Hodjanernes Blog

7 april 2007

Mere end 300.000 danskere kan ikke klare den prøve, som udlændinge skal bestå for at blive danske statsborgere.

Den radikale indfødsretsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, konkluderer, at det er prøven og ikke de unge, der dumper.

Dansk Folkepartis Søren Krarup mener derimod, at fejlen ligger hos de unge, ikke prøven.

Mere på BT

Mit forslag er skolen og lærerne, men de er jo fredet, idet de er blandt de radikales og venstrefløjens målgrupper.
Iøvrigt skriver BT, at det er 22% af unge mellem 18 og 25 år og 7% af de voksne, der dumper. Hvor stor en andel af unge i den alder er af ‘anden etnisk herskomst end dansk’? Kunne der være overvægt af dem?
Noget helt andet er, at ifølge statistisk normalfordeling vil halvdelen af befolkningen have en intelligenskvotient under gennemsnittet (100). Så at kun 7% af den samlede voksne dumper er jo egentlig ganske flot!

iqtest_dist.gif

14 kommentarer »

 1. Fejlen ligger da i Folkeskolen.
  Den er en af Verdens ringeste, men også en af Verdens dyreste.
  Hverken eleverne eller lærerne udmærker sig ved at kunne stave og sætte tegn, så det gør noget.
  Deres historiske horisont er meget snæver.
  Det hele synes at være en stor bedrøvelighed.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 7 april 2007 @ 11:49

 2. Den såkaldt “progressive pædagogik” i den Danske folkeskole har spillet totalt fallit. Men det får man naturligvis aldrig et radikalt tågehorn som Simon Emil Ammitzbøll til at indrømme. En del af det at være radikal er jo også at fornægte virkeligheden når den ikke passer ind i partiets fastgroede dogmer.

  Like

  Kommentar af JensH — 7 april 2007 @ 11:54

 3. Mon der nu også er så mange danskere, der ville dumpe TIL den prøve?? Så vanskelige er spørgsmålene jo heller ikke. Men det er jo meget tydeligt, at der er for mange danskere (ægte) der ikke mestrer sproget. Det irriterer mig meget, at man nu “dumper prøven”, som der står i dagens Berlingske. Man kan dumpe priser, men man dumper nu altså til en eksamen el. lign. Så jeg tror, det er rigtigt, at det er skolen, der dumper.

  Like

  Kommentar af tabuka — 7 april 2007 @ 12:26

 4. Først og fremmest: Jeg havde absolut ingen problemer med at bestå den prøve, og jeg kender mange som ligeledes klarede den uden de store fejl.

  Hele debattenen er i øvrigt fuldstændig irrelevant, for der er forskel på de krav man kan stille til danskere og dem som gerne vil være danskere. Søger man om dansk statsborgerskab, er det kun ret og rimeligt at man sætter sig ind i det land man aktivt tilvælger. Ønskede jeg at blive statsborger i et andet land, ville det også kun være forventeligt at jeg skulle bestå en prøve som påviste at jeg faktisk kendte en del det det land som jeg så brændende ønskede at blive en del af.
  Jeg rejer til Tjekkiet til sommer, og jeg ville sandsynligvis ikke have nogle problemer med at klare en lignende test omhandlende landet, simpelthen fordi det er interessant at kende til det land man rejser til, og jeg skal sågar kun opholde mig der et halvt til et helt år. Den slags basale interesse er sgu det mindste man kan forvente af folk, især hvis de ikke bare kommer på ferie eller for at studere, men som ligefrem vil have statsborgerskab, ellers har de nok valgt det forkerte land.
  Kender man ikke disse ret basale svar, er det tydeligvis af andre årsager end reel interesse for- og kærlighed til Danmark, at man søger statsborgerskab.

  Det ville være fint hvis alle danskere kunne klare prøven, men der er nu forskel på at være født dansker og så aktivt at tilvælge det.

  Like

  Kommentar af Holme — 7 april 2007 @ 12:44

 5. I øvrigt viser statistikken da netop, som du selv er inde på, Hodja, at det kun er en meget lille del af befolkningen der ville dumpe den. Tager man højde for, at unge selvfølgelig ikke kan forventes at vide lige så meget som voksne mennesker, så har vi en lille gruppe mennesker, der enten er indvandret eller mentalt på et niveau hvor man ikke kan forvente at de kender til den slags.

  Overskriften burde være: 5,7 mio danskere består uden problemer

  Like

  Kommentar af Holme — 7 april 2007 @ 12:50

 6. Det går godt med folkeskolen, eller den sociale dumpningsfabrik.

  Hvis man ikke kan lære at svare rigtigt på en fast pulje af 200 spørgsmål, med nogle enkelte aktuelle og varierede.
  Så er man heller ikke specielt interesseret i at bo i landet og yde noget.

  At Anker skabte underskud og statsgæld, det er en ting.
  Det har vi næsten rettet op på.

  At venstrefløjen har delvist – de har også gjort godt – undergravet det fundament vores samfund er bygget højt på. At venstrefløjen har gjort “samfundsorganismen” delvist overvægtig og viljeløs, uvidende og egoistisk, mere nydelsesbetonet og mindre ydelsesbetonet, og lukket en masse eksotiske opportunister ind, der forståeligt ikke siger nej, men danner parallel samfund og giver os for cirka halvdelens vedkommende, en kulturel arv som er sværere at løfte end den sociale.
  Det kan ikke rettes via finansloven, det kan ikke laves om og har gjort langt mere skade end Anker Jørgensen nogensinde formåede.

  Hvad angår indvandringen var det Schlüter som gjorde potentielt 5-6 milliarder mennesker, borgere i Danmark, blot de havde lyst og kom og bankede på.
  Med den velfærd(sydelse) og leveniveau vi har, har rå masser af dem naturligvis lyst til det.
  Det burde ikke være så svært at regne ud. Men det er det åbenbart.

  Like

  Kommentar af Thomas Bolding Hansen — 7 april 2007 @ 13:11

 7. Det er kombinationen af 1968 og Ritt’s “Hvad ikke alle kan lære, skal ingen lære”-politik.

  Jeg tog prøven på under ti minutter og svarede kun forkert på spørgsmålet om, hvor mange distrikter der er i Danmark.

  Og jeg har ikke en gang studentereksamen. 😉

  Like

  Kommentar af Anna Lyttiger — 7 april 2007 @ 13:42

 8. Jeg er selv lærer studerende (ja, jeg er ordblind, men vælger fag hvor det ikke er tegnsætning der er vigtigst) og kan godt se folk har ret i at skolerne ikke underviser godt nok, for på studiet er der godt nok langt mellem snapsene, rent vidensmæssigt. Vi skal bruge meget tid på at læse tyske teorier om undervisningen og bare vi kan resitere de fine fremmedord er vi dygtige, stille vi spørgsmål ved fornuften i disse teorier bliver vi lukket ned. Gentagende gange skal man høre at skolerne er så dygtige, men regeringen ødelægge undervisningen, fordi den kræver at vi som minimum lære eleverne hvad der står i fællesmål. Hvis man så er så fræk at sige “jeg synes eleverne ude på skolerne ved meget lidt om samfundet” så bliver man betragtet som kætter, for fagligheden er ikke i højsæde, men istedet skal der være plads til alle (bare ikke de dygtige der skal gå til mens de svage får opmærksomhed)
  Nu er jeg historie studerende og at opleve en seminarie lærer udtale “Hitler tabte 2. verdenskrig, fordi han jagtede jøderne” river sku i min sjæl, for ved sådan en lærer ikke hvor antisemitisk de flest lande var under 2. verdenskrig????
  Som min sidste praktik lærer sagde “kan i ikke droppe alle de fine teorier og istedet sikre jer en smule viden om de fag i underviser i”, det kunne være rart at høre ham i et læserbrev istedet for Simon Emil

  Like

  Kommentar af Broholm (ordblind) — 7 april 2007 @ 14:01

 9. Hej Broholm
  Kan det være dig til nogen trøst, så har jeg på både ingeniørstudiet og på HD studiet gået sammen med ordblinde, der klarede “skærene”.
  På begge studier var det den fremmedsprogede litteratur, der var værst for dem.
  På ingeniørstudiet var essensen dog matematisk, men på HD studiet var al litteratur engelsksproget, så der havde de det svært.
  God vind fremover.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 7 april 2007 @ 14:40

 10. 9.
  Takker, nu er det kun når jeg skal skrive jeg har problemet, læse er ingen problem, også på udenlandsk klare jeg mig fint.

  Men mange tak, slagene bliver jo nok mange fremover, når jeg skal rive mit sparsomme hår ud pga. røde lærer og forkerte oplysninger

  Like

  Kommentar af Broholm (ordblind) — 7 april 2007 @ 15:12

 11. #10.
  Så hører du vist ikke til de hårdest angrebne.
  Fremmedsprogene var det rene volapyk for kollegerne på ingeniørstudiet.
  De røde klarer du nok. Man kommer langt med at lukke ørerne og give igen af samme skuffe.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 7 april 2007 @ 15:47

 12. ->11: Og ved at vide hvad man taler om 😀

  Like

  Kommentar af hodja — 7 april 2007 @ 16:05

 13. #11.
  Ikke mindst.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 7 april 2007 @ 16:40

 14. @Falkeenøje: Det er der for du får igen :mrgreen:

  Anna Lyttiger: At studenterhuen ikke presser på dit hoved, kan man godt mærke ud fra hvad du skriver. Så du behøver slet ikke at “reklamere” med det :mrgreen:

  Jeg er spændt på hvor mange af jer fjolser der overhovedet vil klare prøven for at blive danske :mrgreen:

  Ved at forstå fremmedsprog, kan man også bedre forstå andre kulturer og dermed bedre sætte sig ind i dem.

  Like

  Kommentar af maltesen — 7 april 2007 @ 19:00


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: