Hodjanernes Blog

14 december 2007

Voldsom jul

Ifølge 180Grader er det ulovligt, når Københavns Kommune vil lade advokat Knud Foldschack være tilsynsførende for det autonomhus, som Ritt Bjerregaard vil forære byens gademilitser.

Det ville svare til at lade Dansk Industri føre tilsyn med, om arbejdsgiverne overholder arbejdsmiljøloven, udtaler Rasmus Jarlov, der er konservativ suppleant til Københavns Borgerrepræsentation.

Han er ikke bange af sig, sådan at stå frem med navns nævnelse. Det er til gengæld en anonym juridisk kilde i centraladministrationen, der siger, at kommunen ikke har lov til at uddelegere sin tilsynspligt.

Det ved Ritt Bjerregaard naturligvis udmærket, men hun ved også, at loven ikke rigtig gælder i hendes socialistiske folkerepublik.

I den slags stater interesserer man sig nemlig ikke for loven, men for det der i kommunistisk litteratur kaldes »styrkeforholdet«.

Og her har de autonome en klar overvægt. Dels kan de til enhver tid stille med flere kampklare folk end politiet, og dels behøver de ikke at frygte repressalier, hvis de skulle blive sat fast.

Efter få timer er de på gaden igen, klar til nye kamphandlinger, mens politiets voldsomme adfærd kritiseres sønder og sammen af den magthavende venstrefløj.

Så valget er klart: Bliver det ikke Foldschack, smadrer de byen. Og de har tilmed lovet at gøre det her i juleferien.

Lars Hedegaard i Berlingske. Groft Sagt. 13. december 2007.

2 kommentarer »

 1. Tiltroen til kommunalt tilsyn med og ansvar for forhold, der hører under børne- og ungdomssektoren, bliver ganske mikroskopisk, når man har set, hvordan myndighederne har handlet i andre lidt analoge sager.

  Tænk bare på Christiania, hvor historiske fredede bygninger som f.ex. Chr. 5´s krudttårn blev ødelagt? Eller narkohulerne i volden, hvor unge mennesker forsumpede eller
  ”Multimediahuset”, hvor kommunens børneværn havde børnene indlogeret hos en narkohandler, og hvor forholdene var af en sådan art, at børnene ville være blevet tvangsafhentede, hvis det havde været i en privat familie. Forhold, som man forsøgte at fortie over for folketinget.
  Eller hvad med narkosalget i ”Huset” (Projekthuset) og tilsynet med Karen Berntsens undomsklinik – etc. etc.

  Like

  Kommentar af G.Johnsen — 14 december 2007 @ 21:37

 2. Ovenover omtalte “…historisk fredede bygninger…” ses fredede i august 2007- alt bliver hurtigt historie men klap lige hesten fru Johnsen!
  http://www.christiania.org/modules.php?name=FAQ&myfaq=yes&id_cat=1&categories=#1
  samt

  http://www.kulturarv.dk/kulturarv/bygninger/nye_fredninger/index.jsp

  Like

  Kommentar af Bøg Birk — 15 december 2007 @ 00:19


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: