Hodjanernes Blog

1 marts 2007

Taxijukset blant norskpakistanere har provosert regissøren av filmen “Izzat”. – Mange mangler respekt for norske verdier. Ikke tilfeldig, mener Ulrik Imtiaz Rolfsen (34).

Rolfsen, der selv er halvt pakistaner,  synes oppgjøret med skattejuks blant norskpakistanere er bra. Han mener det er en ukultur i dette miljøet.

“For dem er systemet til for å utnyttes. Det er den eneste måten du kan overleve på i Pakistan. Når det er så lett som det er i Norge, oppfattes du som dum, hvis du ikke benytter sjansen.”

“Pakistanere kommer fra et samfunn hvor du absolutt ikke kan stole på staten . Der er staten skurken, og det lønner seg ikke å være ærlig. Ærlighet kan være direkte livsfarlig. Folk kan bare ha tillit til familien. Dermed kommer vi aldri videre, sier Rolfsen. Han understreker at ikke alle norskpakistanere jukser.”

Den kritikerroste regissøren er overbevist om at integreringsproblemene vil vokse seg større hvis norske politikere nå ikke tar grep. Han er særlig opptatt av at norsk-pakistanere nesten utelukkende gifter seg med pakistanere.

“Ukulturen blir styrket ved importen av ektefeller til Norge. Siden nesten alle kommer fra det samme området, utgjør de en svært homogen kultur. Han viser til at ektefellene som blir hentet til Norge, kun forholder seg til familien. Mange lærer aldri norsk. Slik blir de ikke integrert, og den negative holdningen til norske verdier blir stadig fornyet.Voksne kan lære norske verdier gjennom et langt liv, men barna deres starter på null igjen med en ektefelle fra Gujrat.”

Mere på Aftenposten om svindelen.

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: