Hodjanernes Blog

20 december 2006

Mange indvandrere på førtidspension

Filed under: EAD, EU, Immigration, Politik — Hodja @ 13:05

Mange ældre indvandrere er ikke i arbejde. En ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) viser, at ældre indvandrere og flygtninge over 50 år i stedet havner på førtidspension – i langt højere grad end deres danske jævnaldrende.

I alt er 11 pct. af danskerne mellem 50 og 59 år på førtidspension, mens det gælder hver fjerde indvandrer. For indvandrere mellem 60 og 66 år er hele 40 pct. på førtidspension, viser undersøgelsen. Desuden modtager mange indvandrere over 50 år kontanthjælp. Og hvis man lægger de to grupper sammen, er 43 pct. af de 50-59-årige indvandrere på enten førtidspension eller kontanthjælp, mens det kun gælder 13 pct. af de jævnaldrende danskere, skriver DA på sin hjemmeside.

Ifølge konsulent Stig Martin Nørgaard fra DA har kommunerne i mange tilfælde parkeret indvandrerne på førtidspension i stedet for at forsøge at få dem i arbejde via aktivering, revalidering eller fleksjob.

Mere på Arbejdsmiljø

Hele artiklen handler om, at det er samfundets skyld.

4 kommentarer »

  1. Det er ikke samfundets skyld. Hver anden pakistaner her i landet har incestbetinget sukkersyge pga. fætter/kusine ægteskab. Hos tyrkerne er det ca. 15 pct. Fætter/kusine ægteskab er også udbredt bla. andre muslimske grupper. Ca. 60 pct af alle mandlige somaliere er narkomaner pga. khat.

    Ovennævnte tilstande medfører følgesygdomme, der er stærkt invaliderende.

    Vi beskyldes for at være årsagen. Man tror, det er almindelig diskrimination, der er årsagen. Det er det ikke.

    http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/12/17/486302.html
    http://station2.tv2.dk/narkotika/article.php?id=5229191

    Artiklen om sukkerbomben var vist her på Hodja for en uges tid siden ?

    Like

    Kommentar af SilleEllis — 20 december 2006 @ 19:16

  2. Hvor er det længe siden – mange år siden faktisk, at vi har hørt de Radikale og tilsvarende typer udslynge mantraet: “De skal passe, pleje og forsørge os, når vi bliver gamle”.

    Ja – selv fhv. minister (lad alle i Asien og Afrika komme til Danmark) Bay Bundegaard, har vist glemt den salgstale.

    Like

    Kommentar af Antisalafisten — 20 december 2006 @ 19:38

  3. Ja – man begynder at forstå, hvorfor de ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet – men Dansk Arbejdsgiverforening har jo selv talt for, at de skulle lukkes ind. De nedenfor nævnte er heller ikke til rådighed!

    Dette Ritzau telegram bringes i pressen d.d. – Bl.a. i JPs papirudgave.

    “Muslimer udgør en stadig større andel af de indsatte i danske fængsler, og det er baggrunden for, at en arbejdsgruppe under kriminalforsorgen nu foreslår, at der ansættes imamer i en række fængsler og arresthuse.
    Konkret anbefaler arbejdsgruppen, at der tilknyttes imamer i lukkede fængsler. I åbne fængsler med lukkede afdelinger, i landets otte største arresthuse, i Københavns Fængsler og i Sandholmlejren, Det betyder, at indsatte med muslimsk baggrund vil kunne udøve deres religion under mere faste rammer end i dag, hvor kun få fængsler har tilknyttet imamer. Statsfængslerne i Vridsløselille, Nyborg og Horsens har alle mellem 35-40 % indsatte med anden etnisk baggrund end dansk, mens Statsfængslet i Ringe har godt 50 %. Københavns Fængsler i Vridsløselille og Ringe har en imam tilknyttet”

    Om et år når vi måske op på 50 % i alle fængsler og arresthuse?

    Like

    Kommentar af Antisalafisten — 21 december 2006 @ 15:23

  4. Jeg lavede en fejl ovenfor. Det er hver fjerde pakistaner, der har type 2 diabetes pga. fætter/kusine-ægteskab.

    Like

    Kommentar af SilleEllis — 22 december 2006 @ 14:16


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar