Hodjanernes Blog

8 januar 2008

Hilsen fra en »uddannelsesflygtning«

Filed under: Berufsverbot, Danmark, Islam, Læger, Medicin, Politik, Sverige — Hodja @ 17:37

Fra en dansk læge i Sverige – læserbrev i Ugeskrift for Læger – uddrag:

I årevis har jeg fulgt debatten om importering af læger fra andre lande og set amternes og nu regionernes intensive arbejde med denne rekruttering.

Trods at jeg, og sikkert flere tusinde andre danske læger, findes optegnet i Lægeforeningens vejviser som udenlandsboende, har jeg ikke fået et eneste brev i løbet af mine snart 15 år her, om jeg kunne tænke mig »at komme hjem« til Danmark som læge.

Mon det er en form for »Berufsverbot«, eftersom det kunne tænkes, at vi danske læger i udlandet er politisk ukorrekte og måske har en indgroet kritisk holdning til det danske sundhedsvæsen og ikke ville kunne holde vores kæft?

Måske er denne antagelse ikke helt ude i hampen!

3 kommentarer »

 1. Det der er interessant i denne sag er hvordan det er lykkedes Bent Hansen at financiere eventyret.
  Indiske læger er 3’landslæger – det er alle uden for EU. Det betyder at de ikke kan arbejde i landet uden opholdstilladelse, de skal gennem 2 prøveansættelser hver på 3 måneder på 2 forskellige hospitaler med positivt resultat, de skal bestå 3 delprøver af medicinsk eksamen – på dansk, plus en praktisk fagprøve. Samtidigt skal de kunne kommunikere sikkert med patienterne i henhold til lægelovens §6, hbilket i praksis vil sige danskprøve 3, den muslimer ikke kan bestå efter 9 år i landet. I bekendtgørelsen står helt klart at der ikke gives undervisning, og at man selv skal skaffe sig de nødvendige kundskaber.
  Opholdstilladelse opnås sædvanligvis gennem ægteskab, ønsker man opholdstilladelse gennem arbejde skal man vise at man har et, og tilladelsen bortfalder når det arbejde ophører.

  Hvordan har Bent Hansens indere klaret det?. De har ikke sat fødderne på dansk jord før alt dette var på plads. Det forlyder endda – og jeg er ret sikker på at det er korrekt – at de skal ansættes som speciallæger i afdelinger uden patientkontakt. Igen stik imod reglerne. Allerede prøveansættelserne, som er krav for at man overhovedet må tilmelde sig eksamen, skal som det fremgår helt tydeligt af cirkulæret være på afdelinger med patientkontakt – ikke noget med at gemme sig væk på laboratoriet. At få sin russiske eller amerikanske anerkendelse som speciallæge ombyttet med en dansk er ikke muligt, der skal flere år af den danske speciallægeuddannelse oveni, uanset om man så er verdensberømt professor i hjemlandet.

  Bent Hansen sendte et hold specialister til Indien i et år, som underviste de indiske læger i dansk og manuducerede i de fag de skulle til eksamen i. Eksamen afholdtes i Indien – alle andre må tage til Panum Instituttet. De er garanteret job, de er garanteret bolig, og danske skatteydere betaler – foruden specialistholdets omkostninger – lægernes rejse til Danmark inklusive deres familier.

  Med hvilken lovhjemmel, sådan en skal man nemlig kunne henvise til for at bruge skatteydernes penge, har Bent Hansen financieret det?.
  Alle andre udenlandske læger og deres danske familier skal selv financiere det, der gives absolut intet fra den danske stat. Vi har prøvet det, vi gav helt gratis den danske stat en speciallæge for en personlig omkostning på omkring 100.000 kr. Det første vi fik tilbage fra samfundet, var et 1-dages seminar til min mand efter 3 års arbejde som læge. Efter han har fået anerkendelse som speciallæge hjælper det på det, men da han var almindelig reservelæge kom der intet.

  Like

  Kommentar af Helle Jensen — 8 januar 2008 @ 22:36

 2. Der er mindst ansat en indisk læge på patologisk institut i Holstebro. Dvs uden patientkontakt (levende patienter).

  Like

  Kommentar af hodja — 8 januar 2008 @ 23:44

 3. Immigrationsintegrationsloppyen arbejder for og praler af at varetage udanske interesser på danskers bekostning.
  Det er en selvtilfredsstillelsesideologi og mani.
  Den går ud på at flest mulige egoister fra usympatiske lande, regimer og folkeslag, gerne imperialistiske, får succes. HER. Intet andet.
  At sende flygtninge tilbage efter endt beskyttelsebehov vil løse rigtig mange problemer:
  De fremmede får kulturstres og psykosomatisk/psykopatisk reaktion ved at være langt, langt fra deres rigtige behov:
  deres moderland, slægt og kultur.
  Kun kompenseret af penge.

  Loppy agitator logik er:
  danskere ud, ikke-danskere ind.

  ALDRIG OMVENDT…

  Det rummer nemlig ikke selvfed pral at arbejde for sådan en praksis.

  Støt udvandringen af indvandrere/flygtninge.

  Like

  Kommentar af Udvandring NU — 9 januar 2008 @ 01:22


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: