Hodjanernes Blog

9 november 2007

Multi-kulti-drømmen

HVAD ER ET multikulturelt samfund?

Svar: Det er et kulturløst samfund – et samfund uden folkelig sammenhængskraft. Et splittet og opløst samfund – et mix af kulturer uden sprogligt og historisk fællesskab og uden fælles normer og værdier.

Frederik den Store, som var konge i Prøjsen i 1700-tallet, fremkaldte en masseindvandring, der gjorde Prøjsen til et multikulturelt og multireligiøst samfund. (Det var ham, der sagde: »I mit land bliver enhver salig i sin tro«.). Det kunne kun hænge sammen på én måde – ved at kongens enevældige centralmagt lagde en militær jernhånd over befolkningen. I Frederik den Stores tilfælde var det effektivt, men hans samfundsform er heldigvis utænkelig i dagens Danmark.

Alt falder fra hinanden
Vi lever i en demokratisk retsstat, og her betyder ”multikulturalisme” uvægerligt, at alt falder fra hinanden i en jungle af kriminalitet og anarki. Der vil hverken være frihed eller tryghed. Uden et folk kan et folkestyre ikke bestå.

Tænk hvis vi under Besættelsen havde haft et multikulturelt samfund, hvor naboen lige så godt kunne have været mellemøstlig muslim som dansker. Havde det så været muligt at danne en modstandsbevægelse, et folkeligt oprør mod de samarbejdspolitikere, der fedtede for den tyske nazisme. Nej, vel? Enten et sammenhængende folk eller en statslig jernhånd – eller også afmagt og anarki.

Vi skal ikke isolere os fra omverdenen. Tværtimod! Danmark har altid været et åbent land. Men siden 1776 har vi haft en udlændingelovgivning og regler for indfødsret, som fastholdt, at »landets børn skulle nyde landets brød« (Ove Høegh-Guldberg), og at vi selv på sigt bestemte, hvor mange og hvilke udlændinge, vi ville give plads til. På den måde fik de herboende udlændinge også et bedre liv. De kom ikke til at udgøre en bærme eller et ghetto-proletariat.

Det var alt det, som den danske SR-regering og andre europæiske regeringer var ved at sætte over styr før 2001, da de gjorde Europa til et opsamlingskar for den tredje verdens befolkningseksplosion. Lige indtil den borgerlige regering og Dansk Folkeparti herhjemme trak i bremsen. Vi blev reddet fra selvdestruktionen, men nu ser det ud til, at Ny Alliance vil sætte gang i den på ny med sine forvirrede kosmopolitiske overklassefantasterier.

Virkelighed eller mareridt?
USA har som oprindeligt indvandrerland andre historiske forudsætninger end de gamle europæiske nationalstater. Befolkningen består af forskellige etniske grupper, og det nationale fællesskab er fællesskabet om at være amerikanere og at være stolt af det. De skelner altså mellem det nationale og det etniske. Hos os behøver vi kun det første begreb, ”national”. Og det skal vi glæde os over – bl.a. fordi vi slipper for de racekonflikter, som er den utiltalende bagside af amerikanernes ”etnicitet”. Vi inddeler ikke folk i biologiske racer – efter hudfarven eller næsens facon – men vi udgør et folk, der ikke er en biologisk, men en historisk størrelse. Som Grundtvig siger det i et berømt vers: »Til et folk de alle hører, som sig regner selv dertil – har for modersmålet øre, har for fædrelandet ild«.

Det er den folkelige virkelighed, som vi skal bevare og glæde os ved. ”Multikulturalisme” er en utopisk drøm, som i virkelighedens verden vil udvikle sig til et mareridt.

Virkelighed eller mareridt. Det er i grunden det, folketingsvalget drejer sig om.

Af Jesper Langballe, Dansk Folkeparti

http://jp.dk/meninger/breve/article1160246.ece

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: