Hodjanernes Blog

26 maj 2008

Islamævl og kendsgerninger

Sædvanligvis ville jeg ikke føre religionspolitisk diskussion i Ugeskriftet, men Zehra Özdemirs indlæg i Ugeskr Læger 2008;170:1669 nødvendiggør et svar.

Der er grund til at takke Annette Schmidt for hendes fine og dækkende anmeldelse af Hirsi Alis bog i Ugeskr Læger 2008;170:1500. Annette Schmidts navn antyder, at hun er etnisk dansker, så der kan næppe være tvivl om, hvad hun mener med »vores« og »os«.

Hvis Zehra Özdemir er muslim, har hun i islamisk optik et betydeligt problem, hvis hun betegner Allahs ord som ævl. Som bekendt er den hellige bog Koranen Allahs direkte anvisninger, eller ordrer om man vil, til troende muslimer.

Nogle enkelte citater fra Koranen underbygger Annette Schmidts påpegning om, at muslimer skal »omvende eller dræbe de vantro«: »Tag derfor ikke nogen af de vantro som venner, førend at de overgiver sig til Allahs sag. Men hvis de evner sig bort, så grib dem og dræb dem, hvor I end finder dem, og tag ikke nogen af dem som ven og heller ikke som hjælper« (Sura 4.90) eller »Korsfæst og lemlæst de, som kæmper mod Allah« (Sura 5.34) eller »Jeg vil bringe rædsel i hjertet på de vantro, og I troende, hug deres hoveder af og hug deres fingerspidser af« – dette for at nævne nogle få.

Hvis Zehra Özdemir er muslim, er her opregnet et par anvisninger til hende. Hvis hun mener, at Allah har taget fejl, kan hun eventuelt forelægge sagen for islamkyndige.

Demografers fremskrivninger antyder muslimsk flertal i Danmark omkring 2100. I så fald kan det være vanskeligt at forudse de vantros skæbne.

Professor Jørgen Lyngbye, København.

6 kommentarer »

 1. Hvem er denne Zehra Özdemir og hvad har hun på hjerte?

  “Demografers fremskrivninger antyder muslimsk flertal i Danmark omkring 2100. I så fald kan det være vanskeligt at forudse de vantros skæbne.” – Nej, ikke spor. Med en let omskrivning fra vikingetiden: “Grynte ville Galten, om den kendte Grisenes lod”.

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 26 maj 2008 @ 22:45

 2. Afdelingslæge Zehra Özdemir, Radiologisk Klinik X, 2033, Rigshospitalet.

  Like

  Kommentar af Hodja — 26 maj 2008 @ 23:09

 3. Hvad har pågældende Zehra bedrevet i ugeskriftet, som der her reageres på?

  Like

  Kommentar af ulrik — 27 maj 2008 @ 06:33

 4. ->3: Følg linket.

  Like

  Kommentar af Hodja — 27 maj 2008 @ 07:53

 5. jeg er ikke god til dansk.jeg vil forklare hvad jeg kan.man skal ikke fordømme en religion før man har undersøgt den hvorfor siger den sådan.foreksembel på pegning om.at muslimer skal omvende eller dræbe de vantro. den citat handler om en krig mellem vantro og muslimer de havde en fredsaftaler vantro har brudt den aftaler.den handler om den gang.hvis man vil forstå kuranen.man skal læse profet muhammed s.a.s liv.hvem har startet krigen og hvorfor,fordi de blev smidet ud af deres hjem og by.hvorfor man måtte ikke tage vantro som venner.forde de var i krigen.de sladrede om muslimer.nogen er vantro var familie med muslimer.jeg kan ikke forstå.hvorfor ingen fortaller at hvordan muslimener blev tortureret i mange år og ingen skulle handle med dem de skulle dø af sult.vi har sammen GUD.på dansk GUD.på arabisk ALLAH.

  Like

  Kommentar af mevlut — 5 juli 2008 @ 00:10

 6. Koranen er blæst, og dem der har skrevet den har været på et hjernedødt syretrip…

  Like

  Kommentar af numåjegle — 2 august 2009 @ 15:58


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: