Hodjanernes Blog

29 oktober 2007

Det er selvfølgelig vores skyld

Marianne Kastrup og Karin Helweg-Larsen fra Statens Institut for Folkesundhed, som hovedkræfterne bag et nyt studie af etniske forskelle i kontaktmønstret til psykiatrisk behandling.

»Der er en overrepræsentation af patienter med flygtninge-/indvandrerbaggrund i retspsykiatrien. Hvad er det, der gør, at psykiske problemer hos netop denne gruppe oftere giver sig udslag i kriminalitet og indlæggelse på retspsykiatriske afdelinger?« Spørger Marianne Kastrup og fortsætter:

»Danske og engelske studier har påvist, at der blandt visse etniske grupper er en høj forekomst af skizofreni. Forklaringen skal snarere findes et andet sted: Der er tale om en række belastninger, når man flytter land.«

Karin Helweg-Larsen tager over: »En del af forklaringen skal findes i situationen med et voldsomt opbrud fra deres egen kultur og en besværliggjort identifikation med værtslandets befolkning. Og som et særligt memento til den danske indvandrerpolitik kunne man tilføje, at det næppe bliver lettere at finde sin identitet i et indvandrerfjendsk samfund.

Baggrunden for immigration er ofte væbnede konflikter, politisk forfølgelse og fængsling samt langvarige ophold i flygtningelejre.”

Mere på Ugeskrift for Læger

Ikke et ord om økonomiske flygtninge eller for den sags skyld fup-flygtninge. Det er jo ofte påvist at mange ‘flygtninge’ kommer her med falske papirer eller slet ingen papirer. Og igen denne sammenblanding af begreberne – danskerne er overhovedet ikke indvandrerfjendske. Danskerne har ikke spor imod indvandrere fra:

Norge, Sverige, Island, Finland, Færøerne, Grønland, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Liechtenstein, Luxembourg, Portugal, Spanien, Italien, Irland, UK, USA, Canada, Mexico, Schweiz, Østrig, Estland, Letland, Litauen, Ukraine, Hviderusland, Rusland, Tjekkiet, Slovakiet, Polen, Bulgarien, Rumænien, Kroatien. Serbien, Bosnien, Sydafrika, Australien, Tasmanien, New Zealand, Brasilien, Argentina, Chile, Peru (bare de ikke fløjter på torvet), Honduras, Nicaragua, Indien, Israel, Kina, Vietnam, Japan, Sydafrika, Sydkorea, Thailand, Burma, Grækenland, Malta, Andorra, Tibet, Nepal, Timor og alle Stillehavsøerne.

Hvis brækspanden ikke er for langt væk – så læs den rare rare læge Peter Qvortrup Geislings kommentar til Lægeforeningens behandling af asylsagen. Se også Uriasposten.

9 kommentarer »

 1. Forklaringen ligger helt sikkert i begrebet: Fætter/kusineægteskaber.
  Vi importerer indavlede individer i titusindvis.
  Vanvid!!!

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 29 oktober 2007 @ 18:56

 2. Jeg bor i udlandet, og det er sgu ikke spor svært. Det kan godt være svært at forstå hvad folk siger, men jeg er altså ikke blevet skizofren af.

  Det er da heller ikke underligt at de er overræpresenteret i retspsykiatrien, det er de jo også i resten af retssystemet. Mon ikke alle dissehersens mentale sygdomme bare er endnu et eksempel på visse elementers det-er-så-synd-for-mig-mentalitet?

  Like

  Kommentar af Holme — 29 oktober 2007 @ 19:44

 3. “Der er tale om en række belastninger, når man flytter land.”

  Hvorfor sender man dem så ikke tilbage?? Ville det ikke være den bedste løsning for alle parter??

  Like

  Kommentar af JensH — 29 oktober 2007 @ 20:01

 4. #3

  JensH er min ven for evigt. Måske er du i virkeligheden mig. For vi er da 100% enige – altid og hele tiden! Måske er det mig der er skitzo og slet ikke maltetoSSen?

  Like

  Kommentar af ManInBurka© — 29 oktober 2007 @ 20:13

 5. ->3: Ja også min tanke: Bliv hjemme og undgå psykosen.

  Like

  Kommentar af hodja — 29 oktober 2007 @ 20:56

 6. “Baggrunden for flugt er ofte væbnede konflikter…..”

  Det er sikkert rigtigt, men oftest er asylansøgere ikke på flugt, men på jagt efter et bekymmersløst liv på dansk bistandshjælp.

  Like

  Kommentar af Vivian — 29 oktober 2007 @ 21:35

 7. Naturligvis fremmer generationers fætter/kusine-ægteskaber genetiskte svagheder og sygdomme, og gør mennesker fysiskt og menthalt skrøbelige.
  Hverken fysiskt eller mentalt skrøbelige mennesker egner sig til emigration ikke engang til et smørhul som Danmark, da enhver større forandring ofte trigger af latente lidelser.

  Og stop så med at give danskerne skylden for muslimers usunde familjedannelser!

  Like

  Kommentar af Vivian — 29 oktober 2007 @ 22:19

 8. @ManinBurka

  Apropos maltetoSSen, hvor er han henne i aften?? Jeg håber ikke vi var for hårde ved så han skulle indlægges igen 🙂

  En skæg type, denne Maltossen.

  Like

  Kommentar af JensH — 29 oktober 2007 @ 22:38

 9. Det kan ramme alle skizofreni 🙂 Men sydommen skizofreni er bygget op om obskurantisme, men det ændrer sig nok med tiden.

  Like

  Kommentar af Lucas — 17 januar 2008 @ 13:30


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: