Hodjanernes Blog

29 januar 2008

Der er noget DR2 ‘glemmer’ om Suher Othman (Pigen med tørklædet)

DDR2 viser iaften en udsendelse om den tørklædebefængte Suher Othman.

DR2 forskræpper med:

“Hvordan kan man sammenligne mit tørklæde med et nazisymbol?”, spørger Suher Othmann sig selv under den hede danske debat. Suher er 27 år og uddannet læge. Hun er født og opvokset i Danmark af palæstinensiske forældre.

De glemmer lige at vise et gammelt klip i rækken af klip, de krydrer udsendelsen med. Det drejer sig om TV2’s udsendelse fra den 10. november 2004, der viste en række veluddannede og ‘velintegrerede’ muslimske kvinders kommentarer til mordet på Theo van Gogh.

Det mest bemærkelsesværdige var, at de muslimske kvinder, der med en enkelt undtagelse bar tørklæde, var ubetinget forargede over filmen (Submission) og mente, at den var til skade for muslimerne, fordi den generaliserede ud fra et enkelt tilfælde af vold og undertrykkelse. En sådan historie kunne lige så godt være sket blandt ikke-muslimer, påstodes det. Kvinderne, der var samlet til mødet af Tanja Nyrup Madsen, mente slet ikke, at Ayaan Hirsi Ali havde fattet hvad islam er, siden hun gav islam skylden for sin undertrykkelse.

De mente, at ytringsfriheden var blevet misbrugt af van Gogh og Ali – og havde egentlig stor forståelse for mordet på ham, uden dog at acceptere det. For som en af dem (en uddannet læge uden tørklæde) formulerede det:

Hvis jeg kommer med en eller anden ekstrem udtalelse om dette samfund, så ved jeg, at jeg vil blive overvåget af PET. Så når den somaliske kvinde kommer med ekstreme udtalelse om islam, så må hun vide, at hun vil blive overvåget af muslimer. Hendes risiko er selvvalgt.

På et spørgsmål om, hvordan de havde det med mordet på van Gogh og dødstruslerne mod den somaliske kvinde Ayaan Hirsi Ali, der skrev manuskriptet til filmen, svarede de:

”Det var også et forudsigeligt mord. Van Gogh og Ali havde selv været ude om det i filmen ”Submission” om tvangsægteskaber og vold, hvor de groft udfordrer islamiske værdier. Og gør man det, må man være forberedt på det værste.”

De har alle gået på danske gymnasier og er indskrevet ved højere læreanstalter, hvor de studerer kriminologi, arkæologi og medicin. Én af dem er færdiguddannet læge.

Verbale reaktioner af den art, vi har set i TV2’s ‘Dags Dato Special’ fra Tanwir Ahmads og især de unge muslimske kvinders side, rystede ikke blot folketingsmedlemmer som Anne Baastrup (SF) og Elisabeth Arnold (RV), men også Mohammad Rafig. Men det burde det vel egentlig ikke gøre, for det kan ikke komme bag på nogen, at der faktisk her i landet er veluddannede muslimer der ubetinget fastholder et fundamentalistisk syn på islams absolutte og ukrænkelige sandhed.

Pia Kjærsgaard skrev i anledning af programmet:

I TV-programmet Dags Dato, der bl.a. omhandlede Ayaan Hirsi Ali, som har skrevet manuskriptet til van Goghs film om tvangsægteskaber, var unge indvandrerkvinder i Danmark principielt imod drab – men så kom fortsættelsen:

”Jeg synes ikke Hirsi Ali har ret til at gå frit på gaden”, mente den arkæologistuderende Aiysha Abu-Laban. Og veninden Suher Othman var enig: ”Jeg tror ikke, at hun realistisk kan forvente, at hun kan gå i fred”.

Suher Othman er medicinstuderende og skal altså til sin tid helbrede og pleje syge mennesker på de danske hospitaler. Jeg gad nok vide, hvordan hun vil leve op til sit lægeløfte, hvis hun en dag får overladt varetægten af en patient, som har udtalt sig kritisk om islam.

Den radikale Elisabeth Arnold var ”overrasket” over, at de unge studerende ikke uforbeholdent tog afstand fra mordet, mens SFs Anne Baastrup blev ”rasende” og mente, at ”det må være det danske uddannelsessystem”, der bar skylden.

Magen til hykleri! Er der nogen, der gennem årene har hyldet det multikulturelle samfunds herligheder, som jo er skyld i de massive problemer, vi står med i dag, er det blandt andre disse to venstrefløjspolitikere. Og Baastrup skulle hellere se i øjnene, at det danske uddannelsessystem intet har at gøre med muslimsk fanatisme – men at fanatismen ligger latent i selve religionen islam.

Det havde DDR2 som anført i overskriften belejligt ‘glemt’ – mens de huskede at bringe så mange andre gamle klip. Så det var ekstra forstemmende at se begyndelsen af programmet, hvor Suher udtalte sig om, hvad man kan tillade sig at sige offentligt, og om danske værdier etc! Og om Søren Krarups udtalelse om tørklædets symbolværdi.

Hvad kan man kalde et menneske, der siger om mordet på et andet menneske, ‘at vedkommende har fortjent det.’?

Udsendelsen genudsendes på DR2 den 30. januar kl. 00.50 til 01.20.

Mere her: Suher Othmann – en opfølgning

Se også tørklædet som jødestjerne.

Citater:

Danmark bør aktivt tage initiativ til at hente f.eks. 10.000 flygtninge fra det tidligere Jugoslavien herop.
Elisabeth Arnold (Radikale), Berlingske Tidende 26/7 1992

Kan et par hundrede familiesammenførte indvandrere om året true det danske samfund? Nej, selvfølgelig ikke! Så sårbart er det danske velfærdssamfund ikke!
Elisabeth Arnold (Radikale), Jyllands-Posten 10/10 1993

Vi kunne præmiere virksomheder, der ansætter flygtninge…Præmieringen skulle gives en virksomhed, der ansætter en flygtning, når han/hun er bedre kvalificeret….Vi vil ikke tvangsrepatriere. Det skal ske frivilligt. Og får de ophold skal de integreres.
Elisabeth Arnold (Radikale), Jyllands-Posten 1/4 1993

33 kommentarer »

 1. Jeg kan godt huske denne TV udsendelse fra 2004, hvor disse veluddannede unge muslimske kvinder nærmest sad og morede sig teenage-agtigt over at Van Gogh var blevet myrdet, og Ayaan Hirsi Ali var gået under jorden efter dødstrusler fra islamisterne. Den daværende integrationsminister Bertel Hårder var rystet, specielt fordi han kendte den ene fra møder om integration.

  Like

  Kommentar af JensH — 29 januar 2008 @ 20:50

 2. Jeg husker den også meget tydeligt. Det mest foruroligende var, at de var akademikere og blev kaldt ‘velintegrerede’. Hvad så med alle ikke-akademikerne og de ikke-så-velintegrerede? Sad de hjemme i stuerne og jublede over mordet?

  Like

  Kommentar af hodja — 29 januar 2008 @ 21:02

 3. -> #2 Hodja

  Helt enig. Hvis disse teenage-fnisende veluddannede kvinder er de velintegrede, så tør man næsten ikke tænke på hvilke holdninger der generelt gør sig gældende hos de ikke-så-velintegrerede. Et gæt kunne være, at de står endog meget langt væk fra den de normer og værdier det Danske samfund bygger på.

  Like

  Kommentar af JensH — 29 januar 2008 @ 21:28

 4. Er denne side sendt til DR2? Kunne være sjovt om de havde nosser til at lave en debat om de såkaldte velintegredes ekstreme holdninger igen.

  Tak Hodja for at de ikke slipper for at høre deres tidliger udtalelser igen, tiden sletter ikke alle spor

  Like

  Kommentar af Broholm (ordblind) — 29 januar 2008 @ 21:55

 5. Vi forsætter. Der blir’ flere og flere af os.

  Like

  Kommentar af ManInBurka© — 29 januar 2008 @ 21:56

 6. Økonomiske bekvemmelighedsflygtninge og utilpassede udlændinge skal ikke integreres, de skal ekspederes ud af landet hurtigst muligt.

  Like

  Kommentar af Jørgen — 29 januar 2008 @ 22:02

 7. Hvordan i hede, hule o.s.v. kan Suther Othman fungere som læge her i landet når hun ikke må berøre mænd? – Har man genindført kvindeafdelinger ovre i Køwwenhavnstrup?

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 29 januar 2008 @ 22:13

 8. ->4: Internettet er DR’s og andres mareridt. 😀

  Like

  Kommentar af hodja — 29 januar 2008 @ 22:14

 9. ->7: Der blev sagt i programmet, at hun overvejer gynækologi – men hun måtte konsultere en imam for at høre om hun må foretage abortus provocatus.

  Se genudsendelsen imorgen aften på DR2 kl. 00.50-01.20.

  Like

  Kommentar af hodja — 29 januar 2008 @ 22:17

 10. Hun har en sygelig opfattelse af verden… Jeg håber aldrig mit liv kommer i hendes varetægt.

  Like

  Kommentar af Højrebladet Komet — 29 januar 2008 @ 22:47

 11. ->10: Undskyld – men den ligger lige til højrebenet: Gynækolog???

  Men hvis din eventuelle kone skal føde eller opereres- er der en risiko.

  Like

  Kommentar af hodja — 29 januar 2008 @ 22:54

 12. Så vidt jeg ved skal man stadig igennem turnus med bl.a. medicin, almen kirurgi og almen praksis for at kunne blive gynækolog. Og selv om striglen skulle kunne sno sig uden om det, vil hun vel indimellem komme til at skulle forløse et drengebarn. Eller hur?

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 29 januar 2008 @ 23:22

 13. I de febrilske anstrengelser for at få lægerne hurtigt igennem systemet, er turnus under opløsning.

  Det ser ud til, at man for eksempel kan blive praktiserende læge UDEN at have været i en skadestue – eller kun i ganske kort tid.

  Det er ortopædkirurgerne ikke glade for – det ødelægger også deres vagtsystem.

  Like

  Kommentar af hodja — 29 januar 2008 @ 23:47

 14. Tja, hvis man bliver syg i dag skal man – med Ekstrabladets ord – skynde sig at finde en hvidhåret, pensioneret overlæge. Eller slæbe sig ned i bilen, sætte retning mod Tyskland og jokke sømmet i bund….

  Like

  Kommentar af Skjoldungen — 30 januar 2008 @ 00:13

 15. Jeg er blevet behandlet i Tyskland for noget, jeg blev fejlbehandlet for herhjemme. Tysk sygehus: Excellent.

  Like

  Kommentar af hodja — 30 januar 2008 @ 00:19

 16. Sådanne nogle klap-tørklæde fæhoveder.
  Må håbe på, at de kommer i praktik på “den lukkede” så kommer de da ikke ud igen!!!

  Like

  Kommentar af li — 30 januar 2008 @ 01:04

 17. Er vi tvangspåduttede muslimerne på livstid af dem, kan vi vel også vedholdende kræve dem tvangsrepatrierede ?

  De er jo voksne mennesker og behøver ikke at bo i Danmark eller i Europa, beskyttede og beærede, men må kunne klare sig selv i fraflygtede muslimerland, skulle man mene ?

  F.eks. ved det dejlige ‘mentale hospital’ Rundkørslen Mekka Rundt og Rundt, Saudi Arabien…

  Like

  Kommentar af KrævUdvandringNU — 30 januar 2008 @ 01:31

 18. Efter at vores ”kære” Abu Laban den 16/9-2001 i Berlingske. Tidende opfordrede muslimer til IKKE AT LADE SIG BEHANDLE AF VANTRO LÆGER (og ingen muslimer tog afstand fra det udsagn), må vi andre vel også have krav på et ”tørklæde-frit lægevalg”.

  Like

  Kommentar af Antisalafisten — 30 januar 2008 @ 08:46

 19. -> Skjoldungen

  So true, “Real men wear their own burkas”.

  Like

  Kommentar af ManInBurka© — 30 januar 2008 @ 08:48

 20. Muslimer lader sig i allerhøjeste grad behandle af danske og andre læger, de får en behandling i sundhedssystemet her i landet, som de ikke ville komme i nærheden af i hjemlandene.

  Like

  Kommentar af hodja — 30 januar 2008 @ 09:32

 21. Muslimerklædedragten er et kampsymbol, som skal vise alt og alle, at muslimere tør stå sammen og undertrykke og diskriminere ikke-muslimere i de muslimsk-invaderede besatte lande helt åbenlyst.

  Det skal vise, at man tør agitere mod de naive ikke-muslimere helt åbenlyst, fordi man intet har at frygte og tilmed kan splitte dumme folk til at tro, at muslimere er undertrykte i deres kampuniform, og ikke arbejder for at undertrykke og udrydde de vantro dumme ikke-muslimere.

  Muslimerne bør behandles, som de behandles af muslimene i udvandringsladene, så de ikke ønsker at blive, hvor de behandles sådan.

  Det må være ægte progressiv antidiskrimination.

  Like

  Kommentar af ForbydIslam — 30 januar 2008 @ 12:15

 22. Hvis terrorisme er anti-islamisk virksomhed – ja så må islamofobi jo være pro-islamisk virksomhed – ikke?

  Like

  Kommentar af hodja — 30 januar 2008 @ 12:29

 23. #19.
  Dit navn må være irriterende langt at skrive.
  Hættemåge, sammen med din avartar ville være langt nemmere.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 30 januar 2008 @ 14:18

 24. På OUH har man forlængst oprettet en hel afdeling udlukkende for muslimer.

  Sådan går det vel på alle øvrige hospitaler her i landet.

  Jo flere muslimer – jo flere af den slags afdelinger.

  Og den nærmeste fremtid ser ud til at kunne speede dette op :

  ” Migration flows from the South to double in 10 yerars.”

  http://www.ansamed.info/en/news/ME03.YAM18350.html

  Og ja – I har sikkert gættet det allerede :

  the South er de 9 Islamiske lande omkring Middelhavet.

  Like

  Kommentar af Vivi Andersen — 30 januar 2008 @ 14:48

 25. PS-

  man kan undrer sig helt ind i Helvede over, at de Danske medier ikke tager fat på beskrivelser af EUROMED, samt konsekvenserne af de aftaleforhold som denne omhandler – og alligevel ikke, vel ?

  For der er garanteret INTET tilfældet ved, at den menige Dansker/Europæer ikke bliver informeret om EUROMED og for den sags skylds også om prognogsen, som artiklen jeg har refereret til omhandler.

  Vi skal IKKE have direkte oplysninger om sammenbindingen mellem EU og de ( foreløbig) 9 Islamiske Middelhavslande.

  Ikke at disse sådan uden videre bliver EU- lande, nej.

  Men de ER blevet indskrevet som PARTNERLANDE til EU.

  Og de rettigheder dette medfører, jvf. EUs FIRE FUNDAMENTALE FRIHEDSSØJELER, åbner for en hurtig og effektiv tilvandring fra disse 9 islamiske lande.

  Sikke et bedrag der er foretaget overfor Europas lande og oprindelige befolkningen gennem manipuleringer og fortielser !

  EU har bestilt udskriftning af egne befolkninger ved hjælp af de arabisk/islamiske lande.

  Like

  Kommentar af Vivi Andersen — 30 januar 2008 @ 14:59

 26. At pressen ikke nævner det, hænger vel sammen med den troskabserklæring den siges at have givet til Bilderberg Logen.
  Derfor er det påkrævet, at informationen kanaliseres over internettet.
  Desuden er det vigtigt, at det danske folk ikke gør EU’s indflydelse større, men tværtimod mindre.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 30 januar 2008 @ 15:25

 27. Vivi –

  Har du nogle kilder på at OUH har private afd. for muslimer ?

  Like

  Kommentar af Sosun Sendi — 1 februar 2008 @ 15:13

 28. Jeg har lige set tv programmet “Pigen med tørklædet”. Jeg var dybt optaget af programmet og det rørte mig. Det der fyldte mest, da jeg så det, var, hvor dårlig vi i virkeligheden er til at snakke sammen på en god måde mennesker imellem. I det her tilfælde muslimer og ikke-muslimer. Jeg fik lyst til at deltage i en konstruktiv dialog, hvor vi forhåbenlig kan lære noget af hinanden som mennesker.

  Tanja

  Like

  Kommentar af Tanja — 2 februar 2011 @ 13:19

 29. Tanja, indholdet med “pigen med tørklædet” skal tages med en gran salt, især når hovedpersonen, Suher Othman, ikke just er det meste sympatiske menneske, der findes.

  Jeg husker stadig hendes ytringer i programmet Dags Dato på TV2 d. 10 november 2004, om, at Ayan Ali Hirsi fortjener at blive chikaneret og truet (dvs hun skal ikke regne med at gå i fred på gaden), når hun laver en film som Submission.

  Hvordan indgår man i konstruktiv dialog med en som tilsyneladende støtter vold mod andre medmennesker?

  Den eneste løsning er at man ikke siger det man vil men bare nikker og er enig så problemer undgåes. Det går jo ikke. Vi skal jo alle være her. Og vi kan ikke alle altid være enige.

  Det er for mig at se fuldstændigt uforenligt i ethvert civiliseret demokratisk samfund hvor der er ytringsfrihed at man mener det er ok andre skal trues fordi man er uenig i deres udsagn, bog, film, musik, navn (f.eks. Medina) eller mening.

  Nu arbejder Suher Othman som gynækolog på Hvidovre sygehus. I et interview til Ugebrevet i 2004 står der at hun lever efter ALLE islamiske forskrifter. Hvordan det så forener at hun kan se på andre kvinder/mænds underliv er så uvist, da Islam forbyder at man ser andre mennesker (ikke familiemedlemmers) awrah og herunder falder kønsdele bl.a.

  http://www.ugebreveta4.dk/2004/32/Baggrundoganalyse/Islamgiveridentitet.aspx

  Hun lever jo netop ikke efter alle islamiske forskrifter og tørklædet er ikke islamisk. Men gud fri mig vel, det betyder jo ikke at andre chikanerer hende på gaden. heller ikke selvom hun har dybt usympatiske holdninger overfor andre f.eks. Hirsi.

  Nu er hun så blevet ældre, gift, Suher Othman Abu Hassan og blevet mor, og man kan håbe at det har gjort hende mere sympatisk og fjernet hende fra den offerrolle som desværre også såes i “Pigen med tørklædet”.

  Jeg synes om noget så vi gode nok til at tale sammen men tolerence er noget som Suher og hendes ligesindede kan have lige så meget gavn af, som de mener andre har brug for.

  Alle muslimer er ikke ens og Suher repræsenterer ikke alle muslimer. Tak gud ske lov for det.

  Like

  Kommentar af Forbipasserende — 1 maj 2011 @ 21:18

 30. […] Mordet på van Gogh og en række ‘velintegrerede’ danske akademiske kvindelige muslimers reaktion på det, var stærkt medvirkende til, at skællene faldt fra manges øjne – hvis de da ikke […]

  Like

  Pingback af Theo van Gogh – myrdet 2. november 2004 i Amsterdam « Hodjanernes Blog — 2 november 2011 @ 11:32

 31. Er der noget der ved hvor man kan se/streame programmet Dags Dato som der henvises til i indlægget øverst? Kan ikke finde noget på Google..

  Like

  Kommentar af ukendt — 12 februar 2015 @ 13:05

 32. Det er nok for gammelt? Men der er et sted, hvor man kan finde gamle DR programmer på Dr’s hjemmeside?

  Like

  Kommentar af Hodja — 13 februar 2015 @ 21:53

 33. http://Lee.0754.Org

  Der er noget DR2

  Like

  Trackback af Laurel hill proxy solicitation investopedia — 6 juni 2019 @ 13:26


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: