Hodjanernes Blog

2 marts 2007

Leder: »Demokratiets børn«

Filed under: Enhedslisten, Jura, Kriminalitet, Labaner, Politik, Terrorism, Venstrefløjen — Hodja @ 12:31

 AF NORMALT fungerende forældre forventer man, at de lærer deres børn at opføre sig ordentligt.

Med en større gruppe københavnske forældre forholder det sig anderledes. De opfordrer tilsyneladende deres børn til ikke alene at begå berigelsesforbrydelser, men også til at begå hærværk og angribe ordensmagten med brosten, og hvad der ellers er for hånden af livsfarligt kasteskyts.

Det er beskæmmende og dybest set udtryk for et dystert værdiskred hos denne del af befolkningen.

ungeren-035-1.jpg

De har dannet en gruppe, som de kalder forældre mod politivold, og efter rydningen af den besatte ejendom Jagtvej 69 i København i går morges drev en af disse forældre sin infame propaganda så vidt som til på tv at kalde den utilpassede og voldsfikserede ungdom for »demokratiets børn«.

Hvis der er noget, som disse unge ikke repræsenterer og ikke respekterer, så er det netop demokratiet.

De har trodset retssystemet og ulovligt holdt en ejendom besat. De har forhindret den retmæssige ejer i at få adgang til ejendommen, og de har haft held til at trække både politikere, politifolk og en advokat med en særegen opfattelse af retssystemet rundt i manegen med dobbeltspil og skinforhandlinger.

Ikke desto mindre råber disse forældre op om politivold, som de hævder at ville beskytte deres uvorne afkom imod.

Sagen er, at de inderst inde udmærket ved, at deres børn ikke er i virkelig fare, og at politiet af mange forskellige årsager vil gøre meget for, at ingen kommer alvorligt til skade. Jo større politiopbuddet er, jo mere politiet er i overtal i forhold til de unge voldsmænd, desto større er muligheden for at undgå alvorlige skader.

I virkeligheden er sagen ganske enkel og har været det lige siden den retlige afgørelse af, at de unge ikke har nogen adkomst til huset. De har bare haft ét at gøre, og det er at komme ud, og hvis de havde haft en smule pli, kunne de have sagt tak for lån på vejen ud.

Imidlertid er sagen inficeret af en lang række mere eller mindre dulgte politiske hensyn og politisk plattenslageri. I særklasse Enhedslisten har leveret ideologisk ammunition til ulovlighederne, og advokat Knud Foldschack har med sin anonyme finansieringsgruppe trukket sagen i langdrag ved at foregøgle besætterne, at de var i en reel legitim forhandlingsposition.

Man er ikke i en legitim forhandlingsposition, når man ulovligt har bemægtiget sig en ejendom. Lige så lidt som en indbrudstyv, der har stjålet et stykke indbo har ret til med ejeren at forhandle betingelser for en tilbagelevering eller et bytte med et andet stykke indbo.

Så enkel er sagen, og alt andet er tåge- og udenomssnak.

Politiet i København har udtrykt ønske om, at ejendommen på Jagtvej 69 hurtigst muligt bliver revet ned, som kommunen for længst har givet tilladelse til.

Det er en fristende tanke, for så længe ejendommen står der, vil den være et symbol på de ulovligheder, den har rummet, og de unge besættere vil sammen med både unge og voksne sympatisører kunne holde balladen kørende i meget lang tid. Imidlertid er det ejerens suveræne afgørelse, om huset skal rives ned eller renoveres, og hvis de vælger det sidste, er det politiets pligt at beskytte det, uanset hvor længe ballademagerne holder ud.

De optøjer, der straks i går fulgte efter den succesrige og relativt udramatiske rydning, vidner om, hvad der er i vente. At de unge hverken ønsker fred eller forsoning, men tværtimod vold, hærværk og yderligere konfrontationer har de tilkendegivet både gennem handling og gennem deres internetpropaganda.

Hvis deres forvirrede forældre var sig deres ansvar bevidst, stillede de sig på retssamfundets side og gjorde de unge begribeligt, at hærværk og brosten ikke repræsenterer en acceptabel ungdomskultur.

Det er der imidlertid meget ringe udsigt til, når forældre uden blusel kalder deres voldsfikserede afkom for »demokratiets børn«.

Fra Jyllands-Posten

Foto: Snaphanen

8 kommentarer »

  1. Det er sjovt som nogle af disse mennesker råber op om, at rydningen af ungdomshuset er “udemokratisk” samt at det også er “udemokratisk”, at København ikke vil støtte “modkulturen” osv.

    Først og fremmest er rydningen netop alt andet end udemokratisk: Om end den private ejendomsret er en naturgiven rettighed, har demokratiet ved gentagende lejligheder støttet op om princippet: Hvis du har købt det, er det dit til at gøre med hvad du vil (så er der selvfølgelig en masse planlovgivning og andet pladder der udvander rettighederne, men det er en anden sag).

    Derfor er rydningen af ungdomshuset netop demokratisk.

    Og politivold?! Give me a break! Hvad pokker skal man gøre, når voldsnarkomaner hamstre brosten som var de guld værd.

    Det er soleklart at de unge mennesker i denne såkaldte “modkultur” mener at de selv er hævet over demokratiet, men at deres forældre tydeligvis også deler deres menneskefjendske og autokratiske holdninger tyder jo bare på, at både børn og forældre har fået en dårlig opdragelse og er udenfor pædagogisk rækkevidde.

    Like

    Kommentar af Nikolaj Hawaleschka Stenberg — 2 marts 2007 @ 14:43

  2. Hvis jeg nu siger, at jeg har været på Nørrebro her til aften – hvad vil du så kalde MINE forældre…?

    Like

    Kommentar af Marie — 3 marts 2007 @ 02:54

  3. Mare JEG ville sige til dine forældre, vel og mærke hvis de vidste du var der, at de burde gøre en stor indsats for at lære deres børn at i Danmark er der noget der hedder et retssamfund som er øverste myndighed. Retssamfundet kan være nok så uretfærdigt, men for at undgå netop det totale ragnarok som på nørrebro igår, er man nødt til at respektere retssamfundets afgørelser. Alternativet er at en masse andre samfundsgrupper også vil udløse ragnarok.
    Tak til Hodja for en god leder.

    Like

    Kommentar af Søren Holmberg — 3 marts 2007 @ 03:11

  4. Marie, du er vel i en alder hvor du selv bestemmer?
    Hvis forældre lod deres 15-16 årige barn deltage i det der voldsragnarok af blandt andet hærværk på almindelige menneskers biler osv.
    Er der et eller andet galt, synes jeg.

    Det nytter altså ikke, at sige man er i mod vold, når man går ud og deltager sammen voldsglade autonome – og de er vilde med vold, midlet er større end målet.
    Man dækker over dem, hjælper dem med at forsvinde i mængden osv.

    Det er, at være medskyldig.

    Jeg kender selv nogle som er gået på gaderne, derovre. Jeg holder rigtig meget af de mennesker under alle omstændigheder, men det her konkret er for langt ude.

    Like

    Kommentar af Thomas Bolding Hansen — 3 marts 2007 @ 13:04

  5. Hvis jeg var Maries forældre, ville jeg sige, at hvis hun rodede sig, uforskyldt, ind i noget på Nørrebro, så var det hendes eget ansvar. Jeg går ud fra, at hun er en voksen person.

    Like

    Kommentar af hodja — 3 marts 2007 @ 13:13

  6. Maria –
    Indfinder man sig i et område med optøjer, som Nørrebro, så kan man absolut ikke “uforskyldt” rode sig ud i noget.
    Tager man der ud for at involvere sig – er man kriminel.
    Tager man der ud for at se på fascisterne kriminalitet er man idiot.

    Når en demonstration er opløst eller erklæret ulovlig, har man kun en eneste ting at gøre – fise af fra området, så hurtigt som muligt.

    Marie kan selv finde ud af, hvor hun og hendes forældre passer ind – kriminelle eller idioter.

    Like

    Kommentar af Anne — 4 marts 2007 @ 09:46

  7. For mig er der ingen tvivl om at de grupperinger og foreninger er del af optøjerne.

    Like

    Kommentar af islamofascisme — 4 marts 2007 @ 11:02

  8. Rolig nu. Jeg pjatter bare. Jeg var til middag med noget familie på Haraldsgade – hvor der ikke skete en skid.

    Men jeg kunne ikke få en taxa hjem, fordi jeg åbenbart var i et “no-go-area”… Røvirriterende.

    Like

    Kommentar af Marie — 5 marts 2007 @ 01:21


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar