Hodjanernes Blog

6 februar 2007

Borgerbevægelserne breder sig i Tyskland

En ny borgerbevægelse er igår dannet i Nordrhein-Westfalen.

Den kalder sig „Bürgerbewegung pro Nordrhein-Westfalen e.V.“ (pro NRW)  i stil med de tidligere dannede pro Köln og pro Gelsenkirchen. Bevægelserne vil forsøge at blive valgt ind ved lokalvalgene, selvom medieblokaden er næsten total, og  de etablerede politiske partier gør, hvad de kan for spænde ben.

14 kommentarer »

 1. Patriotisme som modvægt mod politisk korrekthed.
  Det lyder både godt og lovende.
  Det trænger vi også til i Danmark.

  falkeøje

  Like

  Kommentar af falkeøje — 6 februar 2007 @ 16:19

 2. Utroligt at jeg nogensinde skulle sige dette, men det forekommer mig altså at tyskerne virker langt mere ‘stålsatte’ i forsvaret for vore demokratiske værdier end Briterne.

  Ihvertfald virker store dele at den politiske elite i UK er være temmelig dhimmificerede.

  Like

  Kommentar af JensH — 6 februar 2007 @ 18:49

 3. ->2: Især i Sydtyskland, hvor det er CDU, der bestemmer. Tyskland har dog problemet med ‘fortiden’. De har også et andet problem, vi ikke hører om. Der er indvandret 5 millioner russere, som er ukvalificerede til at arbejde i det tyske samfund. Derfor stigende kriminalitet. Måske massakren igår skyldes dette. Problemet i UK er Blairs New-Labour og koloni-fortiden.

  Like

  Kommentar af hodja — 6 februar 2007 @ 20:08

 4. Måske er Tyskland ved at vågne. Gid andre europæiske lande vil følge efter.

  Like

  Kommentar af tabuka — 6 februar 2007 @ 20:28

 5. -> #4

  Der har faktisk i Tyskland gennem de sidste par år været en stigende (kritisk) fokus på islams rolle i det tyske samfund.

  Men indtil nu er det desværre kun Danmark og Holland, hvor man virkelig har haft en åben diskusion om den fortsatte indvandring fra den muslimske verden, og hvor man har strammet op for alvor på udlændingepolitikken. Desværre ser det ud til, at Holland er begyndt at falde lidt af på den:

  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2007/02/06/153406.htm

  Like

  Kommentar af JensH — 6 februar 2007 @ 22:52

 6. Sidst Tyskland “vågnede”, endte det ud i en verdenskrig…

  Like

  Kommentar af maltesen — 7 februar 2007 @ 06:01

 7. 5 mil russere?

  Det sidste jeg hørte, og jeg skulle da mene, at jeg var rimeligt velinformeret på området, var at antallet af invandrere i Tyskland hed:
  4 mil tyrkere
  2 mil (tidl.) jugoslaver
  Og ikke nogen mil russere.

  (Jeg ved godt, at der bor russere. Bare ikke så mange)

  Like

  Kommentar af Niels Tvesok — 7 februar 2007 @ 09:21

 8. Jeg har tallet fra en tysk bekendt. Det drejer sig om russere fra Sibirien af tysk afstamning, ‘som er kommet hjem’.
  Så vidt jeg husker blev de såkaldte ‘Volga-tyskere’ deporteret af Stalin til Sibirien omkring 2. verdenskrig.

  Like

  Kommentar af hodja — 7 februar 2007 @ 10:26

 9. -> #8 Hodja:

  Nu er det egentlig mest Baden-Württemberg og Rhainland-Pfaz jeg kender til, men jeg vil alligevel godt lægge hovedet på blokken og hævde, at der ihevetfald ikke findes 5 millioner Russere i Tyskland. Hvor mange kan jeg kke sige dig, men det tal er alt, alt for højt

  Like

  Kommentar af JensH — 7 februar 2007 @ 10:56

 10. -> #6 Maltesen:

  “Sidst Tyskland “vågnede”, endte det ud i en verdenskrig…”

  Maltesen, selv for dig er dette en virkeluig himmelråbende tåbelig kommentar, og ret beset burde man gøre dig den tjeneste at bare overse den. Enhver der kender bare en smule til det moderne Tyskland anno 2007 ved, at landet idag er et vefungerende og stabilt vestligt demokrati, hvor myndighederne af historiske årsager går meget op i at bekæmpe enhver form for ekstremisme.

  Når jeg alligevel har valgt, at kommentere denne tåbelige bemærkning skyldes det, at den meget godt illustrerer venstrefløjens ‘argumentationsform’. Når nogen vover at kritisere venstrefløjens venner i den radikale islamisme, så går operation ‘dæmoniser budbringeren’ straks igang. Denne dæmonisering spænder fra alt lige fra beskyldninger om ‘Islamofobi’ til over ‘racist’ til ‘Nazisme’. I dtte tilfælde gik Maltesen mere eller mindre direkte til ‘Nazisme’-beskyldningen, (hans reference til sidste WW)

  At man vælger denne ‘debatform’ skyldes selvfølgelig, at man ingen gode argumenter har. Det er selvfølgelig også svært for en venstreorienteret, at eksempelvis skulle forsvare den radikale islamismes kvindesyn. For slet ikke at tale om, at få det gamle slogan om at ‘religion er opium for folket’ til at passe samme med islamisternes religiøse idelogi.

  Altl i alt vil jeg kalde en ‘mission impossible’

  Like

  Kommentar af JensH — 7 februar 2007 @ 11:22

 11. @JensH: Nu tilhører jeg hverken venstre- eller højrefløjen, da jeg befinder mig bedst på midten af dansk politik.
  Desuden har jeg aldrig beskyldt nogen som helst konkrete personer for at være “islamforbiske”, “racister” eller for den sags skyls “nazister” – disse ord er taget ud af deres kontekst, hvilket er ganske normalt for personer, som ingen argumenter har ud over at bruge angreb som det bedste forsvar. Tilgengæld har jeg flere gange henvist til, at megen af den brugte retorik bliver brugt på samme måde, som nazisterne gjorde det i deres hensynsløse jagt på jøderne i årene op til 2. Verdenskrig.
  Tilgengæld morer det mig, at hver gang jeg bruger henvisninger som denne, er der nogen som føler sig truffet. Så, enten læser man ikke, hvad det er jeg reelt skriver. Elle r der måske er noget om snakken, at nogen i dette “debatforum”, har racistiske tendenser…

  Like

  Kommentar af maltesen — 7 februar 2007 @ 23:40

 12. -> 11

  “Tilgengæld har jeg flere gange henvist til, at megen af den brugte retorik bliver brugt på samme måde, som nazisterne gjorde det i deres hensynsløse jagt på jøderne i årene op til 2. Verdenskrig.”

  Og så kom assosiations-tricket nok engang: “Jeg beskylder dig ikke for at være nazist, men du er det nu alligevel via det du siger”-templaten

  Like

  Kommentar af JensH — 8 februar 2007 @ 00:06

 13. @JensH: Og hvad mener du så med det?

  Like

  Kommentar af maltesen — 8 februar 2007 @ 22:00


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: