Hodjanernes Blog

23 august 2007

Tyrkiets premierminister om ‘moderate muslimer’

Speaking at Kanal D TV’s Arena program, PM Recep Tayyip Erdoğan commented on the term “moderate Islam”, often used in the West to describe AKP and said, ‘These descriptions are very ugly, it is offensive and an insult to our religion.

There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it.”

Source: Milliyet, Turkey, August 21, 2007

Memri

Sender DR det citat?

Limewoody

11 kommentarer »

 1. Min kristne veninde opponerede engang, da jeg beskrev en anden som “meget kristen”. For – “jeg er ikke lidt kristen – jeg er kristen”. Hun er dog stadig lidt/moderat kristen i mit hovede. Hun tror ikke på fortabelse, hun er temmelig modereret i forhold til det at synde, hun tror på evolutionen og så videre.

  Men hun mener selvfølgelig selv, at hun er troende på den mest rigtige måde – og at hendes egen fortolkning er den, der ligger tættest på Jesu ord. Og som sådan bliver det en fornærmelse at antyde, at hun ikke er lige så kristen som dem i ex. indre mission. Mon ikke det er samme tankegang, der er på spil her.

  Like

  Kommentar af Marie — 23 august 2007 @ 12:11

 2. Jo, vist så, Marie, du har formentlig helt ret…

  Præcis ligesom du formenligt kan blive lidt gravid. Og når jeg dør, er jeg formentlig kun lidt død – eller måske bare moderat død.

  Enten er man muslim eller også er man ikke. Kan man ikke acceptere det muslimer gør i Islams navn, må de reformerer sig, præcis som kristendommen i 1500-et eller andet.

  Er du muslim er du muslim (shia eller sunni). Ikke lidt. Ikke moderat.

  Like

  Kommentar af ManInBurka© — 23 august 2007 @ 13:01

 3. jamen fint så er der jo intet galt i det jeg og andre siger imod islam vel ?

  Så slipper vi for altid at få stukket “i kan ikke generalisere” i hovedet.

  Det er ligesom jeg har sagt før som med nazismen, der var givet også flinke og kærlige og næstekærlige nazister, men de var nazister og måtte tage den konsekvens da dagen oprandt og de måtte stå til ansvar.

  Ganske ligesom muslimer nu må finde sig i at blive slået i hartkorn med deres strubesnittende tåber til trosfæller, plain and simple.

  Muslim lig med en totalitær lystmorder eftersom jo koranen er en lang opfordring til mord og forfølgelse.

  Like

  Kommentar af whodares (Islamofob) — 23 august 2007 @ 20:56

 4. Læg lige mærke til at udtalelsen går på Islam som religion og ikke Muslimer som er de troende mennesker der har Islam som religion.
  Man kan jo også sige Biblen er Biblen og der findes kun den version. Men fanatiske kristne i USA der ikke er blege for at bruge vold våben og dynamit er vel ikke at sammenligne med en dansk folkekirkegænger ?
  Det centrale er den måde det enkelte menneske fortolker og udøver sin religion og tro på.
  Det kedelige faktum at den største mængde terror er udøvet af fanatiske muslimer, gør ikke automatisk ALLE muslimer til terrorister.
  Så døm på handlingerne istedet for “etiketten”.
  Det er klart at støtter man terror indirekte eller direkte så må man tage konsekvensen – overholder man sit lands demokratiske regler og opfører sig pænt som alle andre, så skal man behandles som alle andre – uanset tro, hudfarve, politisk observans, køn, alder, vægt, ørestørrelse, venstrehåndethed eller hvad man nu kan finde på at dele folk op på.

  Like

  Kommentar af bjornkelsen — 24 august 2007 @ 11:46

 5. Muslimernes religionsbog koranen er racistisk, den deler mennesker op i rene og urene, og de rene skal udslette, slagte de urene.
  Føj for en tro.
  Hvis jeg var muslim, ville jeg øjeblikkelig frasige mig denne modbydelige tro.Jeg ville IKKE respektere denne beskidte bogs indhold. Jeg ville skamme mig over at have været tilhænger af denne racistiske tro.

  Like

  Kommentar af li — 24 august 2007 @ 12:19

 6. 5. Li

  præcist !

  Koranen er en manual for hvordan de rettroende muslimer skal erobrer, besejrer, undertvinge de ikk-islamiske lande samt hvordan de rettreonde skal bære sig ad med at dhimmisere ikke-muslimer eller slå disse ihjel om de ikke enten vil konvertere til islam eller lade sig dhimmisere .

  “Islam er islam – og der eksisterer ikke nogen moderat islam “, med venlig hilsen fra Tyrkiets Erdogan.

  Så længe muslimer ikke har fået gennemført en revision af deres voldsmanual, samt af MOs Hadith, så længe kan ikke-muslimer om jeg så må sige stole på islams tilhængere.

  Årsagen er at finde i Koranen og de påbud Allah deri har givet til hans muslimer om, at erobre og undertvinge den ikke-islamiske verden FORDI den hele Klode tilhører ham, Allah.

  Like

  Kommentar af vivi andersen (Islamofob) — 24 august 2007 @ 12:58

 7. Der skulle naturligvis stå :

  “Så længe kan ikke-muslimer om jeg så må sige IKKE stole på islams tilhængere”

  Like

  Kommentar af vivi andersen (Islamofob) — 24 august 2007 @ 13:00

 8. “and that’s it”
  – men skal vi også acceptere Erdogans Tyrkiet som medlemmer I EU?

  ” Islam is Islam and that’s it”, sagde Erdogan. Og bl.a. under den såkaldte pavekrise primo 2007 viste Erdogan hvad han og hans islam står for – simpel afpresning.

  Først angeb O.I.C. – hvor Tyrkiet er medlem – paven, for hans harmløse citat fra en gammel byzantinsk tekst.
  Dernæst udtalte Erdogan: ”Paven talte som en politiker, snarere end som en troende. Udtalelserne var grimme og uheldige. Paven bør tage et skridt tilbage for at bevare freden mellem religionerne”.

  Og hvad fik Erdogan ud af at opføre sig truende og såå kræænket – ja, Kristeligt Dagblads chefredaktør skrev sådan: Det er direkte usmageligt og ikke et kandidatland (EU) værdigt at kræve en politisk modydelse for at sikre en anstændig behandling af ikke-muslimske mindretal. (læs artiklen
  http://www.religion.dk/artikel/8709

  Læg der til de markante mangler omkring religions- og ytringsfrihed i Tyrkiet, bl.a. den famøse paragraf 301 i den tyrkiske straffelov, som gør det forbudt at ytre sig kritisk om den tyrkiske stat. Benægtelsen af folkedrabet på armenierne. Menneskerettigheder overholdes ikke, f.eks. accepteres vold mod kvinder i vid udstrækning og vold og tortur fylder fortsat meget i f.eks. tyrkiske fængsler. Man mangler vilje til at løse Cypern-problemet.
  Der til kommer måske det alvorligste problem – befolkningstilfæksten, der iflg. UN World Population Prospects I 2050 vil være på godt 100 millioner mennesker. (Med fri bevægelsesret i EU?).

  Hvordan kan europæere overhovedet drømme om, at vore vestlige værdier kan fungere sammen med den ovenfor beskrevne kultur. En kultur som samme Erdogan har beskrevet i kort form, således: Moskéerne er vores barakker, kuplerne er vores hjelme, minareterne er vores bajonetter og de troende er vores soldater « [Recep Tayyip Erdoğan] …

  Like

  Kommentar af Antisalafisten — 24 august 2007 @ 13:21

 9. Skulle nogen have interesse, så er her en udmærket analyse på tyrkiets premierminister.

  http://www.erixon.com/2/blogg070311.htm#39

  Like

  Kommentar af Antisalafisten — 25 august 2007 @ 12:24

 10. […] de tillot musikk. Islam Net driver en gruppe på Facebook, med over 5000 tilhengere. Her har den moderate Oslo-moskeen Minhaj-ul-Quran opplevd å bli utsatt for det de oppfattet som truende sjikane. – […]

  Like

  Pingback af Norske VG betegner fundamentalistisk islamistisk gruppe der går ind for kalifatet og shariah som ‘moderate’ « Hodjas Blog — 18 juni 2010 @ 13:52

 11. […] Et nyt studie bekræfter Recep Tayyip Erdoğans parole – There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it. […]

  Like

  Pingback af Islamismebegrebet skudt i sænk af nyt studie | Hodjanernes Blog — 17 december 2013 @ 16:02


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: