Hodjanernes Blog

27 november 2006

Tørklædet er et integrationsmiddel og ungdomsoprør

DR-P1 interviewer den svenske islam-forsker Jan Hjärpe her til morgen, som storgrinende fortæller, at tørklædet faktisk er et frigørelsesmiddel for unge i forhold til forældrene.

Tørklædet er ifølge Jærpe en sund del af et ungdomsoprør. I Gøteborg markerer muslimer, som fra hjemlandet ikke er vant til at gå med hijab og konvertitter, ved at gå med tørklæde, at de indgår i det muslimske samfund. Så der er ikke spor af undertrykkelse i tørklædet.

Jamen hvis tørklædet er så godt til at markere ungdommens forskelle fra forældregenerationen, så skal vi måske opfordre alle unge til at begynde at gøre oprør. Hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud? På med burkaen unge!

6 kommentarer »

 1. Ja, så bliver tørklædet en frigørelse fra det moderne, sekulære samfund og et skridt hen imod den patriakalske religiøse overstatslige ummah.

  Like

  Kommentar af J — 27 november 2006 @ 12:31

 2. Det er kun fra den svanske elite man kan høre sådan en gang dhimmi-vrøvl.

  herhjemme er det vist kun lige Bæk Simonsen og Tim Jernsen der lige kan være med i den idioti-konkurrence.

  Like

  Kommentar af JensH — 27 november 2006 @ 13:03

 3. Det er jo ganske utroligt at man i visse folks hoveder har ualmindeligt svært ved at forbinde punkter.

  Var noget af udklædningen ikke opfundet af det muslimske broderskab i Kairo – Quaradawi og hans slæng, der er semi-forbudt i Ægypten. Dette burde sætte en masse alarmklokker i gang, men gør det tydeligvis ikke. Broderskabet omtales som om det var en pendant til en harmløs spejderbevægelse.

  Svenskernes står til en brat opvågning eller en drømmeløs søvn.

  Like

  Kommentar af limewoody — 27 november 2006 @ 13:32

 4. -> #4

  “Svenskernes står til en brat opvågning eller en drømmeløs søvn.”

  Svenskerne stårforan et mega-maridt snart. Før eller siden må det kollapse derovre. Med den kriminalitet de har i deres byer er der måske ovenikøbet nogle som vil mene, at dette kollaps er sat ind.

  Like

  Kommentar af JensH — 27 november 2006 @ 16:13

 5. Det er jo sandt nok at mange af de unge er mere ekstreme end deres forældre. Der er som bekendt sket en ekstrem islamisering de senere år. Jeg mindes at Sandmonkey (http://www.sandmonkey.org/) illustrerede det ret godt en gang, da han fortalte om hvordan gaderne er næsten helt tomme når der afholdes bøn i Kairo. Hvilket ikke var tilfældet for få år siden.

  I den forstand er det sandt nok at der muligvis er en del unge indvandrere som gør oprør ved at være endnu mere ekstreme end deres forældre.
  Det har dog ikke en skid at gøre med integration. Tværtimod distancerer de sig derved endnu mere fra samfundet end deres forældre gør.

  Like

  Kommentar af Holme — 27 november 2006 @ 17:10

 6. hvad med at lære at prada svenska/samt stoppe med at deres vold/kriminalitet, og nasse på samfundet!!! , med andre ord få en uddanelse/få et job/interagere !!,det ville da være oprør mod deres forældre og deres primitive-opbringelse from “the old country”.

  Like

  Kommentar af vike4evr — 3 december 2006 @ 04:40


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: