Hodjanernes Blog

2 maj 2007

Nazisme?

Torben Lund vakte opsigt, da Politiken den 3. maj 2004 bragte et debatindlæg om EU og Israel, som Torben Lund havde skrevet.

Visse formuleringer i indlægget blev af nogle opfattet som antisemitiske. Blandt andet stod der:

“De jødiske samfund råber, hver gang der rejses kritik, at det er udtryk for antisemitisme, og at Sharon er demokratisk valgt. Som om terrorisme, folkemord og tortur skulle kunne forsvares, fordi de ansvarlige er folkevalgte – det gør da egentlig kun forbrydelsen endnu værre. Den nyere histories eksempler taler for sig selv. Og til spørgsmålet om antisemitisme er kun at sige, at hvis kritik og fordømmelse af en jøde, der er terrorist, folkemorder og bøddel, er antisemitisme – så kald mig bare antisemit. Jeg vil til enhver tid fastholde min ret og pligt til at tage afstand fra terrorister, folkemordere og bødler, uanset hvilken tro de bekender sig til. Og apropos antisemitisme. Man skal ikke være professor i psykologi for at forstå, at Sharon og hans daglige ugerninger hos mange kan skabe grobund for en ny stærk antisemitisme. De jødiske samfunds støtte til eller tavshed omkring den israelske stats terrorisme øger naturligvis risikoen for en farlig antisemitisk udvikling.”

Blandt mange andre reagerede tidligere overrabbiner Bent Melchior på formuleringerne. Her i et debatindlæg, som Politiken bragte den 8. maj 2004:

“Da jeg er opdraget til næstekærlighed, så skal Lund ikke have fremsat sit ønske forgæves. Derfor, Lund, får du titlen antisemit med ret til at bære samme, og du er blevet nærmeste kollega til Hansen fra Greve, der også praler med at være racist. Til lykke! (…) I sit indlæg her i bladet omtaler Lund de jødiske samfund, ‘der råber, hver gang der rejses kritik’. Ikke nogle medlemmer af jødiske samfund, ikke nogle jødiske samfund, men slet og ret de jødiske samfund. Dem alle sammen i hele verden. Se, det er ikke kritik af staten Israel. Det er en generalisering af jøder, der vil noget. Det er antisemitisme, så det basker.”

Morten Messerschmidt synger nogle sange i en brandert, og de, som anklager ham, vil ikke oplyse hvilke. Torben Lund Har med køligt overlæg skrevet ovenstående. Hvem ligner mest en nazist?

3 kommentarer »

 1. […] han hverken har sunget nationalsocialistiske sange eller heilet.Og så har Hodja skrevet en lille kommentar omkring Torben Lunds forhold til nazismen. Måske skulle nogen minde hr. Lund om ordsproget med […]

  Pingback af Holme’s Blog » Blog Archive » BT og Torben Lund kommer snart til at æde deres ord i sig — 2 maj 2007 @ 14:19

 2. Men Torben Lund er da en god socialdemokrat.

  Kommentar af Morten Dreyer — 3 maj 2007 @ 08:44

 3. Men han stemmer ikke på dem😀

  Har han udtalt.

  Kommentar af hodja — 3 maj 2007 @ 10:30


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: