfolkene, erhvervslederne, juristerne, rabbinerne, imamerne, socialrådgiverne, meteorologerne, menneskeretseksperterne, de EU-ansatte og mange, mange andre velmenende danskere.

Og ikke at forglemme den vigtigste af dem alle: Hans Gammeltoft-Hansen, Folketingets nuværende ombudsmand, og den egentlige arkitekt bag den udlændingepolitik, som for alvor åbnede landets grænser i 1983. Det er en bog om et dansk folk, der på grund af folketingets udlændingepolitik blev et delt folk. Men det er også fortællingen om dem, der ikke gav op og stædigt satte sig for at ændre udviklingen. Man er ikke den samme efter endt læsning.

Bogen er forsynet med et omfattende register, der kan bruges som et opslagsværk.

CITATER FRA ET DELT FOLK

Jeg vægter overholdelsen af de internationale konventioner højere, end om der kommer 4.000 eller 10.000 udlændinge til Danmark ved familiesammenføringer.
Marianne Jelved, 2004

Hvem kan med hånden på hjertet være i tvivl om, at muslimerne i dag udsættes for en hetz, der har paralleller til nazisternes hetz mod jøderne i Tyskland i 20’erne og begyndelsen af 30’erne? Er der ikke rigelig grund til alarm?
Rune Engelbreth Larsen, 2000

Hele den såkaldte indvandrerdebat er blevet trættende, forudsigelig og afspejler en (undskyld udtrykket!) fundamentalistisk stammementalitet hos et lille, selvtilstrækkeligt folk, der for længst har kastet sin uskyld og sit positive image over bord.
Mandana Zarrehparvar, 2004

Kvinder gør det rene samfund beskidt, når de går rundt uden tørklæde. De har ikke krav på respekt og er ikke værdifulde som dem, der bærer tørklæde.
mufti Shahid Mehdi, 2004

Jeg er oprørt over, at vi skal sidde her i Allahs hus og diskutere sharia med kufr (vantro, red.) − nogle endda uden tørklæde.
Muslim i Abu Labans moske, 2004

Det Danmark, der er under udvikling nu, er lige så værdigt og lige så godt, som det Danmark, der har været under udvikling tidligere.
Jørgen Bæk Simonsen, 2000

Til indvandrerne er mit budskab klart: få flere børn og tag en længere uddannelse! Det er vejen frem til flere rettigheder og ligestilling i vores samfund. Om ti år skulle de etniske minoriteter gerne være stærkt repræsenteret hos politiet, pressen og i politik. Ellers …
Tanveer Sharif, 2001

Til gengæld fik vi et sort kabinet, der er i fuld gang med at nedskrive vores flygtningepolitik til et utidssvarende minimum og udradere Det Danske Center for Menneskerettigheder. Er der slet ingen borgerlige, der synes, at dette er et nummer for pinligt?
Klaus Rothstein, 2002

Den arabiske kultur har bidraget i rigt mål til verdens udvikling.
Tidligere kulturminister Grethe Rostbøll, 2003

De fem biskopper, der opfordrer til en »pæn« tone i udlændingedebatten, misbruger deres status til at fedte for den herskende, politiske korrekthed. De er en skam og en skændsel for en luthersk-evangelisk kirke.
Søren Krarup, 1997

Faktisk mener jeg, at der bør være flygtninge- og indvandrerbørn på alle danske folkeskoler af hensyn til de danske børns dannelse. Det er lige vigtigt for nutidens børn at lære om deres egen kultur og om fremmede kulturer, fordi de er nødt til at være kosmopolitter for at klare sig i en verden, som bliver stadig mere international.
Elsebeth Gerner Nielsen, 2000

Jeg er dybt, dybt rystet. På nogle områder er jeg som udlænding nærmest misundelig på dem, der levede under apartheidstyret i Sydafrika. [Udlændinge-]Udspillet er noget af det mest umenneskelige, jeg har set i mit liv.
Talsmand Souhail Ibrahim, IDFAD, 2002

Regeringen har spredt en hørm af smålighed omkring sig. Det er en slags mental krigsførelse. Mange indvandrere kommer sikkert i utroligt dårligt humør over det. Bare se på prins Henrik.
Instruktør Erik Clausen, 2002

Det er en farlig illusionspolitik at bilde vælgerne ind, at antallet af udlændinge i Danmark er noget, der alene reguleres af politikere og journalister på Christiansborg.
Ritt Bjerregaard, 2002

Danskerne går typisk i usexet tøj som joggingtøj, vindjakker eller regnsæt, fordi de stadig har en tilknappet sexmoral. De krammer kun sjældent, deres børn har næsten alle prøvet at stjæle, og om vinteren er de psykiatriske hospitaler fyldt op med danskere, der har svært ved at tackle det triste vejr. Danskerne er selvglade, men bliver i dårligt humør om vinteren og vil hellere se film på video eller gå i biografen. Fru Petersen elsker at fortælle om sygehistorier, og vi har været vidne til en hjerteskærende og stigende grovere og grovere behandling af udlændinge i medierne.
Fra undervisningsbog for flygtninge

Fra at være et modersmål så har danskfaget ændret karakter. De unge er blevet mere integreret i den globale kultur, og derfor vil det også være logisk at udvikle danskfaget i klasser, hvor der er mange, der har dansk som deres andet sprog. Der kunne man udmærket tage udgangspunkt i de elever, der sidder i klassen, og beskæftige sig med lødig litteratur fra deres lande.
Professor Frans Gregersen, 2003

Vi har oplevet, at somaliske patienter, som har tisset på gulvet i en skål, vil have, at vi samler det op. Nogle − det er mest mændene − vil slet ikke snakke med os. De fleste får så mange gæster, når de er indlagt, at det er svært at komme til. De respekterer ikke besøgstiderne, og det generer de andre patienter, som deler gang med dem. Vi har også prøvet, at nogle råber ad os og ikke vil snakke med os. Mændene kigger op i loftet, når vi henvender os til dem. Vores personale bliver yderst provokeret af deres opførsel.
Københavnsk sygeplejerske, 2003

Men det frygtelige er integrationsproblemernes racistiske undertone, som udspringer af debatten. Mennesker, som er dårligt uddannede, og ikke har ret meget sprog, er en prøvelse, men det er jo ligegyldigt, om de kommer fra Tunis eller Næstved.
Forfatter Inge Eriksen, 2005

Pia Kjærsgaard var vel endnu i den fertile alder, tænk hvis hun bollede en sort og fik en lille chokoladegris i tilgift. (…) De − undermenneskene − vil tage noget fra os, de vil udnytte vores godhed, vores humanisme og ikke nok med det, de vil erstatte vores tomme kirker med propfulde moskeer og skære Pia Kjærsgaards klitoris af.
Forfatter Klaus Rifbjerg, 2005

… hvorvidt den politiske samtale bliver friere ved i stedet at kalde Ulla Dahlerup et røvhul eller et dumt svin, frem for at anføre, at hendes udgydelser minder om nazisternes eller for den sags skyld Stalins propagandaretorik, må vi jo lade være op til Lars Hedegaard.
Forfatter Georg Metz, 2005

Man kan diskutere, om Dansk Folkeparti er et nazistisk parti, men man kan i hvert fald sige, at det er et anakronistisk, nationalistisk parti. Man kunne også i overensstemmelse med den gode tone nøjes med at erklære, at de er nogle skiderikker og politiske bøller.
Forfatter Bent Vinn Nielsen, 2006

Selvfølgelig er der ting, jeg indlysende ikke kan gå ind for, såsom stening af kvinder, men jeg kan da ikke have noget imod, som der står i loven, at en mand skal tilfredsstille sin kone seksuelt, at medgiften er en kvindes private ejendom, og at en gammel mand ikke må gifte sig med en ung kvinde eller en rig med en meget fattig, folk skal passe sammen – ifølge sharia-loven.
Forfatter Lone Kühlmann, 2005

Danmark bør gå til psykolog. Vi har vrangforestillinger om muslimer, globalisering, EU og både multikulturalisme og flerreligiøsitet. Vi tror ikke alene, at det er noget, der truer vores danskhed. Vi tror også, det er noget, vi kan stemme om. Som om det multikulturelle, globaliserede samfund er noget, vi kan sige ja eller nej til. (…) Det kan godt være, at Krarup og Kjærsgaard ikke bryder sig om det. Bare ærgerligt, Søren og Pia. I er blevet overhalet af friskere kræfter. Men trøst jer, I skal ikke være kede af det. Det globaliserede, multikulturelle samfund kan godt blive væsentligt mere interessant og mindre indestængt end lummerheden i jeres såkaldte folkeparti.
Journalist Anders Jerichow, 2006

Uffe Ellemann-Jensen, Peter Schmeichel og Prinsesse Alexandra er alle danskere med en udenlandsk baggrund, der har givet meget til Danmark. Lad os dog give indvandrerne en fair chance i vores samfund, så bliver problemerne måske også lidt mindre.
Lars Kramer Mikkelsen, tidl. MF for Socialdemokratiet, 2000.

4 kommentarer »

 1. Gammel!! nyhed Hodja, jeg bestilte allerede bogen igår 😉

  Like

  Kommentar af li — 13 juni 2008 @ 12:53

 2. ->1 Jeg havde nu ikke fanget “nyheden”, så tak for info 😉

  Min boghandler har informeret mig om, at de normalt ikke får bøger fra det forlag, men gerne vil bestille den…
  Kan man ikke købe den på nettet?

  Like

  Kommentar af ManInBurka© — 13 juni 2008 @ 13:09

 3. Det ved jeg godt Li, men alligevel synes jeg, at Hodjas læsere ikke skulle snydes. Af forskellige årsager, er jeg langt bagud med materiale. Har nogen gode ting, der lige skal formuleres.

  miB: Linket står i teksten: http://www.bogguide.dk/find_boeger_bog.asp?_UNR=1499329

  Like

  Kommentar af Hodja — 13 juni 2008 @ 13:48

 4. Tja kunne være man skulle købe den, der virker til at alle landsforræderne er listet i den, så slipper man også selv for at lave en sådan liste.

  Den dag det Danske folk igen bestemmer skal de mennesker straffes hårdt.

  Man kunne næsten ønske sig at modstandsbevægelsen snart kommer i omdrejninger og …nej det må man sikkert ikke skrive, og vi ved jo at etnitske Danskere der overskrider loven lidt de straffes hårdt og kontant.

  Det er så iøvrigt også det eneste den udulige dhimmi-politiledelse gør mod kriminalitet.

  Like

  Kommentar af whodares — 13 juni 2008 @ 20:43


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: